Egy év alatt több mint nyolc százalékkal, 1 millió 246 ezerre nőtt a NAV-val szemben hátralékot felhalmozók száma; ugyanakkor tavaly is több száz milliárd forint behajthatatlan követelést írt le az adóhivatal.

Adósok NAV-os toplistája: Bróker Marcsi lánya, Bíró Ica, Hajdú Péter cége a legtöbbel tartozók között

Fotó: Instagram/Hajdú Péter

A friss, 2021. második negyedéves adólistát ezúttal egy magánszemély vezeti, akitől a bírsággal együtt több mint ötmilliárd forintot hajtanának be. Listán van a Costa Coffee üzleteit bezáró társaság és egy Docler-cég is – írja a napi.hu.

A 5,2 milliárddal tartozó budapesti Papp Tibor magánszemélyként került fel a listára, de az látható a cégadatbázisban, hogy nyolc vállalkozásban megfordult már, amelyek közül csak kettő működik, és egyben van még tulajdonrésze, azt is lefoglalta februárban a végrehajtó.

A listán már nem szerepel Dobrainé Marcsika, a 12 milliárdos károkozással vádolt karcagi "álbróker" neve, de listán van még lánya, Dobrai Erika, mint ahogy Bíró Ica neve is olvasható, csakúgy mint az egykori Sólyom légitársaság egyik alapítójának, Hurtyák Róbertnek és Volkova Ekaterinának, aki a volt gázkereskedő Emfeszt vezető Góczi Istvánnak a felesége.

Listán van a Costa Coffee-üzleteket eddig működtető és azok bezárását a napokban bejelentő L-Coffee Kft., amely a mérlegadatok szerint 2019-ig eredményesen működött, 2020-as évéről pedig még nem adott le beszámolót. A Gattyán György közvetett érdekeltségébe tartozó, egykor többmilliárdos forgalmat bonyolító DoclerWeb Informatikai Kft. is szerepel a NAV nyilvántartásában. Az ismert nagyvállalkozó cégcsoportja évek óta pereskedik a NAV-val egy 2012-ben indult adóügy miatt.

Listán van még Hajdú Péter egykori műsorgyártó cége, a jelenleg felszámolás alatt lévő Frizbi Entertainment Kft. is, amely fiktív számlákkal próbálta adófizetési kötelezettségét csökkenteni. A büntetőügy tavaly decemberben megegyezéssel zárult, Hajdú, aki ügyvezető-tulajdonosa volt a cégnek, "megtérítette" a kárt (a Blikkel azt közölte, hogy közel 300 millió forintot befizetett a NAV-nak), így felfüggesztett börtönbüntetéssel és 5 milliós bírsággal megúszta az adócsalást. (A Frizbi Entertainment 494 millió forint adóhiánnyal és 314 millió forint jogkövetkezménnyel került adóslistára 2020 első negyedévében.)

Forrás: napi.hu

Fotó: Instagram/Hajdú Péter

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Furcsa, hogy ezektől a milliárdos celebektől nem tudják behajtani a tartozást, de volt idő amikor a kisembereknek 300 ft tartozást is behajtottak.
gonzales
Börtönre itélt celeb(akár felfüggesztet) hogy lehet ügyvezető?
lampa laz
@gonzales: azért lehet ügyvezető, mert ennek tiltását mellékbüntetésként szokták kiszabni. Ezt a macskajancsit biztos nem tiltották el ettől. Oka is van, volt mészárosné, ma már Kelemen Beatrix tv-jénél dolgozik, ìgy körön belül van a tetű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.