A hétvégén még tombolni fog a kánikula, de már láthatáron a csapadék.

Zivataros fordulat várható a kánikulában, ekkor érkezhet a felfrissülés
Fotó: Pixabay

Több fokot zuhan a hőmérséklet a jövő hét elején – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtök délután napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, amelyekből nem alakul ki csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű. Késő estére 19, 25 fokra hűl le a levegő. Éjszaka nyugat felől fátyolfelhők érkezhetnek fölénk, a gomolyfelhők a legtöbb helyen feloszlanak. Csapadék nem várható.

Pénteken sok lesz a napsütés. Csapadék nem várható, legfeljebb délután, késő délután a nyugati határvidékre sodródhat be egy-egy zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható.

Szombaton többnyire sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, de északnyugaton, északon erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé elszórtan, másutt legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21, a csúcshőmérséklet 29 és 35 fok között várható.

Vasárnap a sok napsütés mellett nyugaton és északon lehet az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, nyugaton és északon elszórtan, legkisebb eséllyel délkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű.

Hétfőn délkeleten kisebb eséllyel, másutt szórványosan valószínű zápor, zivatar. Zivatarban a szél viharossá fokozódhat. A minimum-hőmérséklet 16 és 23, a maximum 29 és 37 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb.

Kedden többfelé várható zápor, zivatar. Zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 33 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb.

Szerdán a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen valószínű zápor, zivatar. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északnyugati, északi szelet, illetve zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. Hajnalban 13, 21, a legmelegebb délutáni órákban 22, 30 fok valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.