MINDEN PÁRHUZAM NEM A VÉLETLEN MŰVE!! =)) Egy antikváriumból szerzett baráti ajándékként került az ország legnagyobb fényképes magángyűjteményéhez, a Hórusz Archívumhoz egy album a Szabad Nép Rákosi Mátyásról szóló propagandafotóival. Sok híve volt, akik később belátták, kritika nélkül nem szabad egy politikust követni és egy rendszert szolgálni.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A párhuzam nem teljes,

„statisztikailag” azonban igencsak szoros a hasonlóság

Manapság inkább a nácizás a divatos, pedig vakójában a Rákosi érával való hasonlóság a mértékadó. A számos egyértelmű hasonlóság mellet azonban egy sor momentum akad, ami nagyon más, rendre hol egyik hol a másik irányban térnek el egymástól.
A telex.hu számol be „Rákosi hatalmának csúcsán nem látszott, hogy közel a vég” című cikkében Kardos Sándor, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező, operatőr és fotográfus által létrehozott Hórusz Archívumban van egy album, amely a Szabad Népben Rákosi Mátyásról megjelent propagandafotók eredetijeit tartalmazza.
A cikk azzal indul, hogy „Rákosi Mátyás zsírból kifaragva, egy hentesbolt kirakatában a mellett lógó szalámikkal, kolbászokkal együtt ”.
A képet sajnos nem közli a cikk, bár könnyű elképzelni:
images.app.goo.gl/DuYRmKivyZgHBmbc7

A cikk szerint ez a 60. születésnaphoz közeledve történt! =))
Rákosi
1956. júliusában már kimentettek a SZU-ba!
nezelodo
@Rákosi: Úgy mint a macedón vezért is kimentették az országából. Neki mi, azaz illiberália az akkori Szu.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.