Kemenesi Gábor virológus a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében foglalta össze, mit tud az orvostudomány jelen pillanatban a delta variánsról – írja a Life.hu.

Delta: Ijesztő tényeket közölt a magyar virológus – újra maszkot kell majd viselnünk?
Fotó: Pixabay

(...) egyelőre annyit tudni, hogy a Delta variánssal fertőzöttek esetében több mint ezerszeres vírusmennyiség halmozódott fel a légutakban, és ezzel együtt a megfertőződést követő lappangási idő is csökkent az eredeti, járvány elején ismert változathoz képest. Tehát a fertőzés pillanatától számítva hamarabb és több vírust ürítenek a fertőzöttek. Ez egyszerűen fogalmazva 'messzebbre juttathatja' a fertőzési láncolatokat, tudományosan fogalmazva pedig a szuperterjesztési eseményeknek kedvez és a sokat emlegetett nyájimmunitási küszöböt is emeli

- írja Kemenesi Gábor.

Az, hogy a betegség súlyosabb-e vagy sem, s hogy az új variánssal történő fertőzés rosszabb kimenetellel fenyeget-e, még nem tisztázott. Kemenesi Gábor is felhívja a figyelmet a védőoltások fontosságára, amelyek a Delta variáns esetében is rendkívüli mértékben növelik az esélyeinket, magas szintű védelmet nyújtva a súlyos megbetegedés kialakulása ellen.

A maszkok helyes használatáról és szükségességéről is frissítsük fel a tudásunkat, mert a következő hullám során ennek is fontos szerep jut majd a védelemmel nem rendelkezők megvédésében és a járvány féken tartásában. A maszk helyes és megfelelő szintű használata a jobban terjedő variánsok ellen is fontos, sőt fontosabb, mint valaha

- teszi hozzá Kemenesi.

Forrás: Life.hu
Címlapkép: Pixabay

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Ezt én már hamarabb leírtam mint Kemenesi, mert máshonnan tudom. Az olyanokat kellene lecsukni mint Gődény meg Fórizs, Pócs, lehetne még sorolni, de ami késik nem múlik, te propi tanult virológusa. Nem lehet kibírni hogy az ember ne reagáljon az olyan konteósoknak mint te is vagy, pedig nyilván semmi értelme.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
naponta kell nyomatni ezt a bőregeres faszit???miért nem csukják már le..a másfél év alatt nem ugatott még olyat, ami akárcsak köszönőviszonyban lett volna a valósággal!!!
division
@Pálinkás Pál: Ezt én már hamarabb leírtam mint Kemenesi, mert máshonnan tudom. Az olyanokat kellene lecsukni mint Gődény meg Fórizs, Pócs, lehetne még sorolni, de ami késik nem múlik, te propi tanult virológusa. Nem lehet kibírni hogy az ember ne reagáljon az olyan konteósoknak mint te is vagy, pedig nyilván semmi értelme.
Pálinkás Pál
@division: mit írtál le?...mondtam, nem érdekel ...tajgetosz pozitív vagyok, ha érted mit jelent...
division
@Pálinkás Pál: Azt, hogy te mi vagy inkább hagyjuk:-))
A több mint ezerszeres kórokozót írtam már le egy másik cikknél, és a maszkviselést is. Rövidesen zárkózhatsz be ismét.
Pálinkás Pál
@division: nem fogok mert nem lesz zárás...orbán inkább beáldozza a hozzád hasonló rettegőket...észrevetted, eltűnt szlávik...tudod, ő kimondta, gyógyszerkísérlet folyik a világban...azóta parkolópályára került...
rokker33
Ennek már soha nem lesz vége! Már mindig kötelező lesz a maszk használata és minden évben újabb és újabb hullám fog érkezni!Pár év és mindenkit beoltanak az egész világon!
division
@Pálinkás Pál: Tudjuk mit jelent.
Ez egy humoros kifejezés akar lenni. Olyanokra mondják, akik valamit elpuskáznak mert ügyetlenek, bénák, lassú a felfogásuk, tájékozatlanok.
Pálinkás Pál
@Pegero: ne félts te engem...todtam én hogy nem érted a jelentését..
Pálinkás Pál
@division: nos...rosszul fogalmaztam.../ néha nálam is becsúszhat hiba../
Pálinkás Pál
@Pegero: nos...rosszul fogalmaztam.../ néha nálam is becsúszhat hiba../
division
@Pálinkás Pál: Csak az szokott nálad becsúszni:-)
Emmersson71
@Pegero: A Tajigetoszról nem dobták le a beteg vagy gyenge csecsemőket!

"A történészek szerint a Tajgetosz legendájának alapja az, hogy a gyenge, beteg, vagy egyszerűen nem kívánt gyerekektől szokás volt megszabadulni az ókori Görögországban (főleg, mivel a városállamok nagy része túlnépesedéssel küzdött). Ez azonban nem csecsemőgyilkosságokat jelentett, hanem hogy ezeket a gyerekeket egyszerűen kitették a város falain kívülre, és a sorsukra hagyták őket. Általában rabszolgakereskedők szedték össze őket, ami mondjuk éppen csak egy fokkal jobb annál, mintha tényleg ledobták volna őket a szakadékba.

2007-ben aztán egy görög régészeti expedíció oszlatott el minden kérdést. Öt éven át kutattak a hegy körül, és összesen 46, a spártai korból származó emberi maradványt találtak. A csontok azonban egytől egyik felnőttekhez tartoztak, jellemzően 18 és 35 év között. A történészek úgy vélik, a Tajgetosz szakadéka kivégzőhely lehetett, ahol bűnözők lelték a halálukat."

index.hu/tudomany/til/2017/11/29/a_spartaiak_valojaban_nem_dobaltak_le_csecsemoket_a_tajgetoszrol/
Pálinkás Pál
@Pegero: nem mentegetem magam ,csak közlöm...néha sietségemben hibázok
Gazella
Baszki.. aki beveszi ezt a süket dumát.. az meg is érdemli, hogy lehülyézzék..
Semmi se hatásos.. se a vakcina se a maszk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.