Meghalt egy beteg, és újabb 104 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 5 668 993 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 498 222-en a második adag vakcinát is megkapták.

Meredeken emelkedik a fertőzöttek száma – újra van halálos áldozata a járványnak
Fotó: Pixabay

A kormányzati portálon azt írták:

a járvány kezdete óta 810 316-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 30 038-ra emelkedett. A gyógyultak száma 765 952.

Kórházban 83 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 14 326.

Hatósági házi karanténban 1085-en vannak, a mintavételek száma 6 423 992.

Közölték:

a koronavírus delta variánsa több európai országban és már Magyarországon is terjed. Hozzátették: a delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább, ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

Kiemelték:

Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltást, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni vagy a háziorvosnál is kérhető. Hozzátették, 96 ezren már meg is kapták a harmadik oltásukat. Az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás – jegyezték meg.

Az iskola közeledtével felhívják a szülők figyelemét, hogy a 12 éven felüli gyermeket automatikusan lehet regisztrálni oltásra és számukra is nyitva van az időpontfoglaló.

Mint írták, Magyarország az elsők között tette lehetővé a 12 év feletti gyermekek oltását, ennek köszönhetően már 200 ezer 12-17 év közötti diákot regisztráltak oltásra és 81 százalékukat már be is oltották.

Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét, legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg. Az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra, de a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető az oltás. Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 évesek oltására: a Pfizeré és a Modernáé

- írták.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltást". Azért, mert a keleti vakcinák szart sem érnek, a beoltott nyugdíjasok veszélyben vannak, mert a szenteltvíz (Sinopharm) nem menti meg őket a vírustól. Ezért a bűnöző román cigányak és bandájának felelnie kell, a közpénz lopással együtt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Namely: 11.10: Mert egy járvány időszakos lecsengése esetén nem nyitok azonnal határokat. És nem egy olyan ország felé, amiről akkor már tudott volt, hogy ismét fellángolt és ráadásul egy rosszabb változata annak, amit itthon sikerült relatíve visszafogni. Most már itt is kezdik a negyediket beharangozni. És ebben benne van a ""Nagy Turistakiáramlás"" hatása is.
És igen, az Orbán miatt IS. Mert ha ésszel vagy egyáltalán nem nyitok határt, akkor a beáramlás is korlátozott. Persze, miután kiderült, hogy a kormánygép az Orbán Tours kizárólagos céljára kezd szolgálni, a népet is le kellett valamivel csillapítani.
Namely
@namihami: A baj az, hogy neki döntenie kell a gazdasági összeomlás és a cicanátha újabb változata között. Ha tartja a lezárásokat, akkor kb azt kockáztatja, hogy ismét 9%-os hiány lesz, akkor pedig, tudod, megint az ő kurva anyját, mert jön az infláció.
Ezt választotta, mert tudja, hogy ez az egész egy humbug.
namihami
@Namely: ""Cicanátha""?
Így még új volt. Ezért megérte.
Hogy a gazdaság 9% csökkenése mellett a sportra (egy olimpiai arany 50 (ötven) millió), a csuhás haverok milliárdjai, a szállodás haverok építési /Debrecen/ támogatása, a határontúliak millió alapon való választásipénz-osztogatása----ez mind a hazai gazdaságot gyengítette. Ide kellett volna, nem a fentiekre...
Namely
@namihami: Add össze ezeket és utána nézd meg a gdp 9%-át (súgok: 3686 milliárd).
Peller Anikó
@Namely: 30 ezer te barom. Neked a fejedben van egy hum bug.

"ha még egyszer halomra jutok tönkre fogom tenni ezt az országot."

Ez ám a virtus

1. ezer, ezer, ezer,
2. ezer, ezer, ezer,
3. ezer, ezer, ezer,
4. ezer, ezer, ezer,
5. ezer, ezer, ezer,
6. ezer, ezer, ezer,
7. ezer, ezer, ezer,
8. ezer, ezer, ezer,
9. ezer, ezer, ezer,
10. ezer, ezer, ezer,

Az annyimint 30 ezer.
Namely
@Peller Anikó: 1. Egyszer már kértem tőled egy linket, arról, hogy hol, mikor mondta ezt Orbán. Lennél szíves belinkelni?

2. A 30 ezer "covid-áldozat" döntő többsége nem abban halt meg, hanem az alapbetegségében.

:)

És hűtsd le magad! Még a végén agyvérzést kapsz, és ha tálalnak benned covid-vírust, elkönyvelnek az áldozatok közé. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.