A beoltottak száma 5 958 890 fő, közülük 5 740 424 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 243 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették – írják a kormány járványügyi honlapján. A halottak száma megkétszereződött az egy héttel ezelőtti adathoz képest.

Ijesztően megugrott a halottak száma: 2595 az új fertőzött, elhunyt 74 beteg

Fotó: pixabay.com

2595 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 879 092 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 74 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 994 főre emelkedett

- írják a kormány járványügyi honlapján.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 801 690 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 46 408 főre emelkedett. 3172 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 350-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött.

Ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak, a korábban beoltottakat pedig a harmadik oltás felvételére kérjük

- írják a honlapon.

Egy héttel ezelőtt, szerdán jelentették: 3125 az új fertőzött, elhunyt 36 beteg.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapkép: pixabay.com

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Beindult orban es a fideSS halál tábora.
Pedig idoben lettek figyelmeztetve a veszelyre, de nem, Nekik kellett a foci, a vadaszkiallitas meg az egyhazi unnepseg. Arrol mar nem is beszelve hogy buszon hoztak a covidos fertozotteket Romaniabol a bekamenetre.
Miert uszhatja meg orban felelossegre vonas nelkul ezt a nepirtast?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Te nem tényeket mondasz, hanem amit előírnak az oltástagadók jó pénzért egy 6 elemisnek.
Nessy
@Pálinkás Pál: Ennyire már ne vetkőzz ki az emberi mivoltodból, ha lehet! Csak úgy mellékesen ma már nincs elfekvő! Hospice is kevés, és max. 30 nap.
division
@Nessy: Ő ezeket nem tudja, csak úgy csinál mint aki mindenhez jobban ért mint más (oka van biztosan), amúgy meg én már nem tartom embernek abszolút, így nem tud miből kivetkőzni.
Nessy
@division: Azt hiszem igazad vagyon.Ha valóban ilyen, sajnálom szegény fejét. Remélem, csak egy felvett szerep ez a gerontofóbia. Pedig ha nem esik időbe a fejére egy tégla, ő is megöregszik.
division
@Nessy: Tudod, Supermant is legyőzték olykor, sokan hitték azt eddig is hogy ők aztán semmit nem kaphatnak el. Aztán mégis...
Nessy
@division: A fagyi időnként visszanyal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.