Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bajor belügyminisztertől kért tájékoztatást arról, milyen büntetést kapott az a személy, aki szivárványszínű zászlót lobogtatva rohant a pályára a német-magyar Eb-meccsen a magyar himnusz alatt.

Szijjártó felkérdezde a bajor belügyminisztert – "példátlan inzultus érte a magyar válogatottat."

A magyar diplomácia vezetője Joachim Herrmann-nak címzett levelében, azt írta:

a labdarúgó Európa-bajnokság június 23-ai, müncheni mérkőzésén "példátlan inzultus érte" a magyar válogatottat.

Hazánk himnuszának éneklése alatt egy szivárványszínű zászlót lobogtató személy berohant a pályára, és provokálta a himnuszt éneklő magyar játékosokat. Természetesen időnként előfordul, hogy szurkolók a pályára szaladnak a mérkőzés közben vagy a mérkőzés után, de az mégiscsak felháborító, hogy mindez az egyik résztvevő ország himnusza alatt történik

- fogalmazott Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint arra is nehéz magyarázatot találni, hogy a mérkőzést megelőző "mesterséges politikai feszültségkeltés" ellenére a rendezőket jól láthatóan felkészületlenül érte ez az incidens.

S ez még jóindulatú vélekedés mindarról, ami történt

- áll a levélben.

Szijjártó Péter ezért tájékoztatást kért a bajor belügyminisztertől arról, "milyen büntetést kapott a magyar himnusz alatt pályára rohanó, szivárványzászlót lobogtató személy, valamint vizsgálták-e, hogy milyen szervezési hiányosságok vezethettek az incidens lehetővé válásához, figyelembe véve, hogy minden bizonnyal elegendő létszámú rendőri erő volt jelen a stadionban, hiszen láthattuk a kommandós sorfal felállítását a magyar szurkolók elé".

Forrás:MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Lady Milliard... te idióta ,lófejű buziqrva...fitymasz-szóvivő... DzsuvaBali meg tólja anyácskát,,miközben te prüszkölsz,,Pötyike..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 11:23
Te a szijjártó babája vagy,hogy ennyire véded?
A dzsudzsák meg ne gyepáljon féltékenységében cukorfalat.
gina
Olyan unalmas már ennek a féregnek a szenvedése, elég már egy ilyen proli külügyesből, tesznek rá erre a nullára külföldön, azt sem tudja mi a diplomácia
ómió
@kulabombaafityiszre: Ez a "szivárványos" buziság a ti bolsi "térfeletek" pátyolgatnivalója! Majd 24-én már riszálhattok is! Szóval, ne görcsölj a rámhazudással! Inkább kérjél Gréczy efftársadtól egy nudiszelfit magadnak!
kereső
És mi a helyzet a kinában másfél éve raboskodó magyar férfival, akir nem tudni milyen indokból tartanak fogva- és talán ma kezdődik a tárgyalása. Erről mit tud mondani toporzék? Vagy ez nem is érdekes, mert nem foci?
balos
@kereső: Félnek,hogy tudja az oltás és a horkolásgátlókon szerzett bevétel vég összegét!
vitriol
Remélhetőleg közben szíj-ártó meg nyomoztat a magyar szurkolók minősíthetetlen Müncheni viselkedése miatt. Ha nem ezt teszi, akkor megint a magyar kormány miatt szégyenkezhetünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.