A 24.hu nyomozta ki, hogy Veres László, az Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke egy olyan II. kerületi villalakást használ, amit elvileg a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány vásárolt meg.

Határon túli magyaroknak szánták a pénzt, Kövér László kabinetfőnöke kapott belőle egy villátFotó: MTI/Kovács Attila

A 24.hu információi szerint a szóban forgó alapítvány 322 millió forinthoz jutott egy tajvani milliárdos révén, aki egyébként Kövér László barátja– írja a hang.hu. Ebből a pénzből telhetett a II. kerületi, Lorántffy Zsuzsanna úti ingatlanra is, ahová ellátogattak a 24.hu munkatársai.

Az ingatlannál Veress László anyósa nyitott ajtót az újságíróknak, így azok utána felkeresték a politikust is. Veress a telefonban tagadta, hogy az ő családja használná a lakást, de amikor szembesítették vele, hogy az anyósa nyitott ajtót, letette a telefont.

A lakás 164 négyzetméteres, és a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány két évvel ezelőtt 240 millió forintért vásárolta meg.

Az alapítvány 2019-es beszámolója szerint a hozzá érkezett adományok nagy részét nem a határon túli magyarok támogatására fordította. Ehelyett vettek egy Audi A6-ost 13 millió forintért, amit Visontai Kálmán – az alapítvány kuratóriumána elnöke – használ. De vásároltak magyarországi ingatlanokat, illetve az alapítvány alapítója, Stefán Károly Róbert egyesületének is adtak 35 millió forintot.

Az említett 322 millió forintos támogatás, ami gyakorlatilag az egyetlen adomány volt, ami az alapítványhoz érkezett, a 24.hu szerint Frank Liu tajvani milliárdos köréből származott, aki Kövér László jó barátja. Kövértől kapott magyar állampolgárságot, Semlyén Zsolt pedig a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért kitüntette.

Forrás: hang.hu, 24.hu
Fotó: MTI/Kovács Attila

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Yeromos: Reménytelen ostobát láttál? Húzódj el a tükör elől!
Yeromos
@ómió: Gond van a szövegértésedel? Nem írtam olyat, hogy láttam. A komentjeidből sugárzik a primitív ostobaság.
ómió
@Yeromos: A primitív ostobaság az egódból sugárzik! Mindig másra hazudod?
csipetke
@Yeromos: Ne strapáld magad,nem fogja fel akkor sem,ha elétolod feketén-fehéren,hogy az összes ős-fideszes komcsiból lett először liberális,aztán illiberális,ahogy a gazdájuk épp fordította magán a köpönyeget.Ha orbán áttért volna az iszlám hitre,az egész banda a Kossuth téren teregetné az imaszőnyegét Mekka felé fordulva. Mikor milyen anyagi érdekek vezérlik őket.Csak az a gond,hogy orbán csapong,és azt tudjuk,hogy a magyar vezetők előtt mindig lebegett egy segg,amit épp nyaltak,de orbán sehogy se bírja eldönteni,melyiket válassza. A kínai csincsüncsangét?Putyinét?Most beúszott a képbe Dél-Korea is, aztán majd meglátjuk...
csipetke
Szívesen lettem volna pók a sarokban,mikor veress szembesítette az anyósát a dologgal. A kedves mama azóta lehet hogy el lett ásva a villa kertje végiben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.