Kedvező kamatozású forrásról beszélt Varga Mihály, gondosan kerülve, hogy hitelt vettek fel. 183 millió eurónyi, vagyis 64 milliárd forintnyi ún. kedvező finanszírozáshoz jut Magyarország az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankkal történő megállapodás eredményeként, közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a hírt a Facebookján, miközben egyszer sem ejtette ki száján a hitel szót. A bejelentésben elmondta, hogy az összeget „többek között 17 kórház felújítására, laboratóriumi fejlesztésekre, vizsgálati kellékekre és egészségügyi védőeszközök beszerzésére is fordítjuk”. Az elhangzottak szerint a banktól származó „a piacinál kedvezőbb kamatozású forrás” az erősödő magyar–ázsiai kapcsolatoknak is köszönhető, ráadásul Varga szerint a magyar kormány abban a szerencsés helyzetben van, hogy az ázsiai régió érintettjei után elsőként nyújt nekik finanszírozási lehetőséget a bank. Röviden tehát: a kormány felvett 64 milliárd forintnyi hitelt egészségügyi fejlesztésekre egy ázsiai bankból, és...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Szinte már nem múlik el nap, hogy a Sors-bérenc föld-trafik ártunk és qurmányunk ne vegyen fel hitelt. Mindenütt leszögezik, hogy nagyon kedvező kamatozású és mélyen elhallgatják, törölték ezt a szót a magyar nyelvből, hogy ez hitel és bizony kamatostól vissza kell majd fizetni. Az eus ingyenpénz nem kellett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.