Egy vidéki nagyváros háziorvosa nem tudja a betegeit beutalni szakrendelésre a helyi kórházba, mert papíron ugyan van ellátás, de valójában vagy nincs orvos, vagy több hónapja szabadságon van.

"Júniusban kapott sürgős bőrgyógyászat beutalót, szeptemberben látta bőrgyógyász. Már nem volt műthető"

Fotó: pixabay.com

A területi ellátási kötelezettség miatt nem küldheti máshova a betegeit, ezért nem marad más hátra, mint a kiskapuk keresése vagy a várakozás, ami egy beteg életébe is kerülhet – írja a 444.hu.

A háziorvos elmondása szerint az elmúlt néhány hónapban több olyan eset is volt, amikor nem tudta a rákos betegeit hova beutalni, mert nem volt kompetens orvos az illetékes szakrendelésen. Ezek egyikét így ismertette:

„A helyi kórházban egyetlen nyugdíjas főorvosnő rendel a bőrgyógyászaton, akinek rengeteg szabadsága van. Tavaly nyáron már elhunyt egy idős betegem bőrtumorban, illetve annak súlyos áttéteiben. Júniusban kapott sürgős bőrgyógyászat beutalót, szeptemberben látta bőrgyógyász. Már nem volt műthető”

- mondta a háziorvos.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: pixabay.com

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ezért már kijárna kasleréknak a kötél...
Néro
"Júniusban kapott sürgős bőrgyógyászat beutalót, szeptemberben látta bőrgyógyász. Már nem volt műthető" Nemzethy Nagy csutalad valósága. Fitymák lehet tombolva éljenezni és gyűjtögetni aláírásokat a Siker , Siker és Siker csutilandotok fentmaradására. Sok sikert.
lusta
@sgl:Az még csak hagyján, hogy a balfék ellenzékieknél nem téma, de az is felettébb érdekes, hogy az egybites 300 forintos budiforradalmárt sem érdekli mit csinálnak az imádottjai.
Málna
Melyik városban is történt az eset? Ja, azt nem tudjuk?
ila51
júliusban kaptam beutalót , szeptember 23-án van időpontom a kardiológushoz , tegnap volt csontvelő minta vétel , 16-án hasi ultrahang újabb vérvétel ...kár volt elindulni , már kérnem kell közgyógyot annyi bogyót szedek
ila51
@sgl: naponta zaklatnak , hogy mit nyomjak meg
justhpeter
@Málna: Tudom, az egészségügyben minden endben van. Pintér is csak azért foglalkozik az egészségüggyel, hogy ne kelljen kalimpálnia napközben ha izélgeti az unalom, mert mint tudjuk ő két hét alatt a belügyben már rendet csinált. Miért kell butábbnak tettedned magad mint amilyen vagy ?
Rockxy
rég nincs EÜ.
betegségipar van.
lásd:ótásdiktatúra.
magyar1
De sok más ilyen lehet, személyes tapasztalat áprilisban kezdődött problémámra, szédüléssel, szeptemberre kaptam ct időpontot, ha agydaganat lett volna már nem írnék. Doglene meg aki ezeket az időzített betegvizsgálatokat kitalálta anno.
Remélem már nem él az eü. miniszter.
Málna
@justhpeter: Én nem mondtam olyat, hogy az egészségügyben minden rendben van. Hol olvastad ezt tőlem? Pintér pedig soha nem mondta, hogy a belügyben két hét alatt rendet tesz. Össze-vissza beszélsz.
nemkati
@Málna: Rövid a memóriád, 10 évre visszamenőleg nem terjed ki.
"A rendőrség számára megfogalmazott célkitűzés megvalósult, eredményt hozott – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón, utalva a kormány azon ígéretére, hogy két hét alatt rendet tesznek. "
Ez a cikk 2010. júniusában jelent meg.
hvg.hu/itthon/20100617_pinter_sandor_allitja_rendet_tett
www.youtube.com/watch?v=7hZix4RrF0U
Málna
@nemkati: Ez nem memória kérdése, utánanéztem, hogy ki mit mondott. A te linkjeidben hol mondja ezt Pintér? Sehol. Azt érted, hogy miről beszélt Orbán?
nemkati
@Málna: Persze hogy értem. 2 hét alatt rend lesz. És Pintér 2 hét alatt rendet tett. Azóta is rend van. Gondolom észrevetted.
Nessy
Sajnos a melanoma nem olvasta a kormány infót, sem Kásler nyilatkozatát! Ő inkább tette a dolgát! Növekedett, és áttéteket kreált! nem volt szép tőle, ennyire semmibe venni a győzelmi jelentéseket!
lusta
@Málna: Van egy rossz hírem. Ózd, nem sehol. Ugyanis ott mondá, hogy 2 héten belül rend lesz.
Málna
@lusta: Megnézted, amit küldtél? Ebben nem hangzik el ez a mondat.
Nessy
@lusta: Reménytelen eset! Csak szivat!
lusta
@Málna: Ez már nem narancsköd, hanem narancshéj@Nessy: 2010-2014.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/miniszterelnok/beszedek-publikaciok-interjuk/orban-viktor-beszede-a-kozbiztonsaggal-kapcsolatos-nemzeti-konzultacion-2010-majus-11
Itt az Olvasóban mondá Pintér, hogy két hét alatt rendet tesznek. Igaz zártkörű volt a találkozó, már akkor is, és a mgehívottak szabadon felszólalhattak, kérdezhettek, mert kezükbe adák, mit szabad kérdezni és mondani.
www.origo.hu/itthon/20150620-pinter-sandor-megint-megigerte-rend-polgarorseg.html
Gazella
@Málna: na te tasli bunkó... voltál pucsán lőve vakcinával?... gyere azt beadom neked a rengeteg ostoba szívatás elleniszérummal.. plussz még pszciho dokit is meglátogatod.
Málna
@lusta: Olyasmit hallasz, ami nincs is ott. Nem cserélnék veled.
Málna
@Gazella: Szerintem te maximum a betegeket tologatod. Tényleg bajban van az eü, ha már neked is tűt adnak a kezedbe.
lusta
@Málna: Cska egy apróság. Tudja mi az az Olvasó?
lusta
@Málna: Szóval akkortályt éppen arrafelé kóvályogtam. Így tudom mit mondott Sintér Sanya.
Málna
@lusta: Engem a legkevésbé sem érdekel, hogy te mikor és hol kóvályogtál, vagy hogy mit tudsz. Engem a tények érdekelnek. Azzal pedig nem tudtál szolgálni. Ne csinálj még nagyobb hülyét magadból.
lusta
@Málna: Ezer és egy belinkelt újság,videó tanúskodott erről. Ön csinál hülyét magából. Elmondom akkor egyszerrűbben Ózdon ott voltam, mikor Sintée Sanbya ezt kijelentett. Ezért kérdeztem rá az Olvasóra. Azért úgy látom az Olvasó valódi helyzetét nem tudja.
Málna
@lusta: Na, hát abból az ezer és egyből kérnék egy linket. Csak egyet, ahol elhangzik ez a mondat Pintér szájából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.