Egymás megértésében pedig a délvidéki magyarok játsszák a főszerepet mondta Novák Katalin Palicson a Vajdasági Magyar Szövetség Szent István-napi ünnepségén.

Novák Katalin: A következő évtized a magyar büszkeség évtizede lesz
Kép:Facebook

Szerinte a nemzet újraegyesítésének évtizedét a nemzeti büszkeség évtizede követi majd.

Azért kell dolgoznunk, hogy a határokon átnyúló nemzeti összetartozás vitathatatlan tény legyen Magyarországon és külföldön. És azért kell dolgoznunk, hogy a magyarok – bármely részén élnek is a világnak – büszkék lehessenek arra, hogy a magyar nemzethez tartoznak, és ez tiszteletet váltson ki a kívülállókból

- emelte ki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton Palicson a Vajdasági Magyar Szövetség Szent István-napi ünnepségén.

Hozzátette:

megannyi történelmi tapasztalat és fájdalom övezi a szomszédos Szerbia és Magyarország útját, de szót kell érteniük, mert szomszédok. 

Forrás: MTI
Címlapkép: Facebook

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
De csapzott vagy. Csak nem ablakot pucoltál?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Cöcöcöcö...
www.facebook.com/100027455707092/posts/866484307610085/?sfnsn=mo

A mai Füllmich-féle ülésen Ernst Wolff gazdasági szakértő beszélt a World Economic Forumról (WEF) és ennek szerepéről abban, hogy az egész világ jelenleg egy irányba halad. A WEF-ot 1971-ben alapította az akkor 33 éves gépészmérnök végzettségű német Klaus Schwab, aki már akkor nagyon érdeklődött a digitális technológia iránt. A Zürichi és Freiburgi Egyetemen kívül a Harvardon is tanult, itt többek között Henry Kissinger is a tanára volt. A WEF első ülése 1971-ben hatalmas siker volt, 31 országból 440 gazdasági manager vett részt. Később bővült a kör és a gazdasági embereken kívül politikusok, médiaszereplők, gazdag vállalkozók és hírességek is részt vettek. A BBC, CNN emberei, sőt, olyan német médiaszemélyiségek is, mint Sandra Maischberger.

1992-ben aztán megalakult a Global Leaders for Tomorrow, amelyhez önkéntes jelentkezéssel lehetett csatlakozni azoknak, akiket alkalmasnak ítélt meg a szervezet. Ezt nevezték át 2005-ben "Young Global Leaders"-nek. A legelső összejövetelen 1992-ben már részt vett az az Angela Merkel, akit Helmut Kohl csak "mein Mädchen"-ként (az én lányom) emlegetett. Ez csak azért furcsa, mert 1989-ben ledőlt a berlini fal, 1991-ben egyesült az NDK és NSZK, 1992-ben pedig már Merkel mint kelet-német fiatal nő első körben bekerült a WEF globális vezetőknek szervezett programjába. De nemcsak ő. Ott volt Nicolas Sarközy, Tony Blair, Manuel Barroso, sőt, Orbán Viktor is. Jelenleg 1300 tagja van ennek a szervezetnek. Érdekesség, hogy eddig 4 volt német egészségügyi miniszter van a tagok között: Andrea Fischer, Daniel Bahr, Philipp Rösler és Jens Spahn. Ebben a nagy "pókhálóban" a politikusok nem mások, mint marionett bábok. Klaus Schwab szerepe, hogy ezeket a bábokat összegyűjtötte és koordinálja.

2012-ben alakult meg a Global Shapers Davosban. Ennek különlegessége, hogy ide kizárólag 30 év alatti személyek tartoznak. Jelenleg kb. 10 ezer tagja van. Ők a...
ómió
Feltéve, ha "vissza nem sunnyog" a Böszme! Mert akkor inkább a népzsebié!
tudode
Evés közben jön meg az étvágya annak, akinek a saját országa már megvolt, ükelme semmihez nem hasonlítható liberális, polgári, illiberálisnak becézett országával, míg eljutott "hadicseleivel", hogy közjogilag érvénytelen EGYEDuralkodóként, hogy befejezhette a felcsúűtias diktaTŰRHÁJÁT:
.
---- Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)
www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U&t=758s
----------------------------
.
Ha még négy évig rontja a levegőt, ahogy már összerikácsolt még négy éve a SS 2/3-ával
.
.---- Még négy évet kérünk
www.youtube.com/watch?v=egTmCzlZ3zY&t=97s
.
Azzal kezdtre a politikai szélhámos a műsorát, hgoy a SZABADSÁG NYUGARÓL JÖN, majd sunyi félművelt kaparkúrta parasztként, a keleti nyitás jegyzében eladta a hazáját EGY TÁL LENCSÉÉRT, amit már nem lehetg Soros, Gyurcsány, a szocialisták orrára hányni!
---------------------------
.
Addig hadicselezett, amig
.
--- Az Orbán-rezsim károkozása egy percben
www.youtube.com/watch?v=XRVJm0Q7eKM
------------------------
.
Az alapítók selejtjei, a három grácia úgy megvédte az országot, hogy a fal adja/ta a másikat. Ezek azol. amire a honfoglalás óta nem volt példa, hogy gazdátlan az ország
.
---- Orbán viktor rakoncátlan nyelve
www.youtube.com/watch?v=jDa_hfbJQB0
-----------------------
.
Sőt úgy megjött a fasza gyerek korlátlan étvágya, hogy még Európa tűzfészkébe is van ereje belepiszkítani
.
---- Szerbia újrarajzolná a Balkán térképét Orbán Viktor támogatásával?
index.hu/kulfold/2021/04/15/bosznia-hercegovina-orban-viktor-szerbia-albania-diplomacia/
--------------------------
.
Csak dióhéjban, MI LETT A LÁNGLELKŰ FIDESZESEK életművéből!!!
.
Gyász!!!
Nessy
Érdekes lenne, ha az I. illetve a II. világháború után elcsatolt területeket a volt "anya ország" politikusai elkezdenék körbejárni, a "nemzeti büszkeségről" szóló előadásokkal.
ómió
@Horizont: Nálatok a fosás-ukázt is a központból adják? De még a hülyeségét is? Látom, szigorúan betartod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.