Bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság, ez egyértelmű a statisztikákból – jelentette ki Rusvai Miklós virológus csütörtökön az M1-en.

Virológus: kevés jóra számíthatnak az oltatlan idősek
Fotó: M1

Hozzátette: a hatvan év felettiekből 400 ezren egyáltalán nincsenek beoltva, ezek az emberek "kevés jóra számíthatnak", mivel a delta variáns sokkal fertőzőképesebb elődeinél és mindenkit elér majd, oltottakat és oltatlanokat egyaránt.

Rusvai Miklós hangsúlyozta: nagyon hasznos lenne, ha az oltás támogatottságát egy olyan statisztikával lehetne növelni, amelyből megtudható, hogy a koronavírus miatt korházba kerülők és elhunytak hány százaléka volt beoltva. Véleménye szerint – a külföldi adatokkal összhangban – az intenzíven fekvők és az elhunytak között nagy az oltatlanok aránya.

Kiétert arra is, hogy a mostani fertőzési görbe nagyjából követi a második hullám tavaly szeptemberi mintázatát. A jövő héten csapadékos időszak kezdődik, ami nagy valószínűséggel a koronavírus és a nátha gyorsabb terjedését is magával hozza majd – vélekedett a virológus.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Giovanni Alba
Nátha? Cseppfertőzés? Személyi higiénia, főleg gyakori kézfertőtlenítés, távolságtartás, maszk.
Mondtam esetleg valami újat és meglepőt?
A kormányzat mit mond? Legyen tömegrendezvény, ahol felfüggesztjük/figyelembe se vesszük a járványmegelőző intézkedéseket, mert ha lesz valami (lesz), akkor az oltatlan idősek a bűnbakok.
Gulyás G. nem lehet bűnbak, mert ő be van oltva, ezért nem is fog maszkot viselni saját bevallása szerint, pedig akár lehet tünetmentes hordozó is.
Gulyás G. tehát nem bak, hanem egy emeletes marha.
natrix
@Giovanni Alba: az oltatlanok, ha egyébként olthatók, nem bűnbakok, hanem bűnösök.
kereső
"bármelyik vakcina jobb, mint a semmi"- igaz ez a 400 ezer idős emberre is? Oltakozzon(hú de útálom ez a szót) a sinopharmmal, hogy fogyjon a készlet? , és ezzel adjon a x@rnak egy nagy pofont?
Tessen inkább továbbra is a juhok virusos megbetegedésével foglalkozni,a humán immunológiát/ virológiát meg azokra bizni akiik ezzel foglalkoznak.
kereső
Egy , az állatok (juhok) virusos megbetegedéésével foglakozó/kutatót állitanak oda a királyi tv-be, hogy győzködjön embereket az oltás fontosságáról?
Giovanni Alba
@natrix: ma, 10:14
Amelyik intézmény, szervezet veszélyhelyzetben bűnös hanyagságból elmulasztja/szándékosan mellőzi a megelőző intézkedéseket, az bűnös.
Ha és amennyiben a védőoltás az egyetlen üdvözítő megoldás, akkor miért is bízzák az emberek belátására, miért is nem teszik kötelezővé? Ha viszont szabadon választható, akkor eléggé visszatetsző bűnösnek kikiáltani azt, aki él a szabad választás lehetőségével.
Az oltottak talán nem betegedhetnek meg, nem adhatják tovább, nem halhatnak bele?
Aki egyedül él otthon, mert kisnyugdíjas, és legfeljebb a boltba megy le, oda is maszkban, az kire is veszélyes?
Összefoglalva: az a bűnös ebben a történetben, aki érdekei szerint váltakozva hol szigorú járványügyi intézkedéseket tart feltétlenül fontosnak, hol pedig a teljes kötetlenséget hirdeti.
Pálinkás Pál
@natrix: te meg egy mocskos barom vagy..anyádat kényszerítsd oltásra...a teféle férgeket el kell taposni..
Pálinkás Pál
egyébként ezt a lódoktort miért hagyják baromságokat beszélni?...életében még a birkáknál sem ért el eredményt, miért pont itt mondana okosat?..
Gazella
Kija f@szom ez?! Megint egy ner csókos virológus...
Örüljenek az oltatlan idősek, hogy ezt is túl fogják élni, mivel az idáig is túl élték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.