Nemcsak a pedagógusok, de minden állami alkalmazott kötelező oltásának eltörlését kérik a pedagógus szakszervezetek a kormányzattal folytatott sztrájkbizottsági egyeztetésen. A Népszavának adott páros interjúkat szemlézte a 444Rosszabb a helyzet mint a kormány állítja – be kellett zárni egy óvodát, összeomlóban a közoktatás
Kép: Pixabay

Nagy Erzsébet, az oltást egyébként támogató Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének választmányi tagja azt mondta:

Szakszervezetként az a feladatunk, hogy a tagjaink érdekeit nézzük, azokét is, akik ortodox módon elutasítják az oltást.

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke hangsúlyozta, hogy

Eddig is arra biztattuk a kollégákat, aki teheti, oltassa be magát. De amit most a kormány csinált, az egy előre megfontolt szándékkal elkövetett politikai gyávaság. A kötelező oltás egy népszerűtlen döntés, amit a jövő évi választások előtt nem mertek vállalni, inkább a munkáltatókkal vitetik el a balhét.

Gosztonyi megemlítette azt a következetlenséget, hogy miközben elrendelték a tanárok kötelező beoltását

a hozzánk érkező információk szerint a Lázár Ervin programban az ország minden tájáról buszoztatják az oltatlan, hatodikos diákokat a Fővárosi Nagycirkuszba.

Nagy szerint az iskolák úgy működnek, mintha nem lenne járvány, nincsenek érdemi járványügyi intézkedések, nincs tömeges tesztelés, nem hallani semmit arról, hogy szerveznének a korábbiakhoz hasonló akciót a pedagógusok harmadik oltására, nincsenek az oltást népszerűsítő, tudományos érvekkel alátámasztott tájékoztatók.

Gosztonyi elmondása szerint a minap kapott hírt arról, hogy

Tatabányán be kellett zárni egy óvodát, mert mind a 18, többször oltott kolléga koronavírusos lett. A kormány nagyon rossz úton jár, ha azt hiszi, csak az oltás elegendő ahhoz, hogy megfékezzük a járványt.

A két szakszervezeti vezető megemlítette, hogy bár Kásler miniszter azt ígérte, hogy a koronavírus miatt munkából kieső pedagógusok 100 százalékos bérnek megfelelő táppénzt fognak kapni, ezek a kifizetések alig kezdődtek még meg, csak most kezdik kifizetni a tavaly szeptember-októberben bejelentett táppénzigényeket.

Forrás: 444
Címlapkép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
A távoktatás kényelmesebb az biztos, de hosszú távon nem megoldható. kEgy éve még azért akartak mert nem volt oltás most meg a kötelező a baj, nem egyszerű a kormány feladata.
De ez, hogy rábízzák a vállalatokra nagyon helyes, ők tudják mennyire bírja ki a cég a dolgozók hiányát.
De valahol olvastam, hogy a kötelezővé tétel alkotmányellenes.
jesz
ha véletlenül...mondom véletlenül úgy határoznak, hogy sztrájk, na akkor jön a kalapból a távoktatás elrendelése...az sem megoldás, de egy időre kirántják a szőnyeget a tanárok alól...
...hogy? pénzt a fizetések emelésére?...jaaa...az nincs..
ómió
A párezer közül egyet be is kell zárni? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.