Még februárban számoltunk be arról, hogy eltűntként kereste a rendőrség Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselőt, aki egy leleplező sajtótájékoztatót akart tartani. 

Elfogatóparancsot adtak ki a Szabó Bálint, a korábban állítólag elrabolt és meztelenül kikötözött szegedi politikus ellen

Most viszont rágalmazás vádja miatt adtak ki elfogatóparancsot Szabó Bálint független szegedi politikusra. A férfit a Szegedi Rendőr-főkapitányság keresi. Őt a DK szombathelyi képviselőjelöltje, Czeglédy Csaba perelte be rágalmazás miatt, a Pesti Srácok című kormánypárti lap több munkatársával együtt. 

A Pesti Központi Kerületi bíróság végzésében leírja, hogy dr. Szabó Bálint Gergely elsőrendű vádlott az eljárás során ez idáig önként egyetlen alkalommal sem jelent meg a kitűzött tárgyalásokon, megjelenését a bíróság a vele szemben már több alkalommal elrendelt rendőri elővezetés útján tudta a bíróság biztosítani. Erre figyelemmel a bíróság azt a következtetést vonhatta le, hogy I.r. vádlott a bíróság eljárásának lefolytatását minden eszközzel megpróbálja meghiúsítani.

A fentit már Czeglédy idézte Facebook-posztjában, amelyben a körözés elrendelését kommentálta. Azt is hozzátette:

Úgy tűnik, a bíróság végleg megunta Szabó trükközéseit, aki csak ahhoz bátor, hogy megkeserítse mások életét, de amikor felelősségre vonnák, elmenekül.

A politikusnak messze nem ez az első rendőrségi ügye: tavaly márciusban bilincsben vitték el, miután megbénította a forgalmat egy szegedi útkereszteződésben, februárban pedig azért kereste a rendőrség, mert reggeli futása során szőrén-szálán eltűnt. Miután megtalálták, azt állította, hogy:

egy hétfős csapat rabolta el, akik Makó közelében a cipőfűzőjénél fogva kikötötték egy égő szalmabálára. A rendőrség később megszüntette a nyomozást az ügyben, mert szerintük nem állt fenn emberrablás gyanúja.

Forrás:168.hu
Címlapkép:Rendőrség

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ezt, ilyet helyetettek gazdasági és politikai ügyek eldöntésére alkalmas pozícióba Szegeden.
Az sem véletlen, hogy a döntéseivel menetrendszerűen a Fidesz sínjére állt be. Nem is lóg ki abból a Lendvays nívóból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Giovanni Alba: Két lehetőség van,

1. vagy igaz amit állít és ha így van akkor ez óriási tragédia, hogy bármit megtehetnek veled teljesen zavartalanul és büntetlenül mint kolumbiában és a rendőrök azonkívül, hogy büntetnek mert rosszul csináltál valamit az utcán nem tesznek semmit,

2. vagy hazudik a koma és csak egyetlen célja, hogy Botkát lejárassa.

Mindkettő nagyon súlyos, felgöngyölítendő esemény. Tudod melyik verzió az igaz?

Nem tudod, viszont tiszta szívedből vádolod a 2. pont alapján, mert így igazították a híreket.

Ha az 1. pont az igaz akkor pedig tisztázandó: ki vagy kik voltak a megbízók.
Giovanni Alba
@Peller Anikó: ma, 07:40
Én nem vádaskodok, értékelek és véleményezek. Az első és legfontosabb (már az ókori rómában is ...) az, hogy kinek használ, kinek a javát szolgálta volna az eset? Botkának semmiképpen, mert a leleplezés bejelentése utáni eltűnés pont hogy őt keveri gyanúba. A másik megfontolandó, az eseményekről adott leírás. Hol találkozott emberünk az emberrablókkal? Csak úgy kinőttek a földből hirtelen? Vagy egy bizonyos ponton várták? Akkor annak nyoma van. Mivel kényszerítették, hogy velük menjen? Hol vannak a külsérelmi nyomok? Mi volt a szerepe annak a titokzatos konténernek, ahol másfél órát pihentették? Mi volt az a mese, az égő szalmaboglyához kötözésről? Onnan hogyan szabadult el? Hogyan került az út mellé, ahol végül a zsandárok rátaláltak?
Végül, tett panaszt az illető a rendőri eljárás hiányosságai miatt? Hiszen ismertté vált, bármelyik baráti sajtótermék lehozta volna a legvadabb vádaskodását is, de csend van. Ennyire megfélemlítették a gengszterek?
A hazugság (sejtetés, csúsztatás) lehet hogy szemétség, de csak ezért nem fogják leültetni. Amennyiben megnevez valakit, az illető indíthat magánjogi pert, például a jó hírneve megsértése miatt, aztán vagy sikerül, vagy nem, vagy kapsz kártérítést, vagy nem, vagy fizetned kell a perköltséget (vagy annak egy részét) vagy nem.
És igen, bármit megtehetnek veled büntetlenül és zavartalanul, mert a feljelentésedet alaposan alá kell támasztanod, és akkor még ott van az automatikus áldozathibáztatás (minek ment oda).
Nem tudok forrást felmutatni, pár éves eset. Egy férfi akkor ért oda az autójához, amikor azt éppen fel akarták nyitni. A rendőrök megérkezéséig visszatartotta, mindkettőjüket bevitték kihallgatásra. Szerinted ki jött ki előbb? Úgy van, az, aki a kocsit akarta feltörni. (ezért gondoltam azt, hogy amennyiben egy betörőt találnék itthon dulakodnánk egy jót, ha én lennék a sikeresebb, kihajítanám a ház elé, és nem láttam, nem hallottam semmit, tegyen ő feljelentést, bizonyítsa a betörést.
Peller Anikó
@Giovanni Alba: Nna látod, ez már sokkal életszerűbb hozzáállás.

Pont ez a helyzet, a Botkának nem tett jót hacsak nem valami rettentően nagy dolgot kellett volna hárítania, de ő nem fidesz és soha egyetlen disznóság még nem szivárgott ki róla és nem is feltételezem (ettől még lehetne). Igenám de nekünk van egy maffiánk aki minden disznóságra képes, azt sem lehet kihagyni a számolgatásból. Tehát nemcsak egy választás maradt (mármint hogy a Bálint akkor hazudik) mert az elrablás-megfélemlítés pont egy maffiára vall, remélem nem kell nevesítenem ki a nemzet polipja.

Szóval igencsak szerencsés lett volna ha rendesen utánajárnak ennek a dolognak, mert így elég zavaros az ügy. És nem biztos, hogy a Bálint hazudik, sőt.
Peller Anikó
@Giovanni Alba: Egyébként az Újszegedi Ligetbe ment reggel futni, a kocsiját ott megtalálták. Ott várták két autónyi emberrel (nyilván románok). Te sem kezdenél ki hét románnal mert ott helyben agyonütnek. Igen, ennyire megfélemlítették a gengszterek. A polipnak mindenről van tudomása, mit eszel, mikor hova mész, pontosan hol leszel hétfőn reggel hatkor..
Manhattan
@Peller Anikó: Hazudik, mint a vízfolyás!
Peller Anikó
@Manhattan: Tudom, a nézése. Én viszont már láttam hogy néz..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.