Több mint 200 ezer kisnyugdíjasnak esélye sincs megkapni a lehető legnagyobb mértékű nyugdíjprémiumot – mutat rá a 24.hu.

Döbbenet! Épp azok nem kapnak magas nyugdíjprémiumot, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal vasárnap reggel érkezett a Kossuth rádióba, ahol többek között a korábban belengetett nyugdíjprémiumról is beszélt. Elmondta: a kedvező mértékű gazdasági növekedés miatt várhatóan 50-56 ezer forint nyugdíjprémiumot kaphatnak a nyugdíjasok még az év vége előtt – írja a 24.hu.

Az ATV Híradójának Farkas András nyugdíjszakértő nyilatkozott a témában, aki szerint ez az egyszeri juttatás jelentős lesz a nyugdíjasok számára, a nyugdíjprémium mértéke azonban nem mindenkinél lesz azonos.

Aki 80 ezer forintot vagy annál többet kap, az a lehető legnagyobb mértékű prémiumban részesül.

Ez azt jelenti, hogy például 6 százalékos növekedésnél 50 ezer forint fog kapni év végén. Akinek viszont ennél kisebb a nyugdíja, például 60 ezer forint, annak arányosan csökkenni fog a nyugdíjprémiuma is. Tehát egy ugyanilyen, 6 százalékos növekedésénél már csak 37 500 forint jár majd neki.

Az öregségi nyugdíjasok száma 2 millió 53 ezer fő, közülük 1 millió 800 ezren kapnak többet, mint 80 ezer forint, tehát körülbelül 200-220 ezer nyugdíjasnak kisebb a nyugdíja 80 ezer forintnál, náluk kell ezt az arányosan kisebb összeget figyelembe venni, és természetesen ez a további több mint félmillió ember, az egyéb ellátásokban részesülők, ott is nagyon sokszor ezek az ellátások nem érik el a 80 ezer forintot

– magyarázta Farkas András.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Kevés munka, alacsony végzettség, alacsony hozzáadott érték, kevés befizetett adó, több "megoldom okosban", több bliccelés, több kiskapu -> kevés nyugdíj -> kevés nyugdíjprémium (és most már rájön, hogy miért nincs itt Svájc, és miért kellene becsületesen adót fizetni, nem feketén dolgozni, nem bliccelni, nem lógni, és miért kellett volna minden ismerősébe belerúgni, aki eldicsekedett az "okosság"-okkal.

Kevés közgazdasági ismeret -> kevés rálátás a dolgok mikéntjére -> több bőgés -> több anyázás -> több nevetés az ilyen majmokon. :D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Részlet kérdés, azzal meg a kormány nem foglalkozik. Már nincs népgazdasági hasznuk, csak a probléma van velük!
Eladott Ország
Nem üveggyöngyöket kellene szórni választások előtt és vakítani a parasztot ( már akit) , hanem a svájci indexálást kell visszaállítani mert egyre nagyobb az olló az aktív és az inaktív dolgozók között. A nyugdíjprémium a nyugdíjasok teljes elszegényedéséhez, nyomorához vezetett! Nem véletlenül találták ki, hogy a nyugdíjasok életszínvonalának fenntartásához figyelembe kell venni az aktív dolgozók béremelését is! Csak a bűnözőn román cigány és bandája mindenkit hülyének néz!
volvós
mint mindíg, most is a kisnyugdíjasktól lopja el viktorka a - megérdemelt - pénzt
Költse gyógyszerre és az ápolókra a rácsos ágy mellől !!!
balos
@fűre lépni szabad: kisbetűvel:o1+1 geci
rokker33
Ez így van már hosszú ideje. Már Gyurcsány idején se szerettek pénzt osztani a nyugdíjasoknak.sőt el is vették tőlük a 13. havit és nyugdij prémiumot se adtak soha.Mondjuk érthető akinek kevés a nyugdija az keveset fizetett be a kasszába, akkor miért is járna nekik a magasabb nyugdij prémium?Aki ledolgozott tisztán 40 évet az kapjon érte jutalmat, aki meg nem az elégedjen meg a kevéssel is, hiszen ő is keveset adott!
RonaGyuri
@sgl: igazad van, de tedd hozzá, hogy a nem-kormányzati firkászok sem nagyon igyekeznek, na és "tudósok" ez a Farkas sem sokkal jobb mint Merkely vagy a Szakály!! =))
magyar1
Természetes, hiszen akik megkeresik a pénzt, megtermelik azoknak lényegesen kevesebb jár mint akik elosztják - nemde?):
Gazella
Mint mindig.. Dejó ez a magyarnépnek. Hisz csrndben van.
Málna
Döbbenet, hogy már megint azok kapnak többet, akik többet fizettek be...:-)
tudode
Micsoda jótétlélek az un. "magas" nyugdíjprémiummal, azzalo párhuzamba vonva, hogy a 133, un.bátor átprogrammozott agyú fekete kordon mögött napon kb. 18.500 millió froncsit dajdajozott el, a nemzet pecása pedig jól számolt, havonta 4,5 millió nyugdíj üti a markát!
,
Az a nyugger, aki ezekbe a politikai szélhámosokat megajándékozza egy bazi nagy X-el, az a jövő nemzedék életét pecsételi meg a politikai szélhámos szokásos mézesmadzagjával, ekkor, meg akkor, meg amakkor, miközben

