Alig 3 perccel csökkenhet a MÁV szerint a menetidő a Szeged—Hódmezővásárhely vonalon, pedig közel 30 milliárd forintot költöttek csak a pályára az immár 70 milliárdnál is drágább tram-train beruházásból. A pályát 100 kilométer/órásra építették, de a vonatok ma sem mennek 80-nál többel. „Mű­­sza­kilag lényegében készen van” – ezt mondta júliusban Lázár János, tram-train-ügyi kormánybiztos a Délmagyarországnak. A Szeged-Hódmezővásárhely közötti villamos-vasút indulását őszre tervezték, de valószínűleg inkább tél lesz belőle. Ahhoz, hogy a két város között villamos közlekedhessen, jelentős felújításra volt szükség. Persze, ebből sem maradhatott ki Mészáros Lőrinc, ahogy a veje sem. A felújítás a Szeged-Hódmezővásárhely közötti vasútvonal lezárásával indult, még 2018-ban. A Wikipédia szerint a teljes beruházás több mint 70 milliárd forintot vitt el. Ebből 100 kilométer/órás sebességre építették át a Hódmezővásárhelyig a 135-ös vasútvonalat, több állomás, peron is megújult. A vasút 3...

Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A hülyének is megéri ez a befektetés.
lusta
A nagy lopás. Ez itt a mestermunka. A lengyelek fele ennyi pénzből 60 km pályát építettek újjá és még a hibrid vonatok is korszerűbbek olcsóbbak erre a pályára, mint a Lézer Jankó álma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.