A Gazdasági Versenyhivatal megérti, hogy a kormány is kiemelten kezeli az építőipari alapanyagok drasztikus áremelkedésének kérdését.

Vadnyugati állapotok, brutális árak vannak az építőiparban, a kormány segítségét kéri a GVH

Fotó: Pixabay

A versenyhatóság a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva, alaposan kivizsgál minden jelzést, amely jogsértésre utalhat a piacon.

A Gazdasági Versenyhivatal elnöke, Rigó Csaba Balázs is részt vett a Gazdaság Újraindításáért Felelős Operatív Törzs múlt pénteki ülésén, ahol többek között napirenden voltak a kormány intézkedési javaslatai az építőipari alapanyagár-robbanás kapcsán. A külgazdasági és külügyminiszter által vezetett testület ajánlásait ezen a héten tárgyalhatja a kormány.

"Kiemelten fontos, sok magyar családot érintő területről van szó. Nem véletlen, hogy a kormány is láthatóan prioritásként kezeli az építőipari alapanyag-drágulás kérdéskörét"

– mondta Rigó Csaba Balázs, a nemzeti versenyhatóság elnöke. A Gazdasági Versenyhivatal a Gazdaság Újraindításáért Felelős Operatív Törzs munkájának keretében, de azon kívül is minden szakmai támogatást megad a probléma mihamarabbi megoldásához. Folyamatosan figyelik a piacot: a hozzájuk beérkező panaszok a vevők és építkezők kiszolgáltatottságáról szólnak, „vadnyugati” állapotokról tanúskodnak. Az építőanyag-kereskedőknek kellene versenyezni a vevőkért, nem pedig fordítva.Elfogadhatatlan, hogy

egyes tüzépek nem tüntetik fel átláthatóan a listaáraikat, miközben a teljes vételárat előre elkérik, ráadásul készpénzben.

A vevői reklamáció lehetősége minimális,

a minőségi kifogásokat nem jól kezelik,

a hibás termékek cseréje ellehetetlenült.

"Ez tipikusan olyan helyzet, ahol sürgős beavatkozásokra van szükség, mert belátható időn belül a piac nem fogja magát korrigálni. Az összes eszközünkkel azon dolgozunk, hogy a magyar fogyasztók érdekeit megvédjük és hatáskörünkben elősegítsük az egyenlő versenyfeltételek megteremtését"

– tette hozzá Rigó Csaba Balázs.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Aláírom. Brutális árak vannak. Ma vettem 6 szál tetőlécet (normál) 6800 forintért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.