Az elmúlt tíz esztendő a magyarok felívelő időszaka volt – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a felvidéki Dunaszerdahelyen, ahol beszédet mondott az állami ünnepen rendezett megemlékezésen pénteken.

"Helyreállítottuk a munka becsületét" – állítja a kormány embere
Fotó: MTI/ Kovács Attila

A Csallóköz központjának számító városban tartott ünnepségen több százan vettek részt, köztük a felvidéki magyar politikai és civil érdekképviselet vezetői.

Dömötör Csaba az államalapító király által ránk hagyott örökségről, a nemzeti szuverenitás és az összetartozás fontosságáról, az elmúlt években elért eredményekről és a jövő hordozta kihívásokról beszélt.

Kiemelte: az elmúlt tíz esztendő a magyarok felívelő időszaka volt, s bár a tennivalók mindig magasabbra tornyosulnak, mint az eredmények, számos dolog van, amire büszkék lehetnek a magyarok. Például arra, hogy

helyreállították a munka becsületét, a gazdaság erősebb lábakon áll és ennek köszönhetően a családokat és a külhoni nemzettársakat is erőteljesebben lehet támogatni.

Szent István örökségét említve hangsúlyozta: az nem értelmezhető az összetartozás érzése és az összefogás parancsa nélkül, s a magyar kormány ezért támogatja sokféle módon a külhoni magyar közösségeket.

Dömötör Csaba kiemelte: vannak, akik gyengítenék a magyar és magyar közti kötelékeket és olyanok is, akik kivennék a legfontosabb döntéseket a nemzeti kormányok kezéből. A magyarok közös történelme sok példáját mutatja annak, amikor ilyen ártó erők egy év alatt is képesek voltak lerombolni azt, amit a magyarok évtizedek, évszázadok alatt felépítettek.

"Ezt ne hagyjuk sem idén, sem jövőre" – hangsúlyozta a politikus, rámutatva: nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy a számunkra fontos dolgokat természetesnek vesszük, azokért ugyanis nap mint nap meg kell küzdeni. Kiemelte: mint ezer éve, most is a veszélyek korát éljük, s akkor lehet erősebben kikerülni az embert és nemzetet próbáló időkből, ha a legfontosabb döntéseket magunk hozzuk.

"Nekünk most újra találkozónk van saját felelősségünkkel" – hangsúlyozta Dömötör Csaba, rámutatva: felelőséggel tartozunk azért, hogy ezer év múlva is el lehessen mondani: egy vérből valók vagyunk.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Mivel állítottátok helyre a munka becsületét? Farkas Flóriánnal? Mészáros Lőrinccel?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Mi van?
.
A munka becsületét "helyreállították" azok, akik visszahozták az un. újkori "rabszolgatörvényt, olyan törvényellenes körülmények között, amely miatt az un. államfőnek sem lett volna szabad aláírnia
.
---- Kósa stroboszkópozott, Rogán papírt lóbált, Áder kivonult
www.youtube.com/watch?v=0LA9o0Z5HBg
---------------------------
.
Na!
,
HasonLÓ módon védik meg a zembereket szinte minden szinten!
.
Bölcs maradt volna ha csendben marad, saját bizonyítványát kiállítva!
Qqberci
Dörmike, aki még életében nem dolgozott, honnan tudná, milyen is a munka becsülete?...
yazo64
Mondja ezt egy olyan, aki azt sem tudja mi a munka és a becsület...
gina
Mocskos fidesz banda, azt sem tudjátok mi a munka, szemét naplopó mocskok !!!
human
Mivel állítottátok helyre a munka becsületét? Farkas Flóriánnal? Mészáros Lőrinccel?
Nessy
@yazo64: Azért tud róla szépen szónokolni! Hiszen felolvassa amit leírtak neki, és fogalma sincs a munkát eszik, vagy isszák! Ha szembejön vele biztos kikerüli!
Nessy
@human: Náluk ennyi a "munka becsülete"! Párzunk és kormányunk a talpnyalást, a jellemtelenséget tartja "becsületes munkának!"
simmering73
Tiszta shikari ez a gyerek. Ugat hülyeségeket, a munkát meg kerüli, mint ördög a tömjént.
human
@Nessy: Szomorú, hogy a fiatalok azt a mintát kapják, helyezkedj jól, légy elvtelen, gázolj át másokon és akkor juthatsz valamire. Nem mind lesz persze erre fogékony, mert a szülői nevelésen is múlik. Azért felén egy fiatal srác azért indult fideszes színekben, mert úgy látta ezzel anyagilag jól fog járni. Egyébként nagyon jó kiállású volt, de pont olyan számító is mint Lázár János lehetett már fiatalon.
Nessy
@human: Ma viszont "hátrány" ha valakit úgy neveltek, hogy a tisztességes, becsületes tudásból, munkából meg lehet élni!
human
@Nessy: És még hogy bele van nevelve a gyerekekbe. Hódmezővásárhelyen telepedett le egy német pár. Az egyik német felkészítést tart diákoknak. Minden óra után mikor fizet a diák számlát ad. A diákok meg értetlenkedtek, hogy nekik nem kell számla, mert úgy drágább az óra.
Nyugaton tudod mit csinálnak? A gyerekek már fiatalon megtanulják hogy működik az állam és hogy az adó nem büntetés, hanem abból épül iskola, út, kórház. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy külföldön van ahol a számlát a magánember is el tudja számolni költségként és ezért érdekelt abban, hogy számlát kérjen. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem jellemző, hogy azt látják, hogy az adóforintjaikból a miniszterelnök családja és baráti kör lesz egy pillanat alatt milliárdos. Ez utóbbi eléggé csökkenti az adózási kedvet.
ómió
A "segíj" becsületéből "átmentünk" a munkáéba? Helyes!
justhpeter
Ez igazi csoda, helyreállították azokat amit soha nem is ismertek - munka és becsület. A kettőt együtt meg végképp. Örülök, hogy megértem ezt is. Ez a kijkelentés már nem is primitív provokáció, hanem égbekiáltó hazugság. Ez jár nekünk az ünnepre a kormánytól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.