A budapesti főpolgármester és ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt szerint a kormány előtt ott van, hogy melyik vakcina milyen hatásfokkal bír, de az adatokat nem hozzák nyilvánosságra, ezzel pedig a lakosság egészségét veszélyeztetik.

Az ATV Híradójának adott interjút Karácsony Gergely budapesti főpolgármester (aki az ellenzéki összefogás egyik miniszterelnökjelölti aspiránsa is egyben), aki szerint az elmúlt hónapokban magánlaborokban végzett vizsgálatok eredménye ott van a kormány előtt, pontosan tudják, hog melyik vakcinának milyen a hatásfoka, ám ezt nem hozzák nyilvánosságra.

Karácsony szerint a kormány orosz helyett kínai rulettet játszik a lakosság egészségével

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A főpolgármester annak kapcsán adta az interjút, hogy a fővárosi önkormányzat ingyenes antitest-vizsgálatot hirdetett meg, a helyek pedig rekordgyorsan beteltek. Karácsony úgy látja, a sok kétely merült fel főleg a Sinopharm oltóanyaggal kapcsolatban, más országokban nem is használták hatvan éven felülieken (míg itthon igen). Arra is kitért, hogy számos esetben nem képződött megfelelő ellenanyag a szervezetben, pedig ezt fontos lenne tudni, ha már a kormány lazítja a korlátozásokat.

Szerinte abból, hogy a kormány nem hozta nyilvánosságra a magánlaboros vizsgálatok eredményeit, arra lehet következtetni, hogy baj van a kínai oltással.

Ha a kormány ül az információn, miközben az újabb oltást nem teszi lehetővé, akkor gyakorlatilag veszélyezteti azokat az embereket, akik kínai oltást kaptak

– magyarázta.

Karácsony szerint az is elképzelhető, hogy politikai presztízs miatt rejtegetik az információkat – a fővárosi önkormányzat egyébként nyilvánosságra fogja hozni az adatokat. Szerinte a kormány azért is késlelteti a harmadik oltás engedélyezését, mert azzal beismernék, hogy a kínai oltóanyag nem úgy működött, mint ahogy azt ők remélték.

A hónap elején az operatív törzs azt közölte az RTL Klub kérdésére (terveznek-e harmadik oltást a koronavírus-fertőzés ellen), hogy a vakcinagyártók előírásai szerint járnak el. Hozzátették, hogy ha úgy alakul a járvány, az ország készen áll a harmadik oltás beadására. A csatorna azután fordult az operatív törzshöz, hogy kiderült: a Videoton dolgozóinak körében készült önkéntes vizsgálat során kiderült, hogy a többi itthon beadott oltóanyaggal (még az orosszal) szemben a kínai Sinopharm oltás nem indította be az ellenanyagtermelést oly módon, mint ahogy elvárták volna – emlékeztet a hvg.hu.

Forrás: atv.hu, hvg.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Nem hozzák nyilvánosságra, az azt jelentheti, hogy nem baj, ha tudottan nem védett a nyugger, úgyis sokan vagyunk! Pedig járulékot is sokat fizettünk, és nem Orbán kegye a nyugdíj, és nem ellopásra szántuk, amikor befizettük. Ja tudom megvéd minket a kormány... Sokakat lassan az éhenhalástól sem.
Csizmás Kond
Nem tudom ez az antitestháború mire megy ki de ha tényleg nem ér semmit akkor eddig lett volna minden kevés antitesttel rendelkezőnek megfertőződnie...szerintem kampánycucc az egész antitestmaszlag.
Eladott Ország
A Kossuth rádiójában a nemzet megmentője, a felcsuti felcser a kínai otthonkájában és strandpapucsban közölte, hogy “a 60 év feletti krónikus betegek csoportja 1 millió 756 ezer embert takar, ennyi kínai vakcinánk lenne is, ha meglenne az engedély. Az operatív törzs szerint nincs olyan kockázat, hogy a kínai vakcina nagyobb kárt okozna, mint amennyi haszna lenne. Itt van több milliónyi kínai vakcina, amit holnap reggel - kicsit túlzok - de néhány napon belül az emberek rendelkezésére tudunk bocsátani, csak nincsen meg hozzá a hatósági papír.” Értsd: a felelőtlen bürokraták miatt nem tudlak titeket beoltani. A kormány megállapodott a SINOPHARM-val a szállításról. Még mielőtt a szakemberek eldönthették volna, hogy engedélyezik-e a használatát?
Igaz, közben a cég két csúcsvezetője - Li Csiming igazgatósági elnök mellett Li Huj, a cégcsoport igazgatója - nem tudni miért és hogyan - megvált a cégtől. Persze, ha korrupció miatt kellett távozniuk, akkor érteni vélem a magyar külügy vonzódását a céghez. Kínában csak 59 éves korig adják a vakcinát. Orbán a 65 feletti krónikus magyar betegeket oltatná be. Tanuljuk meg élvezni a szerencsejátékot, a legjobb magyar kuruzslók duruzsolása közepette!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/139711868_1709457039232219_5136719094302077806_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=t0vQ-FOzlesAX-gR_K_&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=c88117bf59b77d0ad827d583e78c94c6&oe=60EA9568

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.