Több mint 200 ezer kisnyugdíjasnak esélye sincs megkapni a lehető legnagyobb mértékű nyugdíjprémiumot – mutat rá a 24.hu.

Döbbenet! Épp azok nem kapnak magas nyugdíjprémiumot, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal vasárnap reggel érkezett a Kossuth rádióba, ahol többek között a korábban belengetett nyugdíjprémiumról is beszélt. Elmondta: a kedvező mértékű gazdasági növekedés miatt várhatóan 50-56 ezer forint nyugdíjprémiumot kaphatnak a nyugdíjasok még az év vége előtt – írja a 24.hu.

Az ATV Híradójának Farkas András nyugdíjszakértő nyilatkozott a témában, aki szerint ez az egyszeri juttatás jelentős lesz a nyugdíjasok számára, a nyugdíjprémium mértéke azonban nem mindenkinél lesz azonos.

Aki 80 ezer forintot vagy annál többet kap, az a lehető legnagyobb mértékű prémiumban részesül.

Ez azt jelenti, hogy például 6 százalékos növekedésnél 50 ezer forint fog kapni év végén. Akinek viszont ennél kisebb a nyugdíja, például 60 ezer forint, annak arányosan csökkenni fog a nyugdíjprémiuma is. Tehát egy ugyanilyen, 6 százalékos növekedésénél már csak 37 500 forint jár majd neki.

Az öregségi nyugdíjasok száma 2 millió 53 ezer fő, közülük 1 millió 800 ezren kapnak többet, mint 80 ezer forint, tehát körülbelül 200-220 ezer nyugdíjasnak kisebb a nyugdíja 80 ezer forintnál, náluk kell ezt az arányosan kisebb összeget figyelembe venni, és természetesen ez a további több mint félmillió ember, az egyéb ellátásokban részesülők, ott is nagyon sokszor ezek az ellátások nem érik el a 80 ezer forintot

– magyarázta Farkas András.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Kevés munka, alacsony végzettség, alacsony hozzáadott érték, kevés befizetett adó, több "megoldom okosban", több bliccelés, több kiskapu -> kevés nyugdíj -> kevés nyugdíjprémium (és most már rájön, hogy miért nincs itt Svájc, és miért kellene becsületesen adót fizetni, nem feketén dolgozni, nem bliccelni, nem lógni, és miért kellett volna minden ismerősébe belerúgni, aki eldicsekedett az "okosság"-okkal.

Kevés közgazdasági ismeret -> kevés rálátás a dolgok mikéntjére -> több bőgés -> több anyázás -> több nevetés az ilyen majmokon. :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
@Nessy: Ez azonban nem igazolja, amit írtál. Engem annál inkább.
Nessy
@Namely: 1,6 milliárd "kicsi"? Na ezen nem tudok vitatkozni! Más az értékrendem!
Namely
@Nessy: te ne haragudj miről beszélsz?
Nézzük végig eszmecserénket:
én: "A félkapitalizmusban, pl Magyarországon pedig egyrészt a fenti miatt, másrészt, mert a szegény csak kicsiben tud lopni."
te: "Tévedsz! Aki kicsiben lop, és nem haver, megbüntetik! Aki nagyban, de haver, az képviselő!"
Tehát azt állítod itt, hogy aki nagyban lop, és haver, az képviselő és aki kicsiben lop, és nem haver, azt megbüntetik.
én: "Mészáros képviselő? Hát Leisztinger? Waberer? Csányi? Széles?"
Itt bizonyítottam, hogy butaságot állítottál, hiszen a fentiek lopnak, loptak, haverok vagy nem haverok ÉS nem képviselők.
erre te: "Többek közt Farkas Flóriánra gondoltam."
Nyilvánvalóan totál nem tartozik ide, hiszen nem ezt írtad le korábban, hanem általánosan írtál egy csoportról.
én: visszalöktem a labdát, hogy gondolkozz.
erre te: " 1,6 milliárd "kicsi"? Na ezen nem tudok vitatkozni! Más az értékrendem! "
?!?!?!??!?!?!??!?!??!?!??!?!??! WTF?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!
Ezt mikor, hol állítottam, mikor volt erről szó???

Te most be vagy piálva?

UI: persze tudom, vagyis inkább remélem, hogy te is tudod, hogy erről nem volt szó, csak menekülni akarsz, hiszen rájöttél, hogy butaságot beszéltél.
Nessy
@Namely: Tévedni emberi dolog mondá a sünmalac! Nem iszom,ergo nem vagyok "bepiálva". Az, hogy csoportot marasztalok el, az a jelenlegi kormánypárti kommunikációból ragadt rám. Valóban helytelen, de most ez a trendi. Akkor maradjunk annyiban hogy senki nem lop, csak megórzésre veszi át a plusz pénzeket.
CsipkeRózsa
A cégek, minisztériumok, stb. tagjai is a fizetésük arányában kapnak prémiumot, talán az irodai beosztott, a takarítónő nem is kap.
Namely
@Nessy: :)
"Az, hogy csoportot marasztalok el, az a jelenlegi kormánypárti kommunikációból ragadt rám."
Nem azzal volt baj, hanem azzal, hogy a példa nem volt helytálló.
"Akkor maradjunk annyiban hogy senki nem lop, csak megórzésre veszi át a plusz pénzeket. "
Akkor maradjunk annyiban, hogy ha valamikor megjegyzésed van, boldogan állok rendelkezésekre, válaszolni fogok. Csak azt vedd figyelembe, hogy nem tartozom az átlagos bőgőmajmok közé, így tudni fogok érvelni, amit tőled is el fogok várni. És ha nem tudsz érvelni, el is fogom mondani.
Ahogyan most is.

UI:
"Az, hogy csoportot marasztalok el, az a jelenlegi kormánypárti kommunikációból ragadt rám. Valóban helytelen, de most ez a trendi. "
Ezt megjegyeztem, és ha bármi rosszat szólsz ezentúl a Fideszre, nem leszek rest téged idézni :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.