Még mindig védik a Sinopharm-oltást?

Kásler hallgat: még a szakembereknek sem ad ki adatokat az oltottak ellenanyag-termeléséről és immunitásárólFotó: MTI/Soós Lajos

Az RTL Híradó értesülése szerint Kásler Miklós Emmi-miniszter nem hajlandó megosztani a több ezer beoltott emberen végzett ellenanyag-termelési, illetve sejtes immuntási vizsgálat adatait a kutatókkal sem – írja a hang.hu. Az ilyen irányú vizsgálatokat elviekben a különböző oltások hatékonyságának ellenőrzése céljából végezték, de egyelőre semmit sem tudni az eredményekről. 

Bár erről nyíltan nem beszélnek, a vizsgálatot valószínűleg az kényszeríthette ki, hogy kiderült: számos idős embernél a kínai Sinopharm oltás nem váltott ki semmiféle immunválaszt.

Erre a kormány, illetve szakértői azt hangoztatták, hogy ha esetleg ellenanyag nem is kimutatható, ott van még a sejtes immunitás, ami biztosan van. Ezt bizonyítandó végezték a vizsgálatokat, de az eredményeknek egyelőre se híre, se hamva. Így azt sem tudhatjuk, hogy vajon ezek az eredmények igazolták vagy cáfolták a kormány állításait.

A miniszter az adatok eltitkolását firtató kérdésre azt válaszolta, hogy a „tudományos közlésnek szabályai vannak”. Ehhez képest éppen a koronavírus-járvány idején vált általánossá, hogy a kutatás gyorsítása érdekében a kutatók azonnal feltöltik eredményeiket úgynevezett preprint szerverekre, így a kollégáknak nem kell megvárniuk a folyóiratokban való közlés lassú átfutását.

Forrás: hang.hu
Fotó: MTI/Soós Lajos

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Akkor sokkal nagyobb a baj mind azt hirdetik. Ha valamit ennyire takargatnak, akkor nagyon sarosak lehetnek.
A Pegasus botranyt is azert titkositottak 50 evre, mert aljas modon civileket figyeltet az orban maffia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
fideszék titkosításból mindíg is jeleskedtek,ez miért lenne kivétel!?
justhpeter
Van aki még Káslertől vár igaz szót vagy egyáltalán elhiszi bármit is mond ?
Yoda69
kasler is reszese a tudatos nepirtasnak. 10 ev szigoritott neki is kijar.
kissé felnőttem
akkor hol van itt a felelősség tudat. ja csak a pénz fontos meg a makogás erre telik meg pintérre szaktudás az ja a szahara másik oldalán? akkor kár is ide orvosi egyetem ha taxisból akármi is lehet hm.?
ómió
Még mindig az efftársi "ellenanyagbűvölet"?
division
@Rockxy: Azért ha Pali éppen nincs, itt vagy te nekünk:-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.