Egy vidéki nagyváros háziorvosa nem tudja a betegeit beutalni szakrendelésre a helyi kórházba, mert papíron ugyan van ellátás, de valójában vagy nincs orvos, vagy több hónapja szabadságon van.

"Júniusban kapott sürgős bőrgyógyászat beutalót, szeptemberben látta bőrgyógyász. Már nem volt műthető"

Fotó: pixabay.com

A területi ellátási kötelezettség miatt nem küldheti máshova a betegeit, ezért nem marad más hátra, mint a kiskapuk keresése vagy a várakozás, ami egy beteg életébe is kerülhet – írja a 444.hu.

A háziorvos elmondása szerint az elmúlt néhány hónapban több olyan eset is volt, amikor nem tudta a rákos betegeit hova beutalni, mert nem volt kompetens orvos az illetékes szakrendelésen. Ezek egyikét így ismertette:

„A helyi kórházban egyetlen nyugdíjas főorvosnő rendel a bőrgyógyászaton, akinek rengeteg szabadsága van. Tavaly nyáron már elhunyt egy idős betegem bőrtumorban, illetve annak súlyos áttéteiben. Júniusban kapott sürgős bőrgyógyászat beutalót, szeptemberben látta bőrgyógyász. Már nem volt műthető”

- mondta a háziorvos.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: pixabay.com

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Málna: Cska egy apróság. Tudja mi az az Olvasó?
lusta
@Málna: Szóval akkortályt éppen arrafelé kóvályogtam. Így tudom mit mondott Sintér Sanya.
Málna
@lusta: Engem a legkevésbé sem érdekel, hogy te mikor és hol kóvályogtál, vagy hogy mit tudsz. Engem a tények érdekelnek. Azzal pedig nem tudtál szolgálni. Ne csinálj még nagyobb hülyét magadból.
lusta
@Málna: Ezer és egy belinkelt újság,videó tanúskodott erről. Ön csinál hülyét magából. Elmondom akkor egyszerrűbben Ózdon ott voltam, mikor Sintée Sanbya ezt kijelentett. Ezért kérdeztem rá az Olvasóra. Azért úgy látom az Olvasó valódi helyzetét nem tudja.
Málna
@lusta: Na, hát abból az ezer és egyből kérnék egy linket. Csak egyet, ahol elhangzik ez a mondat Pintér szájából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.