"Íme a hattyú, amelyet egy hete festettem Tihanyban, és a jövő héten pedig eltüntetésre kerül. Miért? Nos, mert Tihany főépítésze és a polgármester utasítást adott a fal fehérre való visszafestésére. Az ok, hogy településképi rendelet szabályozza, hogy az épületek hogy nézhetnek ki, még akkor is, ha teljesen privát területen található a fal, de látszik az utcáról (ez épp egy művészeti galéria udvarában van). És hogy a főépítészt idézzem, "falfestés ide nem való". Na most értem én, hogy társadalomban élünk, vannak bizonyos szabályok. Persze, a galéria tulajdonosainak engedélyt kellett volna kérniük (amit elvileg nem kaptak volna meg), mielőtt festmény kerül a falra, és persze nem kértek, mert hát ki számít ilyen problémákra? Mindazonáltal számomra nagyon antipatikus ez az "emberek vannak a falakért/épületekért" megközelítés, ennek a számomra logikus ellenkezője helyett. " Az ügyben hétfőn telefonon kerestük a tihanyi polgármestert, aki azt válaszolta, épp szabadságon van, de a...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Jellemző, hogy ezzel foglalkozik az önkormányzat, az elhordott hegyoldal helyett.
prioritás...
Nessy
@Horizont: De amikor a fél hegyet elhordják egy nem éppen a tájba való építkezésért, az nem zavarja a mimóza lelküket! Sem a feleslegesen kivágott fák.
Macskaszem
Nem tudom milyen festési szabályok vannak, de ez egy szemet gyönyörködtető, ízléses falfestmény, ott kellene hagyni. Politikai indíték, vagy írigység állhat emögött a kicsinyes szemétkedés mögött.
Veleda
Nessy megelőzött, de nevezzük nevén a gyereket. Dzsudzsák nyaralója és a Cilikének kihasított telek nem csípte senkinek sem a szemét. Márpedig ez egy védelem alatt álló terület, ugyancsak sok helyről kellett beszerezni az engedélyeket. Mégis ment simán. Tényleg hányadék amit csinálnak.
namihami
Lefestettetem, mert megtehetem. Hiszen én vagyok a helyi lótuszfaktusz. Elmehettek az atyaúristenhez is, de a Lendvay, mivel én vagyok azakolbéli, úgyis nekem fog igazat adni.
Veleda
@Horizont: Hát ez az! Erről beszélek.!!! Hol volt az Észak Balatoni Nemzeti Park??? Ja, hogy azért nem mindenkinek szabad az őshonos fákat kivágni és letarolni a fél hegyet! A hattyú meg mehet a francba
Aki Én
Jellemző, hogy ezzel foglalkozik az önkormányzat, az elhordott hegyoldal helyett.
prioritás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.