Jövőre lejárt volna a mandátuma, de Karas Monika távozása lehetővé teszi, hogy a kétharmados Fidesz-többség válasszon utódot a médiahatóság és a Médiatanács élére. A 24.hu információja szerint október 31-ei hatállyal lemondott posztjáról Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, egyben a Médiatanács elnöke. Úgy tudjuk, Karas már tudatta is a döntését Áder János köztársasági elnökkel. Értesülésünket az NMHH Kommunikációs Igazgatósága péntek délután megerősítette. Mint írták, az elnök a lemondását „új szakmai kihívások keresésével indokolta”. A politikai logika alapján viszont aligha csak az új kihívások keresése áll a döntés hátterében. Karas Monikát a miniszterelnök javaslatára 2013. augusztus 19-én nevezte ki – az elhunyt Szalai Annamária helyére – a médiahatóság vezetőjévé az államfő, a kinevezéssel Karas automatikusan a Médiatanács elnökjelöltjévé vált, a parlament pedig 2013. szeptember 9-én meg is választotta kilenc évre a testület élére az ehhez szükséges...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Egyre inkább az a meggyőződésem, elnézve a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk, valamint a NER lovagok és lovaginák cselekedeteit, hogy jövőre beárazták a csúfos bukást.
Néro
@lusta: Akár 119 évre is kinevezhetik a fenét se fogja érdekelni.
Néro
Egyik Fitymabérenc helyet cserél a másik Fitymabérenccel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.