Először írásban, majd személyesen is kell a potenciális jelölteknek bizonyítaniuk. 

Még lehet pályázni a Momentum elnöki posztjára: eddig az ügyvezető elnök, Orosz Anna és Donáth Anna, a párt EP-képviselője jelentkezett be, de rajtuk kívül is lehetnek még jelentkezők – derül ki a HVG.hu körképéből. Sűrű hónap elé néz a párt: úgy tudjuk, a listaállító küldöttgyűlés november 7-én, az elnökválasztás november 21-én lesz.

A tisztségre aspirálóknak pályázati anyagot kell benyújtaniuk, majd személyesen is vázolniuk kell terveiket, meggyőzni a küldötteket az alkalmasságukról, hogy a párt küldöttgyűlése kiválaszthassa közülük az ellenzéki előválasztás után lemond(at)ott Fekete-Győr András utódját. Az elnökválasztást a hvg.hu információi szerint november 21-ére tervezik, és a jelentkezési határidő – úgy tudjuk – két héttel korábban zárul.

Még lehet pályázni a Momentum elnöki szerepére

Orosz Anna
Fotó: Facebook

Egyelőre két jelöltről tudni, közülük is csak egy jelentette be hivatalosan indulását: Orosz Anna elnökségi tag, aki október 10-e óta ügyvezető elnökként irányítja a pártot, miután a Momentum első és eddigi egyetlen elnöke, Fekete-Győr András az ellenzéki előválasztás két fordulója között a bizalmi szavazáson megbukott, majd lemondott az elnökségről.

“Úgy érzem, itt az idő, hogy mostantól elnökként szolgáljam a változást a Momentum értékei és céljai mentén"

– jelentette be pár napja a Facebookon indulási szándékát Orosz Anna. 

Sokan győzködték a párt egyik európai parlamenti (EP) képviselőjét, Donáth Annát is, aki a hvg.hu kérdésére szerdán még azt mondta: nem zárja ki az indulását, de még nem döntött, ám csütörtökön az azonnali.hu belső fórumokra hivatkozva megszellőztette az indulását, ami után már Donáth is megerősítette a hvg.hu-nak, hogy elindul, de mint mondta “ezt legelőbb a közösségemmel akartam megosztani”.

Arról egyelőre Donáth nem beszélt, de a munkaszervezés szempontjából fontos kérdés, hogy ha elnökké választják, lemond-e EP-képviselői mandátumáról, vagy megpróbálja a pártot jobbára Brüsszelből, a képviselői munkája mellett vezetni.

Forrás: HVG.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Orosz Anna nagyon szép, nagyon okos, jó orátor, valószínű nincs suskus ügye sem, ebből kifolyólag talán nem is hazudik...tehát ő lehet a befutó...a többi csak a futottak még mezőny.
Namely
Hol lehet pályázni? :)
Megyek én is.

@jesz: Túl sok benne a fantazmagória.
Politikus? Magyar? Akkor kb 95%-os eséllyel hazudik és lop is.
GeoCravker
@jesz: Nem az esetem. Így nem érdekel, hogy milyen orátor. Bár sötétben... O.K. villanyoltás után érdekel.
ómió
Nihilistáék még mindig elnök nélkül? Vagy ez is a nihil része?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.