Volt párja perelte be őt és a nő anyját, hiába van Katalin 8 éve éber kómában egy kórházi fertőzés következményeként.

A Blikk számolt be kedden arról, hogy egy somogyi nőnek gyerektartást kell fizetnie, hiába van 8 éve éber kómában. 

8 éve éber kómában van Katalin, mégis gyerektartást kell fizetnie

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Katalin egy jóindulatú agydaganat eltávolítása miatt került kórházba közel egy évtizede, ám a cikk szerint a műtét után egy kórházi fertőzés támadta meg a szervezetét, ami miatt éber kómába került, csak pislogással tud valamennyire kommunikálni. A nő anyja beperelte a kórházat, mert a fertőzés után egy hétig nem adtak antibiotikumot a lányának, ám az ügynek még nincs vége.

Katalin édesanyja, Éva – aki 24 órában van lánya mellett, eteti, mosdatja, pelenkázza – a Blikknek elmondta, a volt férj nemcsak lányát, de őt is beperelte rokontartás címszóval, a tartozásuk több mint 400 ezer forint, bármikor jöhet a végrehajtó.

A gyerekeket nem láttuk, amióta az anyjuk kómában van. Az egyikük már hamarosan nagykorú lesz, a másikuk pedig 17 éves. Bár az apjuk már előtte sem élt velük, a tragédia után magához vette őket. Azóta még a nagyszülői láthatásra sem hozta el a testvéreket, az anyjukhoz pedig egyáltalán nem engedi el őket. Pedig a kicsik előtte imádták Katit, egy farmon éltek, ahol állattenyésztéssel foglalkoztak. Az első három évben a lányom nagyon sokat nézte az ajtót és sírt, amikor szóba kerültek a gyerekei, vagy ha régi videókon meghallotta a hangjukat. Azóta már rájöhetett, hogy hiába vár…

Reményt most egy barcelonai kezelés adhat nekik, amit abból a pénzből ki tudnának fizetni, amit a beperelt kórháztól várnak. Ehhez azonban előtte ki kellene a maradék baktériumot irtani a nő szervezetéből, aztán szükség lenne koponyaimplantátumra és kézségfejlesztő rehabilitációra is – ezek viszont rengeteg pénzbe kerülnek.

A lap által megkeresett, az ügytől független ügyvéd szerint a gyerektartás követelése a volt férj részéről jogszerű, mert gyerektartást

az a szülő kérhet a másiktól, aki a gyermeket neveli, gondozza. A másik félnek a gyermektartási kötelezettsége minden más kötelezettséget megelőz. Más követeléssel, tartozással ezt nem is lehet veszélyeztetni. Szürreálisan hangzik, de ebben az esetben az éber kómában fekvő nő a saját jólétének a rovására is köteles fizetni.

Katalint és anyját lehet támogatni, a bankszámlaszámuk megtalálható a Blikk cikkének legvégén.

