Szokványos gazdaságdiplomáciai tárgyalásnak tűnhetett, hogy Szijjártó Péter külgazdasági miniszter Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával egyeztetett. Ám a tét óriási, úgy két darab Paks 2-ről beszélünk. Vagyis nagyon nem mindegy, hogy milyen 15 éves megállapodás születik a gázimportunkról. Június elején a Szentpétervári Nemzetközi Fórum keretében találkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával. A felek bejelentették, hogy elvi egyezség jött létre arról, hogy a szeptember végén lejáró orosz–magyar gázmegállapodás helyére ismét hosszú távú gázszerződés léphet. A magyar miniszter hangsúlyozta, hogy az új deal hosszú távon garantálja majd a magyar földgázellátás biztonságát, és bár az árról, az átadási pontról, illetve más feltételekről még tárgyalni kell, de „az orosz fél ezzel kapcsolatban is ígéretet tett a konstruktivitásra. Azok a megállapodások, amelyeket a Gazprom vezetőjével eddig kötöttem, teljes...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
huhu ennek menyi alkotmányos költsége van!! =))
lusta
@RonaGyuri: Először az orosz alkotmányos költség, majd csak utána jön a magyar alkotmányos költség. Közben megmagyarázzák a nemzethy matyarnak, hogy mekkora nagy rezsiköltség csökkentést értek el.
Csizmás Kond
Költség ide vagy oda az energi márpedig szükséges. Amikor a nagymarosi erőműből kiállt a magyar állam akkor is a környezetvédők és civilek miatt történt de a szlovákokat valamiért akkor sem ugatták annyira...ez most is így van...valakiknek nagyon bassza a csőrét hogy a magyar energiát akar termelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.