----- Huszonöt éves csúcsra ugrott Magyarország államadóssága
www.portfolio.hu/gazdasag/20210118/huszonot-eves-csucsra-ugrott-magyarorszag-allamadossaga-a-jarvany-miatt-465620#
------------------------
.
Pedig annyit "harcoltak" ellene, hogy még a manyupot is belefeccölték, Erről mesél Ungár Klára, az alapítók egyike
.
----- Ungár Klára: Egy szélhámos vezeti Magyarországot
www.youtube.com/watch?v=PnkAW8cFuxU
------------------------
.
A bazi nagy kérdés az, hogy osztogatnak, vagy fosztogatnak, annak a vezényletével, aki kódisként statosutlámt a "Suegámy Dzsoni, és Árnika" c. mesefilmben azt énekelte, amit lesikáltak, hogy RABLÓ VOLTAM, KÖNYVET VESZEK"
.
---- Szegény Dzsoni és Árnika. Orbán Viktor jelenetei
www.youtube.com/watch?v=p0MW9k-0aXU
----------------------------
.
Szerencsétlen moslékzabáló nép az, aki/amely egy ilyen politikai szélhámosba helyezi a bizALMÁT!
Nessy
@Málna: Tessék szives lenni kicsit gondolkozni! Mennyi volt a fizetés a múlt század közepén, végén, és mennyi most! Meg ne feledje a kilencvenes évek szigorú degressziós nyugdíj megállapítását! Azért, ha ez a manapság semmibe vett korosztály nem dolgozik, nem működteti az országot, az oktatást, egészségügyet, ma sok "nagy embernek" nem lenne diplomája, nem lett volna mit "privatizálni", és ma már teljesen tönkretenni, majd magán kézbe adni fillérekért, vagy ajándékba.
Yoda69
Ki dobben meg mar ilyesmin? Az igazsagtalansag es a korrupcio kodovva van az orban-rendszerben.
Málna
@Nessy: És mennyivel hamarabb mehettek nyugdíjba azok, akik a múlt században dolgozták le az idejüket...Még bőven munkaképes állapotban már ellátást kaptak. Ugye?
Nessy
@Málna: Sokan dolgoztak tovább, reménykedve több lesz a nyugdíjuk. A nőknél sem volt kedvezmény.Ma sem igazán a kétkezi munkások bére magas,
balos
@Nessy: Ahogy kiosszák a fejlesztési és támogatási pénzeket,akkor miért ne így basszák át a nyuggereket!Ahogy a jelen fideSSes fiatalok vélekednek az országot felépítőkről!Attól félek,hogy az ö munkájuk "gyümölcsét" ,már a saját gyerekeik fogják "élvezni"!HA ha ha!
Málna
@Nessy: Ha tovább dolgoztak, akkor a nyugdíjuknak is növekedni kellett. Anyukám 52 vagy 53 évesen ment nyugdíjba - valami kedvezménnyel, már nem emlékszem. Rendőrtiszt rokonom pedig 42-43 évesen, miután 20 évet töltött el egy irodában, kényelmesen.
Nessy
@Málna: Na, ilyen korkedvezmény ma már nincs! Akkoriban vagy nyugdíj, vagy fizetés. Azaz sem az évek sem a bér nem játszott szerepet a továbbiakban.Nem mindig magam miatt lázongok, sokan vannak, akiket senki nem hallgat meg, senkit nem érdekel a problémájuk, akiknek nincs semmijük, ergo annyit is érnek! ( by Lázár János)
Nessy
@sgl: A nyugdíj kasszát is megszüntette. A szocho együttesen tartalmazza a tb és a nyugdíj befizetést. , ami adó formájában egy összegben kerül a ,valamint lenyúlta, és eltüntette a MANYUP milliárdokat.
Namely
Kevés munka, alacsony végzettség, alacsony hozzáadott érték, kevés befizetett adó, több "megoldom okosban", több bliccelés, több kiskapu -> kevés nyugdíj -> kevés nyugdíjprémium (és most már rájön, hogy miért nincs itt Svájc, és miért kellene becsületesen adót fizetni, nem feketén dolgozni, nem bliccelni, nem lógni, és miért kellett volna minden ismerősébe belerúgni, aki eldicsekedett az "okosság"-okkal.

