Bár a cégek száma nőtt az idei első félévben, annyian szüneteltették vállalkozói tevékenységüket, hogy a vállalkozások összesített száma esett.

A hvg.hu a Világgazdaság cikkét szemléző MTI nyomán arról számot be, hogy hiába nőtt a vállalkozások száma az idei első félévben, annyian szüneteltették a vállalkozásukat, hogy a vállalkozások összesített száma esett.

Az egyéni vállalkozókat alaposan megrángatta a járvány

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az idei első félév végén csaknem 12 ezerrel kevesebb vállalkozást tartottak számon, mint tavaly decemberben, a Nemzeti Cégtár adatai szerint a piaci szereplők száma 546,3 ezerről 534,4 ezerre esett vissza.

A cikk szerint a vizsgált időszakban 18 346 céget alapítottak, és 9119 vállalat szűnt meg, viszont a csökkenést az okozza, hogy az emberek tömegesen szüneteltették az egyéni vállalkozói tevékenységüket.

A járványhelyzetet leginkább a szolgáltatásokat nyújtók szenvedték meg, a termelő-gyártó ipar viszonylag hamar talpraállt. Az első félévben az építőipar teljesített ebből a szempontból a legjobban 4110 új vállalkozással. A kereskedelemben 3650 új vállalkozás indult a cikk szerint.

A pandémiát leginkább a szolgáltatások sínylették meg, a termelő-gyártó ipar viszonylag hamar magára talált. Az első félévben az építőipar teljesített ebből a szempontból a legjobban, 4110 új vállalkozással. A kereskedelemben 3650 új vállalkozás indult.

Forrás: Világgazdaság via MTI via hvg.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

C_3PO
@ómió: Az a korrekt, hogy @verőce21 végre kimutatta a foga fehérjét!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: ma/ 07:28 "Ilyen jó kormánya, nem volt Magyarországnak száz éve!
Megérdemlik, hogy még legalább nyolc évig megválassza őket az ország. Remélem vállalják..!"
hihetetlen ügyességgel baxkurálod egyik mondatodat a másikkal agyon!
te fideszellenes,na ne röhögtess!? :) dade,te inkább szétszórt vagy..
csak úgy....
@verőce21:"Én nem kommunizmust/szocializmust akarok, hanem lopás, és korrupciómentes kapitalizmust!" :) "Ilyen jó kormánya, nem volt Magyarországnak száz éve!"
érzed a disszonanciát dade? ugye nem azt akarod mondani,hogy orbán a te embered,aki a komcsikat megszégyenítöen korrupt és lopós?
ómió
@C_3PO: Szerintem nem annyira korrekt! @verőce21 szerint - akinek a legtöbb kommentjével egyet is értek - (ezzel nem!) itt a választási opció a komcsi, vagy a tolvaj. Ha 2010-ig komcsi volt (mint, ahogy az is volt!), akkor most "tolvaj" lenne? Bizonyíték meg erre egy szál se? A bolsi hazugságok füstje őt is "megcsapta"?
C_3PO
@ómió: Az a korrekt, hogy @verőce21 végre kimutatta a foga fehérjét!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.