A természetes növényzet minden évben parázs vita téma. Egyfelől érthető az allergiások felhördülése, hiszen például a parlagfű ezrek életét keseríti meg augusztustól szeptemberig. Másfelől azt is be kell lássuk, hogy az emberi faj parazitaként terjeszkedik a Földön, aminek nap mint nap érezzük hatásait. 

Már a Fideszes polgármester is beszólt Fidelitasosoknak a méhlegelők kapcsán

Fotó: Facebook

Az utóbbi hetekben felpörgő méhlegelő-vitában az egyik oldal azt mondja, nagyon hasznos, hogy hagynak vadon megnőni nagyra növényeket, amik akár virágoznak is, a kipusztulóban lévő beporzó rovarokat ez odavonzza, gyarapodni, sokasodni tudnak, ez jót tesz a természetnek. A másik oldal kritikája szerint azonban pusztán arról van szó, hogy a közterületeket nem kaszálja a fenntartó Főkert elég gyakran, a méhlegelő szöveg kamu – írja a 24.hu.

A Fidelitas akciója azért érdekes, mert akad olyan Fidesz-polgármester, aki korábban maga „állt ki” az ilyen méhlegelőkért. Cser-Palkovics András azt írta májusban minderről:

Környezetvédelmi szempontból kritikus kérdés a méhek és általában a növények beporzását végző rovarok ökológiai szerepe, és a számukra szükséges területek épsége. A városi életnek azonban velejárója, hogy a közvetlen környezetünket igyekszünk rendszerezni, de ezt a két szempontot össze kell egyeztetni. A Városgondnokság tehát az általa folyamatosan gondozott 3,8 millió négyzetméternyi zöldterület pár százalékát kijelölte úgynevezett “méhlegelő” területnek, melyet igyekszünk érintetlenül megőrizni, fenntartani a beporzást végző rovarok számára. Vigyázzunk mindannyian a környezetünkre!

A 444.hu-nak pedig most azt válaszolta a Fidelitas-akcióval kapcsolatban:

A városlakóktól csak azt kérjük: fogadják el, hogy igenis mindennek lehet egy kis helye a környezetünkben, és nem csak az önös érdekek és énközpontú szemlélet röghöz kötése az egyetlen irány. Nagyon sokan tájékozódnak a témakörben és támogatják a kezdeményezést, ami igazán örömteli.

Szabó Tímea a kaszálás miatt feljelentést is tesz.

Forrás: 24.hu 

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És ezt a mellényalást még finomabbá teszi, hogy ezt a fagyit a Fidesz fizeti 30 éve.
""Mielőtt bármit mondtok, egyeztessetek elvtársak!"". És ez nemcsak a szövegelésre igaz.
ómió
És "a legjobb méhlegelő a virágzó parlagfű" - efftársi igazsága, még mindig nem "közkincs"?
Aki Én
@ómió: Spórolj az energiával ebben a hőségben, ne tárulkozz ki ennél jobban. Amit eddig rólad tudunk, az is több annál, mint amit tudni akartunk.
Így is elég sokkoló a butaságod.
ómió
@Aki Én: What happened? Kigyógyulófélben vagy a tetves bolsiságod állandó másrahazudásából? Csak nem!?? De - látom - helyette rád ragasztották, hogy az elmebeteg bunkóproliságodat próbáld másokra hazudni! Eben gubát "fázis" van nálad?
Aki Én
@ómió: just the usual. You are stupid!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.