Kevés közgazdasági ismeret -> kevés rálátás a dolgok mikéntjére -> több bőgés -> több anyázás -> több nevetés az ilyen majmokon. :D
ómió
Miért, efftársak!? A nyugdíjlenyulásotok anno talán "jövedelemarányosan" történt?
magyar1
@Nessy: Ezért nem akar senki kétkezi munkás lenni mindenki pénzelosztó akar lenni, felbecsülve ezzel önmagát és sokat oszt magának.
Nessy
@Namely: Az idős korosztály dolgozott, tanult,1988-ig nem volt SZJA, bár több volt a járulék, mások voltak a bérek. ( az árak is.) Aztán "rendszer váltás",degresszív nyugdíj számítás több mint 10 évig.Megszünt munkahelyek, sokaknak elhelyezkedés minimálbérrel. Úgy hogy ne bosszantsd a "majmokat"! Ők fedezték pl. hazánk mai nagyjainak az ingyenes felsőoktatást, a minimális térítéses, sokszor térítésmentes kollégiumot. Tény, hogy ezt a gerontofób társaságot a "majmok" korosztálya nevelte zömében.
Namely
@Nessy: félreértettél. Én arra céloztam, hogy miért kap valaki kevesebb nyugdíjat. Nos NEM az fizetett bármit is, legyen az felsőoktatás, vagy akármi más, mert azok a majmok javarészt csak kivenni tudtak, és amikor nyuggerek lesznek, és hopp, nem kapnak eleget az életvitelük fedezésére, akkor meg vannak sértődve és futnak a politikai pártokhoz, hogy "na, ki ad többet a szavazatomért".
Nézd meg a firkálmány címét:
"Döbbenet! Épp azok nem kapnak magas nyugdíjprémiumot, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá"
Röhej! A nyugdíj az nem rászorultság kérdése, hanem a befizetésé (ezt kellene felfogni).

Annak van létjogosultsága, amit futólag említettél, hogy anno '90 előtt az emberek egy másik világban szocializálódtak, ahol nem volt késztetés az előre jutásra, a tanulásra, a becsületességre, éppen ezért kellett volna '90-ben az embereknek elmondani, hogy mi az a kapitalizmus, a demokrácia, a szabad verseny, a tőzsde, az életosszig tartó tanulás, stb, amik azóta is széles ívben kerülve van minden pol párt részéről.
Meghagyták a majmokat abban a tévhitükben, hogy a kapitalizmus az, ha tele vannak a polcok, ahol mindenedet elverheted, és akkor te az áldozat vagy, ahol minden a tiéd alanyi jogon, amit a reklámokból megkívánsz, ehhez neked semmit nem kell tenned, nem kell törnöd magad, a demokrácia az, ha a te oldalad van kormányon, amikor nem, akkor diktatúra van, a tőzsde az egy zsidó trükk, a tanulás/vállalkozás csak a csókosok kiváltsága, stb.

Miért hagyták meg őket ebben az álomvilágban? Mert tudják, ha az emberek nagy része tőlük függ, akkor azok szavazataira mindig lehet számítani.