Forrás: blikk.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@Horizont: Egy gerinctelen alak. Amig nem volt beteg az anya addig nem is voltak nála a lányai.
Sajnos ma olyan rendeletek születnek ami sok embernek hátrányt jelent.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
@Horizont: Egy gerinctelen alak. Amig nem volt beteg az anya addig nem is voltak nála a lányai.
Sajnos ma olyan rendeletek születnek ami sok embernek hátrányt jelent.
namihami
Vonassa le a volt felesége fizetéséből.
Egyébiránt, ezeket a gyerekeket is érdemes volt megszülni(!?!?!). Tudom, hogy a gyerek befolyásolható. De ezek már nem gyerekek. 17 és 18 évesen, ilyen háttérrel már illene felmérni egy közel nagykorúnak a tulajdon anyja állapotát és helyzetét.
vacsi
@Horizont: Inkább azt kérdezném meg, hogy egy ilyen alak (mert embernek nem mondanám) mivé fogja nevelni a gyerekeket? Ezek már nagy gyerekek, mégsem jut eszükbe az anyjukat, nagyanyjukat meglátogatni - hatott a "nevelés". A pénz persze, kellene, nyilván a gyerekeknek is. Csakhogy itt nem a rokkantságiból várják a tartásdíjat, hanem abból a pénzből, amit majd a kórház kártérítésként fog fizetni... Az édesanya kezelését akkor vajon miből fedeznék? Mert afelől nincs kétségem, hogy a tb. nem fogja fedezni. Vagy a gyerekeknek nem is fontos, hogy az édesanyjuk valaha is meggyógyuljon?!
Nessy
@vacsi:Lehet, hogy kell az édesanyjuk, nagyanyjuk lakása valamelyik gyereknek? Vagy az érte kapható pénz is jó? A gyermekek erkölcsi nevelése a szülő joga! Halleluja!
vacsi
@Nessy: Ráadásul a támogatásra kapott pénzből is jár a tartásdíj...
Nyírfa
Nem értem. Ha a gyerekek annyira szerették az édesanyjukat, akkor miért hagyják cserben?
Az apáról vagy jót vagy semmit.
Nessy
@vacsi:Igen. Az mindent megelőz. Csak azért nem egy élő - halott anyától kellene követelni! A kedves apuka is elgondolkozhatna, hogy még homo sapiens e, vagy valami más.
magyar1
Azt a bírót aki az ítéletet meghozta lehet, hogy éri egy olyan betegség, hogy ebben a helyzetben, éber kómában fog feküdni.
Kérjék tőle az összes ráterhelhető pénzt! Mert hogy egy férfi, gyereknemző ilyen köcsög de, hogy egy diplomás bíró?!!!
Csizmás Kond
...nem is tudom, de szerintem ha tényleges esetről van szó akkor is hülyeség, ugyanis bármilyen adóság tartozás, kötelezettség csak akkor hajtható be ha van a honnan...márpedig a nőnek nemhogy lenne hanem még lehetősége sincs az esetleges dolgairól rendelkezni...szóval szerintem ez egy pofátlanul nagy kamuhír.
Nyírfa
@Horizont: Értem, amit mondasz, de valamiért nem kerek a történet. Információk hiányában csak tapogatózhatunk a sötétben, így csak az érzéseimre hagyatkozhatom, és azok kérdéseket szülnek bennem. Talán egy komoly lap is ír majd a családról, a velük kapcsolatos eljárásról, vagy az RTL megpróbálja megszólítani a nagymamát. Ez jó lenne.
FL4K
Kérem a volt férj nevét, címét. Majd én segítek neki helyesen értelmezni a világ folyását - és aszerint megfizetek neki.
vacsi
@Horizont: Ne haragudj, de ez egy buta reagálás volt: miért istenítenénk ezt a kormányt? Ez a törvény nagyon régi, már a nyolcvanas években is így volt, szóval, nem a Fidesz találta ki.
Ami viszont erre az esetre vonatkozik: ha a már felnőtt gyerekek nem látogatják a beteg anyjukat, akkor lehet kérni érdemtelenségre hivatkozva a tartásdíj csökkentését, módosítását. Én úgy látom, hogy ebben az esetben a gyerekek ugyanolyan pénzéhesen lettek, mint az apjuk - aki nyilván erre nevelte őket. És egy gyereket nagyon lehet ám befolyásolni!
vacsi
@Horizont: Hogy miért 8 év után jut eszébe? Egyszerű: mert most merült fel a kórház részéről a kártérítés kifizetése - és az jóval több, mint ennek a szerencsétlen anyának a rokkant ellátása.
Nyírfa
@Horizont: Kíváncsi vagyok, felkapja-e a hírt valamelyik médium, és utána jár-e. Mindjárt beljebb lennénk.
A hölgyet rettenetesen sajnálom. Tönkre tették az életét. Még felépülhet, de mindezt feldolgozni, nagyon kemény lesz.
vacsi
@Horizont: A Fidesz 2010-től van hatalmon. A törvény már a 80-as években is ez volt, a férjem is így fizetett tartásdíjat a gyerekeiért. Mondjuk, ő tisztességgel fizette, és jó volt a kapcsolatuk. Azt, hogy pont ezt a törvényt miért nem módisították egy éjszaka alatt ... nem tudom.
Abban egyetértünk, hogy az ilyen szerencsétleneket védeni kellene az államnak, de ez ugye, nem csak a törvényen múlik, hanem a bírón, aki az eset összes körülményeit mérlegelve kell, hogy ítélkezzen - és akiről már Arany János is megírta a verset (A fülemüle), az - sokszor lelkiismeretlen - ügyvédeken, és magán az érintetteken...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.