Tavaly októberben csak 11 fő hunyt el emiatt, emelkedőben van a tendencia.

A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal (MSZF) közleménye nyomán arról számolt be az Index, hogy négyről tizennégyre emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma októberben. 

Arat a fagyhalál itthon: a Magyar Szociális Fórum szerint tizennégyen hunytak el októberben kihűlés miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az áldozatok többsége fűtetlen lakásokban vesztette életét, vagy kórházba szállítás közben, illetve beszállítás után hunyt el a kommünikében írtak alapján.

Az MSZF közleménye szerint a tavalyi év azonos időszakához képest emelkedőben van a tendencia, ugyanis tavaly október végéig 11 fő hűlt ki végzetesen az országban, a múlt év egészében 212 fő volt ez a szám. 

"Az évről-évre ismétlődő tömeges életvesztés arra utal, hogy Magyarországon változatlanul megoldatlan a szociális kérdés, és ez különösen az idős, beteg, magukra hagyott emberek életébe kerül. Az MSZF arra kérte a lakosságot, hogy odafigyeléssel és törődéssel igyekezzen pótolni az állami mulasztást"

- olvasható a közleményben.

Forrás: index.hu, mszfszk.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@Nessy: Így igaz! De ez nem" fagyhalál", hanem "kihülés"! Bár a végeredmény ugyanaz, de a különbség óriási...
Aki Én
@Namely: @Málna: Olyan sok a hasonlóság köztetek. Semmi tartalom, mellébeszélés, okoskodás, másról beszélés, féligazságok, önimádat, saját vállon veregetés...
Ennyi butaság mellett lehetnétek picit szerényebbek. Mint a képességeitek.
Namely
@Aki Én: "Olyan sok a hasonlóság köztetek. Semmi tartalom, mellébeszélés, okoskodás, másról beszélés, féligazságok, önimádat, saját vállon veregetés..."
És ez pont az írja, aki a kommentjeiben széles ívben kerüli a tényeket, és mindig annyit ír, mint amit most is idéztem tőle, tehát csak személyeskedni tud.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nessy
@vacsi: Ezt próbáltam én is elmondani, de voltak akik szíveskedtek finoma szólva hülyének tartani. Feladtam!
Nessy
@Horizont: Néha még hiszek az értelmes vélemény cserében! Aztán rá kell jönnöm, hogy akad akinek ez csak gorombaságot jelent.
Málna
@Nessy: A sértődéstől nem lesz igazad, Nessy. Ha rám utaltál, én nem voltam veled goromba, csak annyit mondtam, hogy ne hagyd magad hülyíteni. Kiforgatod a cikket is és a kommentemet is. Miért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.