A fa világpiaci ára folyamatosan nő, így már nemcsak az építkezéseken, de még a temetkezési iparban is folyamatosan nőnek az árak – adta hírül a blikk.hu.

A koporsó is drágult: annyira drága a fa, hogy már temetkezni sem éri megFotó: Pexels

Töretlen az áremelkedés a temetkezési piacon. A koporsós temetés átlagára egy év alatt 266 ezer forintról 289 ezerre emelkedett, míg a hamvasztásos szertartásé 188 ezerről 209 ezerre – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

A blikk.hu értesülései szerint a drágulás legfőbb oka az ágazatban is tapasztalható béremelkedés és az alapanyagok drágulása. Ezt Palkovics Katalin, a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Országos Szakegyesületének elnöke erősítette meg a Világgazdaságnak.

Ha csak egy építőanyagot nézünk, a fa világpiaci ára 300 százalékkal nőtt az elmúlt egy évben – ez a drágulás pedig egyelőre nem szivárgott be teljesen a hazai árakba. Ez azt jelenti, hogy újabb drágulás várható, az év végéig további emelkedésre lehet számítani. A temetkezési szakma emellett munkaerőhiánnyal is küzd.

Forrás: blikk.hu
Fotó: Pexels

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Lassan már az egész országot láthatatlanná kellene tenni, mint a hajléktalanokat. Akkor szép a szegénység, ha nem is látszik. Propaganda, hazugságok, manipulált statisztikák amerre a szem ellát. Inflációban is verjük Európát. Szembejön a valóság...az árak európaiak (valamiben felettük), a bérek kb. ⅓-on. Van még kérdés? Aki nem űrrakétát vesz, az annyit is ér! Most az olcsóbb.
ómió
Eddig azért temetkeztek, mert "megérte"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.