Ahogy korábban megírtuk, Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára.

Megszólalt az LMP Karácsony visszalépése után: Rendkívül szomorú helyzet

Fotó: MTI/Mónus Márton

Az LMP közleményben adta ki az álláspontját.

Azzal kezdik: az LMP azért döntött úgy a nyáron, hogy Karácsony Gergely jelöltségét támogatja, mert meggyőződésük volt, hogy a szűken vett pártérdeknél fontosabb annak az esélynek a megragadása, hogy az ellenzéknek zöld miniszterelnök-jelöltje, az országnak pedig zöld miniszterelnöke legyen.

Ez az esély Karácsony Gergely mai bejelentése után megszűnt. Ezt rendkívül szomorú helyzetnek tartjuk, mert meggyőződésünk szerint az ellenzék szempontjából az országot hosszú évtizedek óta meghatározó bal-jobb törésvonal leképzésénél fontosabb azoknak a százezreknek a képviselete, akik érzik annak a felelősségét, hogy mi vagyunk az utolsó generáció, aki még tehet a klímaváltozás megállítása érdekében

– írják.

Azzal folytatják viszont, hogy

„az LMP a kialakult helyzet ellenére teljes mellszélességgel kiáll az ellenzéki összefogás mellett, és minden erőforrásával támogatni fogja az előválasztáson nyertes közös jelölteket és miniszterelnök-jelöltet”.

Hivatalosan viszont egyik jelöltet sem fogják támogatni az előválasztás második fordulójában, amit azzal indokolnak, hogy a párt „azt az egyértelmű döntést hozta korábban, hogy az előválasztás esetében csak egy zöld jelölt mögött tud felsorakozni”.

Forrás: Telex.hu

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Most mar csak az a nagy kerdes hogy Dobrev vagy MZP.
Ez rovidesen eldol, es vegre erdemben lehet felkeszulni a fideSS maffia elleni valasztasi kuzdelemre.
CsipkeRózsa
Márki-Zay is szereti a zöldet:

"A Mindenki Magyarországa Mozgalom részéről Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt számos, a Közös Alapban is felbukkanó elven túl lapunknak írt levelében karbonadót, fehérbizonyítványt, kibocsátás-csökkentést, megújulókat, takarékosságot, passzívházakat, a zöldterületek legeltetését, illetve fűnyírás helyett gyepkaszálást ígért. Részt vennének a nemzetközi klímavédelmi együttműködésben, kötelező kéttarifás háztartási méréssel pedig csökkentenék a villamosenergia-rendszer csúcsterhelését."

nepszava.hu/3131890_alig-kulonboznek-az-ellenzeki-klimaigeretek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.