A Nézőpont Intézet legújabb kutatása szerint négyből három felnőtt magyar Gyurcsány Ferenc politikai visszavonulását kívánja – közölték az MTI-vel.

A kormány kutatóintézete megállapította: négyből három felnőtt Gyurcsány visszavonulását kívánja
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulójához közeledve – szeptember 6. és 8. között 1000 fő telefonos megkérdezésével – készített kutatást a Nézőpont Intézet. Az Intézet a következőképp vezette fel a kutatását:

A választási hazugságokat a választás után beismerő titkos beszéd már egy hanyatló népszerűségű kormányfőt ért utol, aki a nyári megszorításai miatt számos szavazóját elvesztette. Ugyan még két és fél évet miniszterelnöki hivatalában tölthetett, de imázsa tartós károkat szenvedett.

A Nézőpont szerint a „hazugságbeszéd” okozta politikai kárt bizonyítja, hogy másfél évtized után is a magyar választók háromnegyede (75 százalék) Gyurcsány Ferenc távozását helyesli a közéletből.

Kevésbé meglepőnek nevezték, hogy a kormánypártiak 83 százaléka gondolkodik így. Igaz, 9 százalékuk nem, talán a volt miniszterelnök aktivitásától a Fidesz előnyét remélve – értékelte a Nézőpont.

Ugyanakkor a kormánykritikusok és az ezzel nem teljesen azonos baloldali szavazótábor kétharmados egyetértése Gyurcsány távozásával elgondolkodtató az ellenzéki oldal számára

– állapította meg a Nézőpont.

Hozzátették, hogy ezek az adatok nem jeleznek trendfordulót, lényegében másfél évtizede ilyen magas a volt kormányfőt elutasító tábor mérete. Az azonban mindenképpen Gyurcsány „politikai talentumát bizonyítja” az intézet szerint, hogy ennek ellenére sikerült az összes releváns ellenzéki pártot egy közös listára „összeboronálnia”.

A 2018-ban csak alig 5 százalékos Demokratikus Koalíció ma a teljes baloldal vezető ereje és stratégiai forgatókönyvének szerkesztője. Ennek része, hogy minden szóba jöhető ellenzéki politikus is így vagy úgy, de kötődik a tartósan népszerűtlen őszödi beszélőhöz

– áll az elemzésben.

Közölték azt is, a kutatás a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatásával készült.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@csak úgy...: a vagyonelkobzás,közmunka...onnan simán visszatérhet...
telegdilaci
Ha a kormány közvélemény kutató kimutatta,hogy hányan akarják,Gyurcsány eltűnését,azt is megkérdezhetnék hányan akarják a Fideszt a trágyadombra,küldeni,érdekes lenne!
fűre lépni szabad
@TASzSz: Bukni fogtok csúnyán! A világ szégyene lesz, ahogy Orbán nem tudja majd feldolgozni a bukást...

TASzSz, te már megint egy FASzSz vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.