A fenti cikk hangvétele egy uszítás, egy förmedvény.
Málna
@Namely: De jól megírtad. Remélem, elgondolkodnak rajta.
magyar1
@Namely: Ezzel nem azt akarod mondani ugye, hogy aki többet tanul az ezerszer többet érdemel mint aki megtermelte a kenyerét és takarított a segge után? Mert túl nagy az egyenlőtlenség, sokat tanult lett belőle miniszter aki semmiért nem felelős vagy államfő akinek egész életében a valódi dolgozók fizetik a jövedelmét (amit megszavaznak maguknak) és még az ükunokáik is ebből élnek.
De ha egy pék pld. odaégeti a napi kenyeret vagy elküldik vagy megfizettetik vele, míg egy ország vezetői, pénzosztói semmiért nem felelnek.
Nessy
@Shikari: Akkor talán tessenek a jelen generáció dolgozóit tisztességesen megfizetni! Minket öregeket már úgyis leírtak! Keveset fizettünk, akkoriban annyiért dolgoztunk, tanultunk, úgy kell nekünk! A mór megtette a kötelességét, a mór mehet! De minél hamarabb, mert csak pénzbe kerül népgazdasági haszon nélkül!
C_3PO
Örök probléma! 40 éve is volt hasonló!
csak úgy....
@Shikari: te mostanában "aktív korodban" :) ,mennyit fizetsz (és miböl) a nyugdijkasszába?
te az érdemeid szerint mit fogsz majd kapni? a pejparipa pimpilinkóját!
Aki Én
@Shikari: Az ,,érdem szerinti kifizetés" az, ha mindenki azt kapja, ami alapból jár neki.
Ha már azért kapnak a nyugdíjasok alamizsnát, mert szükségük van rá, miért nem azok kapják a közpénzt, akik tényleg rászorulnak?
Elég beteg ez a logika, egyetlen jóléti európai államban sem működik így. Ott nem azok kapnak támogatásokat, prémiumokat, segélyeket, akik milliókat visznek haza havonta, mert nem azért fizet adót senki, de pláne a kevésbé tehetős, hogy a nála sokszor gazdagabbakat ,,támogassák" belőle.
Ez a beteg fideszes logika.
Aki Én
@Shikari: ...csodálkoztam volna ha egy szót is értettél volna.
csak úgy....
@Shikari: tibim,te egy született móricka vicc..
csak úgy....
@Aki Én: sosem volt az erössége az értelm...,de fideszesnek így is jó..
csak úgy....
@Shikari: "buzikuss " értelek,ezért csendesedtél el...
Namely
@magyar1: félreértettél.
Én azokról írtam, akik nem tesznek semmit a saját boldogulásukért, lopnak, csalnak, bliccelnek, ügyeskednek, "oldanak meg mindent okosságokkal".
Hogy jön ide a tanultság? Hogy a szakmunkás is tanult ember, a szaktudása nem fán termett, de még a lomis cigány tudása is szorgalom eredménye. Miért ne vállalkozhatna egy becsületes szakmunkás? Miért ne lehetne megfelelő nyugdíja egy péknek, villanyszerelőnek, stb?
Lehetne, csak ahhoz nem feketén, számla nélkül kellene dolgozni, vigyorogva, hogy "hú de okosan csináltam". Vagy tegye így, de amikor kézhez kapja a 35 ezres nyugdíját, akkor fogja be a száját.
A bajom az "okosságokkal" van: a blicceléssel, a "számla nélkül jó?", a potyautas majmokkal, akik mindent így oldanak meg, a mi költségünkre, és amikor megfizetnek érte (aka mikronyugdíj), akkor ők az áldozatok, és segíteni kellene őket. Hát köszönöm, de én nem fogom, örülök, hogy ráfaragnak.

@Aki Én: "Ennyi demagóg butaságot. "
A szokásos érvhegyek tőled. Szánalmas.
Peller Anikó
@Namely: "a potyautas majmokkal.."

názz már körül a fidesz országházatáján okostojás. Látsz ott valakit aki megérdemli a billiós fizetéseket? A nyugdíjakat elinflálták, a keresetek 2-4 százezer köré nőttek, a nyugdíjak meg sehova. Örülhetsz, hogy ráfaragnak.
Aki Én
@Namely: Leírtam az érveimet. Ettől még demagógia amit összehordtál.
Namely
@Aki Én: "Elég beteg ez a logika, egyetlen jóléti európai államban sem működik így.Ott nem azok kapnak támogatásokat, prémiumokat, segélyeket, akik milliókat visznek haza havonta, mert nem azért fizet adót senki, de pláne a kevésbé tehetős, hogy a nála sokszor gazdagabbakat ,,támogassák" belőle. "
Vagy a magyar viszonyokat nem ismered vagy a nyugatit. Vagy inkább egyiket sem.
1. Nyugaton más a morál, az adófizetéshez, a rendszeren való lógáshoz, a munkához, más a vállalkozói környezet, stb. Erről írtam fent: a bliccelés, a lógás, a potyautas magatartás itt az alap, de kint is futótűzként terjed. De ha majd nálunk is nemzeti sportból szégyenné válik az adóelkerülés, bliccelés, azonnal más lesz a helyzet.
2. A nyugdíj NEM támogatás, hanem befizetés alapú megtakarítás, tehát "azt kapod vissza, amit befizettél"(azért tettem idézőjelbe, mert ténylegesen, sajnos nem, de ez az elve), ezért van az alapján számolva, hogy mennyit dolgoztál, hol, mennyit fizettél be, stb.
3. Nem véletlen, hogy minden ún jóléti rendszer fuldoklik az adósságban (jóléti kiadások miatt).
4. Az alanyi jogon járó juttatásokat is meg kellene szüntetni, mert az valóban támogatás azoknak, akinek nincs rá szükségük (diákbérlet, nyugdíjas ingyenes utazás, gyes, gyed, babakötvény, családi pótlék, stb).

