Budapest főpolgármester-helyettese azt mondta az Atv Start című műsorában, hogy valószínűleg nem tudják megvétózni az atlétikai világbajnokságot, de politikai mozgásterük azért van.

Karácsony Gergely nemrég jelentette be, hogy arra fogja kérni a fővárosi közgyűlést, hogy vétózza meg az atlétikai világbajnokság beruházásait, ha a kormány nem teljesíti a Diákváros projektjét. 

Most Karácsony Gergely helyettese azt mondta az ATV műsorában, hogy a Momentum ebben a gazdasági helyzetben nem a vébé megszervezését tartja a legfontosabbnak, de tartják magukat a 2019-es megállapodáshoz, amely szerint vb lesz, megépül a Diákváros, és öt év alatt 50 millió forintot kap Budapest a kerületek egészségügyi fejlesztésére.

Karácsony helyettese szerint a fővárosnak nincs vétójoga az atlétikai vb-vel szemben

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes (j) és Havasi Gábor, a Momentum Mozgalom politikusa nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt 2020. június 24-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Most viszont azt érzik, hogy a Diákváros veszélybe került, és az Egészséges Budapest program idei 10 milliárdja is késlekedik. 

Kerpel-Froniustól megkérdezték, hogy valóban meg tudja-e vétózni a főváros a vébét, mert szakértők szerint erre nincs lehetősége. A főpolgármester-helyettes szerint valószínűleg valóban nincs tényleges vétójoga, de a Nemzetközi Atlétikai Szövetség vezetője többször kijelentette, hogy nem akarnak olyan városban versenyt rendezni, amelynek a vezetése nem támogatja ezt teljes mellszélességgel, tehát politikai mozgásterük van.

Forrás: ATV

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ez a kerpel,melyik elszakadt részből lett áttelepülve?
justhpeter
Jó lenne, ha a sok mellébeszélés nem zavarna bele a történetbe. Hozzák nyilvánosságra a kormány és a főváros megállapodását a megrendezéssel kapcsolatban. Abból ki kell derüljön, hogy ki a hunyó. A hunyó pedig kussoljon és teljesítsen.
jesz
Addig baszakszik ez a szélütött társaság a kormánnyal, amíg kiviszik az aréna építését valahová városon kívülre...szerintem már a főtartók, és gyéb acélszerkezetek már készen is állnak valahol...a stadionnak még időben el kell készülni, ha törik, ha szakad..

Mert ha nem, akkor örökre töröltük magunkat a klubból..
Eladott Ország
Azért az nagyon érdekes dolog, hogy a főváros lakosságának nincs beleszólási joga, NEM ÜGYFÉL ?! A jogszabályokat vajon kiknek találják ki, a politikusoknak?! Egy járdaépítés esetén (út , kerékpárút, parkoló stb) van fellebbezési joga a jobb és baloldali ingatlan tulajdonosának, itt vajon miért nincs?! Mert a bűnöző román cigány és politikai bárca nélküli kurvák bandáját szolgálják?!
Eladott Ország
Montesquieu: “Ahol a hatalomnak joga van, ott a jognak nincs hatalma."
„Nincs kegyetlenebb zsarnokság,
mint az, amelyik a törvények nevében,
a jog színeiben cselekszik;
amelyik éppen azokkal az eszközökkel
végez áldozataival,
amelyek megmentésüket kellene szolgálják.”
(Montesquieu)
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/59350518_601601996986378_393911147436179456_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=xRpLQW_eE3oAX-kSboT&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=a4dca3ca6fe29f68f6f46044767cbfb9&oe=6156EE43

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.