Tavaly óta jelentős mennyiségű készpénz maradt a lakosságnál – mondták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi online könyvbemutatójának résztvevői.

Jelentős mennyiségű készpénz maradt a lakosságnál a járvány miatt

Fotó: Pixabay

A szakértők a 75 éves a forint – 75 év 75 történet című ismeretterjesztő kötet bemutatásakor beszéltek a forint történetéről. Az MNB készpénzlogisztikai igazgatóságának főosztályvezetője a magyar fizetőeszköz történetének egyik érdekes fejezeteként említette, hogy már a járvány első napjaiban nagy összegű készpénzt vettek föl az emberek. Ennek túlnyomó része most is a lakosságnál van, hiszen az elmúlt egy évben a készpénzmentes megoldások törtek előre – mondta Bódi-Schubert Anikó. Véleménye szerint a rohamszerű pénzfelvétel nem egyedi jelenség, hiszen a pénzügyi összeomlás veszélye egész Európában erre ösztönözte az embereket.

A jegybank főosztályvezetője a korábbi évek fejleményei közül az azonnali fizetési rendszer bevezetését emelte ki, de nem kevésbé jelentős eredménynek nevezte a forint bevezetését. Az erőforráshiánnyal küzdő, háború sújtotta országban – mint fogalmazott – "szakmai bravúr" volt az új pénzérmék és bankjegyek előállítása.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mágnes
Na ja , és ez most őket kurvár zavarja hogy nálatok pénz van . :-( g@ci banda !!! néhány hónap és vége . Finish , game over . the end !!!
csipetke
Becarás,hogy mennyire számontartják,hogy mennyi lóvé van az embereknél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.