Amit te írsz, az a fenntarthatatlan demagóg populizmus.

@Peller Anikó: vedd be a piruláidat, vagy kérd meg a dokit, hogy ellenőrizze az adagodat, mert NEM a Fidesz a téma, hanem a magyar társadalom adófizetési morálja.
magyar1
@Namely: Azokról mi a véleményed akik nem járnak be sok parlamenti ülésre nagyon jó fizetéssel és a nyugdíjuk is magas lesz?
Aki Én
@Namely: ...csupa-csupa demagógia ismét. Ráadásul totál másról beszélsz.
De abból amit írtam, semmit nem értettél meg.
szegfue
Elvileg azzal egyet lehet érteni: aki aktiv korában többet fizetett, annak több lesz a nyugdija... csakhogy ez sem fekete, vagy fehér. Nagyon sok emberről tudok, aki pl. a kilépésekor szembesül azzal, hogy be sem jelentették, vagy ha igen, akkor is csak 4-6 órás munkaviszonyra. A legnagyobb simlisek az épitőipari és az őrző-védő cégek! Ez utóbbiak 3 havonta ki-, majd egy uj cégbe bejelentik a munkavállalókat. "Természetesen" a havi keresetükről elszámolást nem kaptak. És bizony, ha továbbra is dolgozni akartak, akkor semmit sem szólhattak. 2-3 éve szinte folyamatosan ellenőrzi őket a Nav, de csak szuttyognak az egészen... gyakorlatilag nem találnak rajtuk "fogást". A másik oldala ennek az, hogy amig a nyugati országokban választható biztositási csomagok vannak, addig nálunk csak 1 (!) és az is állami (mely nagyon magas) és kötelező! Rossz döntés volt, hogy megszüntették a magánnyugdij pénztárakat, hiszen mára már egyre nagyobb számban kapnának a nyugdijasok innen ellátást és egyre kevesebbet kellene a költségvetésből a nyugdijak kifizetésére forditani.
csak úgy....
@magyar1: az áder több mint 4 milliós (leendö) havi nyögdijáról meg ne feletkezz!
még sokat költhettek a most 62 éves janira ...
Namely
@magyar1: Miért vannak ilyen alakok a Parlamentben? Pontosabban miért szavazzák meg őket újra meg újra? Mert a makik bizony magukra ismernek, és egyáltalán nem gáz a legtöbb embernek A SAJÁT OLDALUK nyugdíja, fizetése, be nem járása, lopásai, stb, miközben A MÁSIK OLDAL persze maga a sátán.
Miért ilyenek a politikusok? Mert ők is olyan majmok voltak, akik kicsiben IS loptak, nem dolgoztak, ügyeskedtek.
Ilyen egyszerű.
Azt kérdezed nekem mi a véleményem?
Hogy egyiket sem szabadna újra megválasztani. Még egyszer: egyiket sem. Szavaztál 2010-ben? Én igen és Bokrosra: arra, hogy Magyarországon bűn legyen adót csalni, nem dolgozni, lopni. Hát igen, azt hiszem velem együtt a szavazók 3%-a gondolta így.
Ahogyan azóta is.

