Kormányközeli forrásból is lehetett hallani, “kampányüzenet” szempontjából lenne annak ereje, ha a ‘22-es választások napján rendeznék meg az Orbán Viktor által bejelentett gyermekvédelmi referendumot – számol be róla az atv.hu.

Fideszes taktika: merész lépéssel, de felkészülnek a bukásra – összemossák a választást a népszavazással?
Kép: Pixabay

Nem lenne akadálya annak fideszes elképzelések szerint, hogy a jövő tavaszi parlamenti választások napján tartsák meg a gyermekvédelmi népszavazást

- Kocsis Máté pár napja beszélt a fideszes javaslatokról.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője néhány napja a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt arról:

a népszavazás nagyszerű dolog, minden alkalom fontos, amikor a magyarok véleményt nyilváníthatnak, ebből a megfontolásból – és a költségtakarékossági szempontok miatt is – van létjogosultsága annak a javaslatnak, amely szerint nem lenne akadálya, hogy egy népszavazást egyazon napra tűzzenek ki egy országgyűlési választással

Orbán Viktor a referendum bejelentése után mondta júliusban:

nem az a kulcskérdés, hogy a népszavazás érvényes lesz-e és kötelező törvényalkotásra sarkallja-e a parlamentet, hiszen a törvényünk már megvan. A Brüsszellel szembeni csatákhoz van szüksége a népakarat kifejezésére.

Ha azonban a jövő tavaszi parlamenti választás napján rendeznék meg a népszavazást is, minden bizonnyal érvényes lenne – azaz kötelezné az új Országgyűlést is.

Orbán Viktor júliusban jelentette be, hogy gyermekvédelmi népszavazást kezdeményeznek, majd a Nemzeti Választási Bizottság nem sokkal később, július végén hitelesítette a kormány gyermekvédelmi népszavazásra megfogalmazott kérdéseit.

Forrás: atv.hu
Címlapkép: Pixabay

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ha ezt a Fidesz megépi, akkor valószínűleg több bizonytalant a Fidesz rányába fog befolyásolni. Valamint a népszavazás ha eredményes, a következő kormányt illetve az országgyűlést törvényhozásra kötelezi, ami 3 éven belül nem változtatható meg. Tehát a pedofil/melegellenes törvényt nem lehet megváltoztatni az új kormánynak.

Egyáltalán, a választások előtt 7-8 hónappal meg lehet változtatni a választási törvényt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@nemkati: De te nem ezt kérdezted, amit én. Na mindegy...
nemkati
@Málna: Nem tudom, hogy meg kell-e változtatni, de ha meg kell, akkor lehet-e 7-8 hónppal a választások előtt?

Így most jó?
Aki Én
@nemkati: Eddig is értette, csak kötözködni jár ide. Buta és aljas mint a segg.
Aki Én
@nemkati: ...gusztustalanul nagypofájú, de minden alkalommal bizonyítja, hogy nincs mire. Általában ezek az alulművelt, tájékozatlan emberek a nagypofájúak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.