"Mi, magyarok mindig rendes feltámadásra várunk", ez pedig csak akkor van, ha saját erőnkből tudjuk elhárítani a fenyegető veszélyt vagy saját erőnkből tudunk változtatni a sorsunkon – jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken az Országházban rendezett Petneházy történelmi konferencián.

Kövér László: "Isten óvja a magyarságot újabb idegen megszállásoktól és újabb idegen felszabadítóktól!"
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kövér László arról beszélt, hogy a magyar történelmi emlékezetben három megszállás – az oszmán hódoltság, a náci, majd az azt követő szovjet megszállás – emléke hagyott mély nyomot, és mindhárom tragikus, végzetes következményekkel járt a magyar életre.

A házelnök "egyfajta évszázadokon átívelő magyar fátumnak" nevezte, hogy e megszállások alól "nem önerőnkből szabadultunk fel, hanem mások ereje szabadított fel bennünket", majd úgy folytatta: az oszmánok alól a nemzetközi keresztény hadak szabadították fel az országot, a nácik alól a Vörös Hadsereg, a kommunizmus alól pedig "egy hasonló nemzetközi alku szabadított fel bennünket, mint amilyen alku az alávetésünkhöz vezetett". Szavai szerint a magyarok megtanulták, hogy

"soha nincs köszönet abban, ha mások szabadítanak fel bennünket, mert az soha nem vezet el önrendelkezésünk teljes visszaszerzéséhez".

Kövér László azt hangoztatta: "rendes feltámadás pedig mindig csak akkor van, a magyar balsors mindig csak akkor törik meg, ha mi, magyarok saját erőnkből tudjuk elhárítani a fenyegető veszélyt vagy saját erőnkből tudunk változtatni a sorsunkon". Erre példaként említette, hogy "jobban szeretjük" az országból a törököt kiverő Habsburgokkal szembeszálló Rákóczi Ferencet és kurucait, mint az oszmán megszállás alóli nemzetközi felszabadítókat, és az 1956-os pesti srácokat is, mint a náci megszállás alól felszabadító szovjeteket.

A házelnök a jelenre térve úgy fogalmazott:

"a magyar választópolgárok megbízásából és támogatásával 2010-ben közösen megkíséreltük megtörni a magyar fátumot, lehetővé tenni a rendes magyar feltámadást". "Örömmel jelentem, hogy a kísérlet sikerülni látszik"

- hangoztatta. Mint rámutatott, a rendszerváltoztatást követő két évtized posztkommunizmusát "önmagunk demokratikusan szervezett erejéből zártuk le".

Közölte: az elmúlt évtizedben "közösen megerősítettük" a magyar nemzeti összetartozást és azt a nemzeti szellemi erőt, amely "nélkülözhetetlen mindannak megvédésében, fenntartásában és gyarapításában, amit közösen létrehoztunk".

Kövér László Budavár oszmánoktól való visszafoglalásának 335. évfordulójának jelentőségét is méltatva úgy zárta szavait:

"Isten óvja a magyarságot újabb idegen megszállásoktól és újabb idegen felszabadítóktól!"

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Tőletek óvjon meg az Isten, te mocskos maffiózó!
Az ország kártevői vagytok! Mocskos tolvaj maffiózók!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
134.bátor
Mindig csak átfutom ennek az elmebeteg wc kefènek az őrjöngèsèt,mert nincs türelmem ennyi zagyvaságot elolvasni.
pb56
"Isten ovja a magyarsagot a dagadt lacitol !!!" dagadt laci !! meg van a 8 altalanosod ??? most hallottam, hogy igen,...10x jartad az elsöt !!!
Clavigo
Remélem,,te sem fogod megúszni az elszámoltatást Subaszájú,... Idióta.
Pipás
@KisTehen: Inkább az ilyen hülyéktől óvjon, mint te.
ómió
Pedig az efftársak mit nem adnának a "felszabadító brüsszeli tankokért"!
Nessy
Nem mindig fegyverrel foglalnak el egy országot. Kormányunk hitelért árusítja ki az országot, Oroszországnak ( igaz ők nem "idegenek" volt hozzájuk szerencsénk), Kínának, meg még ki tudja kiknek. Hiszen minden titkos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.