@Aki Én: akkor cáfolj, ne blöffölj.
Málna
@magyar1: Miért gondoljátok azt, hogy ha egy képvisel nincs a Parlementben, akkor nem is dolgozik? Nem lehet, hogy épp máshol, mondjuk a saját körzetében van dolga?
Málna
@szegfue: Nem kap havi elszámolást a keresetéről, de azért meglepődik, hogy nem volt bejelentve. Hát persze...
magyar1
@Namely: De Bokros sem ezeket az alakokat szorította meg a csomagjában hanem "azt a lovat ütötte amelyik húz".
Namely
@magyar1: Én a 2010-es programjáról beszéltem.
magyar1
@Namely: Azt nem ismerem, az előző csomagja után hiteltelenné vált.
magyar1
Nem morbid számodra, hogy szinte üres a terem, egy-két képviselő ücsörög?@Málna:
Málna
@magyar1: Nem. MIért üldögélnének ott olyan témánál, amihez nem értenek? Elég, ha egy-két szakértő képviseli a pártot, szavazásnál úgyis egységesek.
magyar1
@Málna: Ezt azért szégyelltem volna leírni a helyedben, minek van ott, képzeld el ha egy átlag dolgozó ilyen kifogással nem megy be a munkahelyére mit csinálnának vele?
Amikor a körzeti orvosok azt mondták, hogy ők nem virológusok, nem immunológusok ne kelljen eldönteniük egy ember élet felett, hogy mit adjanak be, azt bezzeg nem fogadták el.
Málna
@magyar1: Nem hasonlítanám őket egy átlag dolgozóhoz. A képviselők nem csak a Parlamentben dolgoznak. Ha hasznosan tölti a munkaidejét, engem tényleg nem zavar, hogy számára érdektelen témáknál nem ül a teremben.
csipetke
Most hallottam egy riportban,hogy áder jövőre nyugdíjba megy,és a nyugdíja 4.5 millió ft lesz.Miért is?Azon felül,hogy kiválóan bólogatott a gazdája minden rezdülésére, néha,az íze végett visszadobott ezt-azt, de 2 nap múlva aláírta. De azt kell látnunk,hogy a fidesz-csicskaság igen jól jövedelmez.
Nem azt mondja az ember,hogy az ilyen posztot betöltött emberek ne kapjanak valamivel több nyugdíjat,de ez már kirívó.
A fidesz nagyon gyorsan megszüntette a svájci indexálású nyugdíjszámítást,mert így milliárdok maradtak a kincstárban,lehetett ezt a pluszpénzt is szórni hülyeségekre. Egy közgazdász szakértő szerint orbán minden nyugdíjas zsebéből 10 milliót húzott ki a 10 év alatt. Nagyon sokan vannak,akiknek a nyugdíja bőven 100 ezer alatt van, viszont a svájci indexálással minden nyugdíj emelkedne havi 30-40 ezer ft-al. Reméljük,jövőre ez is változik majd
csipetke
@Nessy: aug.23.11:25 Aki most nyugdíjas, az az átkosban dolgozta le az aktív éveit nagyrészét. Tökmindegy,hogy milyen végzettsége volt az illetőnek, tulajdonképp az egész ország szaré-húgyé dolgozott.Ebből van most a legtöbb kisnyugdíj. Látom,1-2 okos,vagy inkább okoskodó a végzettséget rinyálja,pedig akkor lehet mondani egységesen keveset keresett mindenki.
Nessy
@csipetke: Szép a magas végzettség, csak az a gond, hogy akkor már a kétkezi munkát semmibe sem veszi. Aztán ha nem kap villanyszerelőt, vizest, ha hirtelen kellene, ha nem lesz zöldség, gyümölcs a piacon, mert az nehéz kétkezi munka, akkor jön a nyaff, nyaff! Most átestünk a paci másik oldalára. Anno az u.n. improduktív területet nem becsülték, most a munkást. Emlékszem, amikor a fizikai dolgozók béremelése 6%, az improduktív ( műszaki, gazdasági, adminisztratív terület) dolgozók emelése 3% volt, egységesen. Aztán a demens osztályon pont olyan zakkant egy professzor, mint egy segédmunkás.
Aki Én
@Málna: ...na, persze, ha nincs dolga, be se menjen. Ha szavazni kell, elég egy is...
Képzeld el, ha ez így menne a munkahelyeken. Van munka, de a kolléga megcsinálja mindenki helyett.
Azt is biztosan hallottad már, hogy rendszeresen elkerülik a Parlamentet a KÖZSZOLGÁK, vagyis a munkahelyüket -ahol minket képviselnének-, ha számukra kínos ügy a téma.
Szóval az nem egy kívánságműsor kellene, hogy legyen, hogy be megy-e a munkahelyére dolgozni, vagy nem.
Nem feletteseink, nem uralkodóink, hanem közpénzen igen jól kitartott SZOLGÁINK!!!

,,mindenkinek joga van ahhoz, hogy tudja, mit csinálnak a politikusok, ha nem óriásplakáton vannak, vagy a kampányban mondanak kortesbeszédet."
,,„Bár már két éve él az a szabály, hogy hiányzások esetén csökkenteni kell a képviselők tiszteletdíját, de eddig egyetlen képviselő illetményéből sem kellett levonni a lógások miatt"
,,És mindez nyilvánvalóan nem azért lehetséges, mert minden alkalommal telt ház van a parlamentben, hiszen rendszeresen jönnek ki a fotók, hogy egy-egy vitán 5-6 ember üldögél bent. Sokkal inkább azért úszták meg eddig a büntetést a képviselők, mert a frakcióvezetők fedezik őket."
,,A lap megkérdezte az Országgyűlés Hivatalát, hogy lehetséges, hogy egyetlen képviselőt sem szankcionáltak még hiányzás miatt, azt a választ kapták, hogy „a képviselői távollétet az érintett képviselő képviselőcsoport-vezetője igazolja".

