Néhány héttel a melegeket a pedofilokkal összemosó törvény megszavazását követően az Európai Bizottság úgy döntött, hogy jogsértési eljárást indít ezzel kapcsolatban – számol be róla a HVG.hu.

Brüsszel megindította a kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen
Fotó:Budapest Pride

Az eljárás nem előzmény nélküli, a jogszabályt rendkívül heves nemzetközi bírálatok érték. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke június 23-án azt mondta,

ez a törvény szégyenletes.

Már akkor jelezte, hogy a biztosi kollégium két tagja levélben fordul a magyar kormányhoz, és felsorolják jogi kifogásaikat. Miután ez megtörtént, a magyar kormány válaszlevelet is küldött, de ez nem oszlatta el az aggodalmakat.

Közben először az Európa-ügyi miniszterek, aztán pedig 16 állam- és kormányfő ítélte el a szexuális kisebbségek hátrányos megkülönböztetését a legutóbbi brüsszeli uniós csúcstalálkozón.

Múlt héten az Európai Parlament hatalmas többséggel fogadott el egy állásfoglalást, amelyben szintén bírálták a magyar jogszabályt.

A csütörtökön bejelentett és a szerdai bizottsági kollégiumi ülésen jóváhagyott eljárás összesen hat ponton állapítja meg, hogy a magyar törvény szembemegy a közösségi joganyaggal. Ezek a kifogások gyakorlatilag megegyeznek azokkal, amelyekkel kapcsolatban a Bizottság korábban már megkereste a magyar kormányt.

Ezek közé tartozik az e-kereskedelemről és az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelvek, a szolgáltatások és áruk szabad mozgására vonatkozó uniós irányelv megsértése, és az adatvédelmi szabályozások vonatkozik szabályozással is szembemegy a magyar jogszabály néhány pontja.

Ugyancsak kötelezettségszegési eljárást indítottak a Meseország mindenkié című könyv kapcsán, mert a magyar hatóságok arra szólították fel a kiadót, hogy a borítón tüntesse fel: a könyv „a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedést” mutat be.

Az Európai Bizottságnak az az álláspontja, hogy ez sérti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló irányelvet, illetve a szerző és a kiadó szólásszabadsághoz való jogát is indokolatlanul korlátozzák.

Az Európai Bíróság eljárást indított Lengyelországgal szemben is, az LMBTQ-mentesnek kikiáltott zónák miatt.

Forrás: HVG.hu
Címlapkép: Budapest Pride

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Érzi a libernyákkomcsi moslék a buktát, idáig a vírusban bíztak, drukkoltak neki, minden létező aljas eszközzel akadályozták a védekezést, de mostanra ebbe is belebuktak!

Utolsó reményük Brüsszel, úgy járnak oda, mint anno Rákosi és Kádár Moszkvába...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Horizont: Necsináld már nem fogok nyugodtan aludni, ha nem írsz nekem többet ilyen és ehhez hasonló ostoba kommenteket :) :) :) :)
Horizont
@rokker33: Na nem gondoltam, hogy álmatlan éjszakát okozok neked, nem is erre törekedtem. Leszarlak. Ennyi.
csak úgy....
@rokker33: téged a butaságod fog sírba vinni! a buzeránsokkal a fidesz elvette a maradék eszed..
simmering73
"Magyarország önként lépett be az Unióba, vállalva az azzal járó kötelezettségeket. Ugyanilyen szabadon és önként bármikor kiléphet, ha nem kívánja vállani a továbbiakban a kötelezettségeket. De amíg az EU tagja, addig az önként vállalt kötelezettségeket be kell tartania, mert az EU-n belül nem sértheti az uniós polgárok jogait. Az EU semmit nem kényszerít Magyarországra, Magyarország ezeket a jogelveket önként vállalta, és most ezeket megsértette. Ha Magyarországnak fontosabb a melegek megbélyegzése, jogfosztása és a gyűlöletkeltés, senki nem kényszeríti, lépjen ki az EU-ból."
nepszava.us/a-homofob-torveny-serti-az-alapveto-emberi-jogokat-unios-eljaras-indult-magyarorszag-ellen/
Néro
Akkor szóljanak ha a végére értek. 10 éve indul azzal már tele a padlás. A pénzt meg küldik ennek a tolvaj bandának.
ómió
A normalitás, bizony, már régóta nincs ínyére!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.