Néhány héttel a melegeket a pedofilokkal összemosó törvény megszavazását követően az Európai Bizottság úgy döntött, hogy jogsértési eljárást indít ezzel kapcsolatban – számol be róla a HVG.hu.

Brüsszel megindította a kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen
Fotó:Budapest Pride

Az eljárás nem előzmény nélküli, a jogszabályt rendkívül heves nemzetközi bírálatok érték. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke június 23-án azt mondta,

ez a törvény szégyenletes.

Már akkor jelezte, hogy a biztosi kollégium két tagja levélben fordul a magyar kormányhoz, és felsorolják jogi kifogásaikat. Miután ez megtörtént, a magyar kormány válaszlevelet is küldött, de ez nem oszlatta el az aggodalmakat.

Közben először az Európa-ügyi miniszterek, aztán pedig 16 állam- és kormányfő ítélte el a szexuális kisebbségek hátrányos megkülönböztetését a legutóbbi brüsszeli uniós csúcstalálkozón.

Múlt héten az Európai Parlament hatalmas többséggel fogadott el egy állásfoglalást, amelyben szintén bírálták a magyar jogszabályt.

A csütörtökön bejelentett és a szerdai bizottsági kollégiumi ülésen jóváhagyott eljárás összesen hat ponton állapítja meg, hogy a magyar törvény szembemegy a közösségi joganyaggal. Ezek a kifogások gyakorlatilag megegyeznek azokkal, amelyekkel kapcsolatban a Bizottság korábban már megkereste a magyar kormányt.

Ezek közé tartozik az e-kereskedelemről és az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelvek, a szolgáltatások és áruk szabad mozgására vonatkozó uniós irányelv megsértése, és az adatvédelmi szabályozások vonatkozik szabályozással is szembemegy a magyar jogszabály néhány pontja.

Ugyancsak kötelezettségszegési eljárást indítottak a Meseország mindenkié című könyv kapcsán, mert a magyar hatóságok arra szólították fel a kiadót, hogy a borítón tüntesse fel: a könyv „a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedést” mutat be.

Az Európai Bizottságnak az az álláspontja, hogy ez sérti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló irányelvet, illetve a szerző és a kiadó szólásszabadsághoz való jogát is indokolatlanul korlátozzák.

Az Európai Bíróság eljárást indított Lengyelországgal szemben is, az LMBTQ-mentesnek kikiáltott zónák miatt.

Forrás: HVG.hu
Címlapkép: Budapest Pride

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Érzi a libernyákkomcsi moslék a buktát, idáig a vírusban bíztak, drukkoltak neki, minden létező aljas eszközzel akadályozták a védekezést, de mostanra ebbe is belebuktak!

Utolsó reményük Brüsszel, úgy járnak oda, mint anno Rákosi és Kádár Moszkvába...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@verőce21: le kéne jönnöd a szerről. Szemlátomást hülyülsz, minden szart bekajálsz.
Aztán csodálkozol, hogy fosol, és szegény oliva olajat hibáztatod.
Te tényleg nagyon buta ember vagy.
rokker33
@Horizont: Necsináld már nem fogok nyugodtan aludni, ha nem írsz nekem többet ilyen és ehhez hasonló ostoba kommenteket :) :) :) :)
csak úgy....
@rokker33: téged a butaságod fog sírba vinni! a buzeránsokkal a fidesz elvette a maradék eszed..
simmering73
"Magyarország önként lépett be az Unióba, vállalva az azzal járó kötelezettségeket. Ugyanilyen szabadon és önként bármikor kiléphet, ha nem kívánja vállani a továbbiakban a kötelezettségeket. De amíg az EU tagja, addig az önként vállalt kötelezettségeket be kell tartania, mert az EU-n belül nem sértheti az uniós polgárok jogait. Az EU semmit nem kényszerít Magyarországra, Magyarország ezeket a jogelveket önként vállalta, és most ezeket megsértette. Ha Magyarországnak fontosabb a melegek megbélyegzése, jogfosztása és a gyűlöletkeltés, senki nem kényszeríti, lépjen ki az EU-ból."
nepszava.us/a-homofob-torveny-serti-az-alapveto-emberi-jogokat-unios-eljaras-indult-magyarorszag-ellen/
Néro
Akkor szóljanak ha a végére értek. 10 éve indul azzal már tele a padlás. A pénzt meg küldik ennek a tolvaj bandának.
ómió
A normalitás, bizony, már régóta nincs ínyére!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.