Pedig a lap szerint a törvény értelmében több jogcímen is le lehet vonni a fizetésből a hiányzó képviselőknek:
ha egy képviselő a bizottsági ülések feléről igazolatlanul hiányzik, tiszteletdíja is legalább a felére csökken
a szavazások negyedének kihagyása esetén már vonni kell a fizetésből
pénzbüntetés jár akkor is, ha a hiányzások miatt határozatképtelen a parlament"
,,Orbán Viktor szinte sosem szavaz a parlamentben
Az összes képviselő közül ő vett részt a legkevesebb szavazáson. A Fidesz-KDNP frakciói mégis egy félkatonai szervezet fegyelmével nyomják a gombot."
Aki Én
@Málna: ,,engem tényleg nem zavar, hogy számára érdektelen témáknál nem ül a teremben."
KÉPVISELŐ, KÖZSZOLGA
Mi az, hogy érdektelen téma?
Ez már így önmagában is vicces és ostoba kijelentés.
Málna
@Aki Én: Butaság összehasonlítani egy átlag munkával. A képviselő munkája nem helyhez kötött. Nem véletlen, hogy a szavazás nélküli parlamenti vitákról való hiányzást nem is szankcionálják.
Málna
@Aki Én: Az az érdektelen téma, amihez nem ért ill. nem érinti a választóit. Ezekben úgyis úgy szavaz, ahogy a párt érdeke megkívánja. Így már világos?
Aki Én
@Málna: ,, Butaság összehasonlítani egy átlag munkával. A képviselő munkája nem helyhez kötött"

óriási marhaság
magyar1
@csipetke: Hogy menne már nyugdíjba Áder, hiszen még nincs 65 éves csak 62.
Emmersson71
@rokker33: Te is pontosan tudod - ezért undorító! -, hogy 13. Havi nyugdíjat kizárólag az MSZP kormány adott 6 éven át!!! A visszavonása a válság miatt történt. A nyugdíjprémiumról a visszavonással egyidőben hoztak a szocik törvényt. A Fidesz-KDNP 2017-ben tudta elérni azt a gazdasági szintet, amely után nyugdíjprémiumot kell(!) fizetniük!

A 13. havi nyugdíj visszaállítását senki sem tiltotta Orbánnak, 11 évig mégis csupán csak ugatták, hogy Gyurcsány (nem igaz, Bajnai volt!) elvette.
Hányinger ez az aljas hazudozás a 13. havi nyugdíjról, amihez semmi köze nincs a Fidesznek - meg sem szavazták ellenzékben!!!
Németh István
Sajnos az emberek feledékenyek is meg igen hülyék is egyszerre!>> "A gyurcsány adta, majd elvette a 13.havi nyugdíjat!" tényleg csak azt lehet mondani ; hogy a magyarok, vagy a magyarokat vegzáló amolyan emmersson félék akik az értelmi képességek legalja képesek ezt a baromságot kijelenteni!! BÁR > már azt is halottam, hogy 2006-ban az Orbán lövetett a tömegbe, majd azt a változatot is, hogy a gyurcsány volt, de csak az Orbánt akarta meglövetni aki közben elment!>>> Viszont azt halottam, hogy a költségvetést az Orbán hamisította meg, és a libások pénzét is Ő vette el! Gondolom a vakcina téren is a gyurcsány, meg a kari-geci-fasz-geri tette a frankót! - megdöbbentő, hogy milyen hülyék egyesek!
134.bátor
@Málna: Ha nem hiszed,nèzz utána kèrlek. Volt járulékfizetési plafon is, úgyhogy egy bizonyos összeg után már nem kellett + járulèkot fizetni.
Pl 1600 000 kerestèl az után fizettèl bizonyos összeget. Ha 2300 000at kerestèl akkor sem fizettèl több járulèkot. Volt nyugdîjplafon is. Mindkettőt a fidesz törölte el.
Málna
@134.bátor: Dehát nem is ők a rászorulók, akiket érint bármelyik "plafon" is.
134.bátor
@Málna: Nejem nők 40 ment nyugdíjba 2014 ben.
Felsőfokú végzettséggel könyvelő volt. 71 000 Ft állapítottak meg. Fellebbezèsnek helye nincs!! A szorzók akkor olyan alacsonyak voltak.
Namely
@magyar1: de miért lett hiteltelen azért?
Akkor arra volt szüksége az országnak.
Egyébként attól még elolvashatod, hogy miről szólt az.
magyar1
@Namely: Igen, de a gazdagok mindig gazdagodtak és a dolgozóktól vettek, vesznek el.
Namely
@magyar1: ezt sajnos most nem értem, hogy jön ide. Persze el lehet filozofálni azon, hogy miért vannak gazdagok és szegények, de ha már ezt tesszük, akkor bizony meg kell említeni, hogy a gazdagok nem véletlenül gazdagok, a szegények pedig nem véletlenül szegények.
A kapitalizmusban azért mert az egyik szorgalmas, tehetséges, stb a másik nem az.

