Újabb pert nyertem, de egyáltalán nem vagyok ettől boldog. A “Fidesz-közeli” Ezüsthajó Kft. vezetője és egy óbudai szocialista alpolgármester cégei 70:30 százalék arányban osztottak fel maguk között elcsalt EU-s közbeszerzéseket -írja oldalán a politikus.

Közösen nyúlta le az EU-s pénzeket az óbudai MSZP-s és a Fidesz közeli vállalkozó – pert nyert Hadházy

Hadházy szerint a szocialista pártban sajnos azonban SEMMILYEN politikai következménye nem volt az ügynek.

Többek között emiatt a történet miatt muszáj Zuglóban elindulnom: meg kell üzennem, hogy egy kormányváltás esetén mindent meg fogok tenni, azokban az esetekben is a felelősségre vonásért, ahol nem fideszes (vagy nem csak fideszes, mint itt) politikus a résztvevő.

- fűzte hozzá.

Hozzátette azt is, hogy az elmúlt években, különösen az EU-ügyészségért zajló aláírásgyűjtésben nagyon sok nagyon tisztességes és szorgalmas szocialista politikust és aktivistát ismert meg, többüket barátjának is mondhatja. De a budapesti szervezet hozzáállása sajnos az ő munkájukat teszi tönkre.

Az elkövető sajnos azért lehet magabiztos, mert tudja, hogy az OLAF nem fogja kiadni a vizsgálat részleteit, azt csak a magyar kormány tehetné meg. Ő pedig a fideszes 70 százalék miatt nem fogja bántani az Ezüsthajó Kft. legutolsó vezetőjét – akkor sem, ha 30 százalékot a szocialista politikus kapott –, sem a jelentés nyilvánosságra hozatalával, sem nyomozással, sem azzal, hogy a propagandasajtóban beszámolna az esetről.

- írta bejegyzésében.

Az alpolgármester a fideszesekre jellemző szemtelen módon feljelentett. Az elkövetők ezt persze csak kríziskommunikációs okokból szokták megtenni, bízva abban – sokszor joggal –, hogy az ügy úgyis csak pár napig érdekes, akkor meg lehet belehazudni a kamerába, hogy a Hadházy hazudik és feljelentést tesznek. Aztán az már senkit nem érdekel, hogy a feljelentést elbukják.

Szerinte legtöbbször amúgy az általa leleplezett emberek rágalmazás bűntette miatt jelentik fel, mert tudják, hogy így úgysem lesz tárgyalás, mert a parlament magánvádas ügyekben úgy sem adja ki a mentelmi jogát. Tárgyalást pedig nem akarnak valójában, mert akkor újabb részletek is kiderülhetnek.

Bár a parlament itt sem adta ki a mentelmi jogomat, mégis van határozat, mivel a bíróság már az előkészítő szakaszban alaptalannak gondolta a feljelentést, pedig – sajnos – az általam elmondottak vizsgálatáig el sem jutottak.

- fűzte az esethez, amelyről bővebben itt olvashat.

Forrás: Facebook

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Amelyik lop takarodjon nem érdekel melyik pártból melyik párt zászló alatt. Gondolom ez nem bonyolult.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@rokker33: Nyugodj meg, addigra nem lesz mit ellopni! Nem lesznek eus milliárdok sem!
percsi
@Néro: Ez csak akkor bonyolult, ha 1 párt kezébe marad a hatalom, mint most.
Béla333
@kereső: 11.19
Ezért mondtam, írtam már ezer éve: ha nincs egy olyan kormány, amelyik megpróbál egy igaz tabula rasa-t összeállítani az elmúlt 31 évről, akkor csak tovább pörgünk a saját tengelyünk körül, de csak tovább csúszunk a szakadékba.
Nem megy szembenézés nélkül, nem megy úgy, hogy a mi tolvajunk az jó tolvaj, bezzeg a másiik oldal...
Az olajszőkítések során volt az a hazug szöveg a haszonélvezők részéről, hogy hagyni kell a sok bűncselekményt a fenébe, hiszen azok a milliók beépültek már a gazdaságba, ha mindenkit elkapnak, akkor összedől a gazdaság.
Hagytuk, ide jutottunk. Most sem fog menni, csak egy kíméletlen szembenézéssel. Ami sok istenített politikust, közéleti szereplőt igen kínosan fogja érinteni, de másképpen nem fog menni.
Béla333
@ibn Said: 11.31
Passzírozod a szart mindenkire?
Azért ilyen bűnözők a politikusaink, mert kicsibe mi is stiklizünk.
Szerintem meg fordítva van.
Olyan törvények, olyan politikusi elit kell, amelyik az adófizetők által nekik juttatott nem is olyan kicsi jövedelmet megbecsülik, akik nem hoznak olyan törvényeket, amelyek nekik kedveznek, akik egy élhető országot alakítanak ki, hogy ne kelljen stiklizni a kisembernek.
Csak egyetlen példa, de lehetne még százat is idézni:
Nem azért fizette le az átlag polgár az orvost, mert olyan a természete, hogy szeret korrumpálni, hanem azért, mert abban bízik, hogy a külön pénzért talán emberszámba veszik és talán egy kicsivel több odafigyelést kap, talán túléli a magyar egészségügyet.
Nem lehet a felelősséget áttolni mindenkire a politikusok bűncselekményei után!
Azért fizetjük őket, hogy szolgáljanak bennünket, nem azért, hogy meglopjanak!
ómió
Akkor, uccu neki! Bíróságra velük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.