Több változást is bejelentett a családügyi miniszter keddi sajtótájékoztatóján a CSOK-kal, a babaváró hitellel és az otthonfelújítási támogatással kapcsolatban.

Jön az ingyenhitel a magyar kormánytól – ők vehetik igénybe

Fotó: Pixabay cco

Lesz egy nagyobb horderejű változás is: a 0%-os CSOK-hitel őszi bevezetése, amelyet azok tudnak igénybe venni, akik a CSOK mellett felveszik az MNB által októberben indítandó, legfeljebb 2,5%-os kamatozású zöld lakáshitelt is.

A Portfolio.hu számításai szerint havi 10-20 ezer forintot spórolhatnak az energiahatékony új lakásba költöző családok a már létező CSOK-hitelhez képest.

Ezeket az intézkedéseket jelentették be a mai sajtótájékoztatón: 

- az özvegyek esetében is figyelembe vehető lesz az elhunyt társ társadalombiztosítási jogviszonya,

- figyelembe lehet venni a külföldön megszerzett felsőoktatási tanulmányokat is mint társadalombiztosítási jogviszonyt,

- az otthonfelújítási támogatás a látás- és hallássérültek életét megkönnyítő akadálymentesítő munkálatokra is igénybe vehető lesz az érdekvédelmi szervezetek javaslata alapján,

- bővítik a támogatásra jogosító beruházások körét kültéri lépcsőre vonatkozó és külső elektromos munkálatokkal,

- a CSOK esetében, ha valaki mezőgazdasági őstermelői tevékenységet folytat azon a telken, amelyre a CSOK-kal támogatott ingatlant épít, ez nem kizáró tényező,

- a jelzálogcsökkentési támogatás lakáslízing esetében is elérhetővé válik,

- 5000 forint alatti köztartozás nem kizáró tényező (ez főleg az autóvásárlási támogatásnál jött elő)

- ha valaki kiegyenlíti a köztartozását, nem kell újrakezdenie a támogatások igénylésének a folyamatát.

Forrás: portfolio.hu

Címlapkép: Pixabay cco

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Nekem mindegy mit ígérnek takarodjanak . 11 év rablás után nem kell az ' uraktól ' az asztal alá vetett csont.
Alja tolvaj tróger moslék ' emberek ' takarodjanak el a pi-be csak annyi kell tőlük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Akkor mégis van ingyenebéd? Vagy csupán ezt is a dolgozók nyakába csapják?
Kicsit sok lesz ez a rengeteg potyapénz a ""gyerekgyártóknak"".
Most jó lenni--nem katonának, hanem---nyúlcsaládnak. Aki rászorulnak, az úgyse fog soha hozzájutni. Maradnak a ""7személyes- és villanyautós valamint a gyereknekidőbenvegyünk"" fajta rászorultak.
Eladott Ország
"Most az van, hogy a gazdaság élénkítése, az infrastruktúra fejlesztése, az ipar ösztönzése, a termelékenység növelésével járó béremelkedés preferálása helyett a kormány elvesz a gyermektelenektől, az idősektől, rokkantaktól, betegektől és szétosztja néhány családnak, miközben üvöltve veri a mellét. Nem adomány kell, nem ingyen ebéd és ingyen tankönyv, ingyen tízmillió lakásépítésre, hanem normális bérek, fejlődő gazdaság, élhető ország. Nem csak a többgyermekes családok szeretnének itt megélni, hanem a fiatalok, a még, vagy már gyermektelenek, az idősek, betegek, sérültek is.
A szülőknek az a biztonság kell, hogy meg tudják teremteni azt, amire a családnak szüksége van és nem szorulnak a kormány gondoskodására. Főleg úgy nem, hogy azt a gondoskodást mások rovására osztja a kormány és még csak nem is emberségből, vagy felelősségtudatból, hanem azért, hogy legyen egy jó kampánytéma a választásokra, ami ráadásul egy fillérbe sem kerül. Lehetséges, hogy én egy másik Magyarországon élek – Novák Katalinhoz képest – de soha, sehol nem láttam, nem hallottam és nem is olvastam arról, hogy Magyarország népessége folyamatosan növekedne. Javaslom Novák Katalinnak, hogy a kockás füzetben, amiben vezeti az ország népességét, ne adja hozzá a végeredményhez minden alkalommal azt a számot, amit Bakondi György honvéd mond, mert azok az emberek csak átkelnek Magyarországon, eszük ágában sincs itt maradni. Ezzel szemben nyugodtan vonjon le minden évben egy közepes városnyi embert, ugyanis ennyivel csökken a lélekszám a kivándorlásnak és a magas halálozási, alacsony születési számnak köszönhetően. Ha a kormány nem kezd el villámgyorsan valóban dolgozni a propaganda helyett, hamarosan nem lesz, aki a politikusok gyermekeinek megtermelje az ingyen tankönyvre valót."
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_2048/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/07/nov.jpg
justhpeter
Szeretnék maguk kezében tudni a veszett fejsze nyelét.
Emmersson71
Persze..szórjátok a pénzt! Én - fehér, felelősen gyereket nem vállaló, adót, járulékot fizető dolgozó állampolgár - majd összedobom a lóvét! Igaz, én még soha, semmit nem kaptam az államtól, de hajrá!
Clavigo
@Emmersson71: Azért mindig vigyáznak a feltételes módban való fogalmazásra...Ergo,,itt majd megint " rábasznak " kuncsaftok...( szokás szerint.)
Lepényleső
...mindenki más meg fizesse,- meg az árát,- s örülhessünk,hogy pénzelhetjük az árját?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.