A félkapitalizmusban, pl Magyarországon pedig egyrészt a fenti miatt, másrészt, mert a szegény csak kicsiben tud lopni.
Nessy
@Namely: Tévedsz! Aki kicsiben lop, és nem haver, megbüntetik! Aki nagyban, de haver, az képviselő!
Namely
@Nessy: "Aki kicsiben lop, és nem haver, megbüntetik!"
Biztos? Akkor miért nem zárják le a kiskapukat, okosságok lehetőségét, hogy a kisember ne lophasson?
"Aki nagyban, de haver, az képviselő! "
Mészáros képviselő? Hát Leisztinger? Waberer? Csányi? Széles?
Tehát maradjunk annyiban, hogy az nem lop, aki vagy
1. Gerinces (kb 3%), vagy
2. Nem tud lopni, csalni, de megtenné (pl azok, akik egy nemzetközi cég alkalmazottai, és ezért nem tudnak a fizetésükkel csalni, vagy csak szimplán nem jut olyan pozícióba, nincs lehetősége arra, hogy lopjon).
Nessy
@Namely: Többek közt Farkas Flóriánra gondoltam.
Namely
@Nessy: Ez azonban nem igazolja, amit írtál. Engem annál inkább.
Nessy
@Namely: 1,6 milliárd "kicsi"? Na ezen nem tudok vitatkozni! Más az értékrendem!
Namely
@Nessy: te ne haragudj miről beszélsz?
Nézzük végig eszmecserénket:
én: "A félkapitalizmusban, pl Magyarországon pedig egyrészt a fenti miatt, másrészt, mert a szegény csak kicsiben tud lopni."
te: "Tévedsz! Aki kicsiben lop, és nem haver, megbüntetik! Aki nagyban, de haver, az képviselő!"
Tehát azt állítod itt, hogy aki nagyban lop, és haver, az képviselő és aki kicsiben lop, és nem haver, azt megbüntetik.
én: "Mészáros képviselő? Hát Leisztinger? Waberer? Csányi? Széles?"
Itt bizonyítottam, hogy butaságot állítottál, hiszen a fentiek lopnak, loptak, haverok vagy nem haverok ÉS nem képviselők.
erre te: "Többek közt Farkas Flóriánra gondoltam."
Nyilvánvalóan totál nem tartozik ide, hiszen nem ezt írtad le korábban, hanem általánosan írtál egy csoportról.
én: visszalöktem a labdát, hogy gondolkozz.
erre te: " 1,6 milliárd "kicsi"? Na ezen nem tudok vitatkozni! Más az értékrendem! "
?!?!?!??!?!?!??!?!??!?!??!?!??! WTF?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!
Ezt mikor, hol állítottam, mikor volt erről szó???

Te most be vagy piálva?

UI: persze tudom, vagyis inkább remélem, hogy te is tudod, hogy erről nem volt szó, csak menekülni akarsz, hiszen rájöttél, hogy butaságot beszéltél.
Nessy
@Namely: Tévedni emberi dolog mondá a sünmalac! Nem iszom,ergo nem vagyok "bepiálva". Az, hogy csoportot marasztalok el, az a jelenlegi kormánypárti kommunikációból ragadt rám. Valóban helytelen, de most ez a trendi. Akkor maradjunk annyiban hogy senki nem lop, csak megórzésre veszi át a plusz pénzeket.
CsipkeRózsa
A cégek, minisztériumok, stb. tagjai is a fizetésük arányában kapnak prémiumot, talán az irodai beosztott, a takarítónő nem is kap.
Namely
@Nessy: :)
"Az, hogy csoportot marasztalok el, az a jelenlegi kormánypárti kommunikációból ragadt rám."
Nem azzal volt baj, hanem azzal, hogy a példa nem volt helytálló.
"Akkor maradjunk annyiban hogy senki nem lop, csak megórzésre veszi át a plusz pénzeket. "
Akkor maradjunk annyiban, hogy ha valamikor megjegyzésed van, boldogan állok rendelkezésekre, válaszolni fogok. Csak azt vedd figyelembe, hogy nem tartozom az átlagos bőgőmajmok közé, így tudni fogok érvelni, amit tőled is el fogok várni. És ha nem tudsz érvelni, el is fogom mondani.
Ahogyan most is.

UI:
"Az, hogy csoportot marasztalok el, az a jelenlegi kormánypárti kommunikációból ragadt rám. Valóban helytelen, de most ez a trendi. "
Ezt megjegyeztem, és ha bármi rosszat szólsz ezentúl a Fideszre, nem leszek rest téged idézni :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.