Ujhelyi István nehezményezi, hogy a kormány megtagadta tőle a 2018-ban elfogadott Nemzeti egészségügyi program megismerését, ezért a szocialista európai parlamenti képviselő szombati online sajtótájékoztatóján ismét felszólította a kabinetet a 3 évvel ezelőtti kormányhatározat nyilvánosságra hozására, illetve a szakmai szervezetek bevonására a program végrehajtásába vagy annak újrafogalmazásába.

"Pökhendi, elutasító, ficsúr magatartással nem lehet hosszú távú egészségügyi fejlesztéseket megfogalmazni" – MSZP képviselője
Fotó:MTI/Kovács Attila

Az ellenzéki politikus közölte,

március 1-jén fordult az illetékes tárcához és kérte a 2018-ban elfogadott, Nemzeti egészségügyi program és mind az öt alfejezetének – a rákellenes-, keringési-, mozgásszervi-, mentális egészségügyi-, gyermekegészségügyi – megismerését annak érdekében, hogy olyan európai uniós programok induljanak, amelyekből ezeket a magyar akcióterveket finanszírozni lehet.

A kormány

első alkalommal 45 napos türelmi időt kért, a kérés benyújtását követően mintegy 84 nap múlva azonban már egy elutasító választ kapott

amelyben arra hivatkoztak, hogy

a programok a 2021-2027-es európai uniós programozási időszak egészségügyi fejlesztéseinek tervezését szolgálják, ezért azok megismerését megtagadják tőle

- ismertette.

Ujhelyi István hangsúlyozta, hogy

nem lehet "pártpolitikai játék" az egészségügy fejlesztése,

mivel az hosszútávú érdek, hiszen minden magyar polgár számára alapvető fontosságú megismerni azt, hogy akár a rákellenes megelőzési programokban, akár a gyermek ellátásban vagy a szív- és érrendszeri betegségek magyarországi kezelésében milyen intézkedéseket lehet hozni.

Ezért az ellenzéki politikus arra kérte a kormányt, hogy

vonja be a programok végrehajtásába vagy azok újrafogalmazásába a szakmai szervezeteket,

valamint, hogy adjon lehetőséget annak megismerésére Magyarország európai parlamenti képviselőjének, aki szavai szerint azért küzd, hogy az Európai Unió finanszírozhassa a magyar egészségügyi ellátás színvonalának emelkedését.

Pökhendi, elutasító, ficsúr magatartással nem lehet hosszú távú egészségügyi fejlesztéseket megfogalmazni

- jelentette ki az MSZP európai parlamenti képviselője.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Kovács Attila

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Ez a ficsúrozás nem jön be a csicska Fidesznek és a bajszos dagadt Lászlónak XD Szerintem már akkor bukott volt a javaslata, mielőtt beadta volna. A Fidesznél nem számít más véleménye és nem véletlenül utasították el!!
NKF
Na,ez a Újhelyi sem ér semmit!Olyan mint a többi elvtársa!Régen ez sok fasz olyan jól
megvoltak egypártban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.