Nincs sok ilyen vállalkozás Magyarországon.

Új agrárintegrátor céget alapított a Mészáros-család a nyár folyamán, ennek a cégnek – Agrolink Zrt. – nézett utána most az Mfor.hu a Telex lapszemléje szerint.

Tevéket is tenyésztene a Mészáros Lőrinchez köthető agrárcég

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a Mészáros Lőrinc és gyerekei által létrehozott herceghalmi székhelyű vállalkozás főtevékenysége a cégnyilvántartás szerint gabonaféle, hüvelyes növény, olajos mag termesztése lesz, de van még a tevékenységi listán szőlőtermesztés, baromfi- és sertéstenyésztés, de szokatlan módon teve, teveféle tenényésztése is.

Az Mfor szerint ez rendkívül ritka tevékenységi kör itthon, a lap mindössze 7 olyan céget talált, ahol főfoglalkozásként űzik a teve, alpaka, láma és egyéb fajták tenényésztését. Maga a tevetenyésztés 2011-ben kapott saját szakmakódot, azóta lehet ezt hivatalosan csinálni. A cikk szerint van benne gazdasági potenciál, mert például az antiallergén tevetej egyre népszerűbb a közel-keleti országokon kívül is, alpakának pedig a gyapjúját értékesítik.

Forrás: mfor.hu, telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a piramis építés is egy jövedelmezö üzlet lenne,igény biztosan lenne rá a fideszes fáraók körében..
nezelodo
Rénszarvastenyésztés nem lesz, vagy az a zöldbankhoz tartozik, esetleg a Semjénhez?! Az egykori állami gazdaság 3960 ha-ján elférne, amit lenyúltak a komcsik.
simmering73
Ha ez az ország kitenyésztett ilyen állatokat akik az országot vezetik, a tevetenyésztés már teljesen természetes lenne.
ómió
Csak bolsikat ne tenyésszen! Így is több van, mint az optimum!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.