Timár Magdolna fekete X-eket rajzolt a ferencvárosi BLM-szobrot eltakaró szélsőjobbosok plakátjaira, ezért most megbüntették.

Tavasszal nagy ügy lett abból, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat egy street art pályázat után néhány szobrot pár hétig kihelyezett a kerület köztereire. A kiállított szobrok egyike volt Szalay Péter BLM-es alkotása (a mű valódi címe: Prizma), ami a New York-i Szabadságszobor térdelő, szivárványszínű parafrázisa volt – írja a Telex.hu.

Gyűlöletkeltőnek találta a Mi Hazánk plakátjait, véleményének kifejezése negyvenezres bírságot hozott

Fotó: 123RF.com

A szobor átadóján ott volt Timár Magdolna, akinek egyik művét szintén kiállították a kerületben. Amikor közelebbről is meglátta a véleménye szerint gyűlöletkeltő plakátokat, annyira felhúzta magát, hogy egy közeli boltban egyből vett egy fekete filcet, amivel aztán három plakátra is egy nagy ikszet rajzolt. Állítása szerint az szélsőjobbos aktivisták eközben végig szidalmazták, majd a téren lévő rendőröknek kiáltozták, hogy megrongálták a plakátjaikat.

A rendőrök ekkor léptek oda hozzájuk, és elsőként nem a barikádot építő szélsőségeseket, hanem Magdolnát igazoltatták. Két-három héttel később idézést kapott, ami után kihallgatták a rendőrség szabálysértési osztályán, részletes vallomást tett, amiben elismerte, hogy tényleg ikszet rajzolt a három plakátra. Négy hónappal később, augusztus 11-én aztán levelet kapott a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól, amiben arról értesítették, hogy: figyelmeztetésben részesítik, illetve a plakát tulajdonosa által bemondott kárösszeget elfogadva 40 ezer forint kártérítésre ítélik.

Forrás: Telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
40 ezernél többet nem is érnek a torockaiék..
ómió
A rongálás, bizony, "jogállamilag nem tűrt vélemény"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.