Az Országos Atomenergia Hivatal nagyobb önállóságáról és az Iszlám Állam elleni magyar katonai szerepvállalásról is döntött kedden az Országgyűlés, amely arról is határozott, hogy érintésmentessé válhatnak egyes közigazgatási eljárások.

Módosítják a veszélyhelyzetet kivezető törvényt

Fotó: Pixabay

Módosításra szorult a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló törvény hatálybalépését tartalmazó, úgynevezett kivezető jogszabály, miután az Országgyűlés december 31-ig meghosszabbította a veszélyhelyzeti törvény hatályát.

A kedden 134 igen szavazattal, 52 ellenvoks mellett elfogadott jogszabály azokat az átmeneti szabályokat tartalmazza, amelyekre a veszélyhelyzet megszűnésekor, az az alatt alkotott jogszabályok kivezetése miatt van szükség. A kivezető törvény olyan szabályokat is tartalmaz, amelyek alkalmazhatósága elválaszthatatlan a veszélyhelyzet időtartamától. Ilyen például a veszélyhelyzeti különleges szabálysértési tényállások alkalmazása.

A módosítás a törvény legtöbb rendelkezésén nem változtat, csak annak időbeli hatályát változtatja meg, illetve más részét nem lépteti hatályba. A veszélyhelyzet meghosszabbítása a koronavírus-járvány negyedik hullámának erősödése miatt volt indokolt.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Faludi Imre

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
...de miért kell Propellernek leírnia az a mondatot, hogy a hosszabbítás indokolt volt, Sokkal inkább megpróbálták indokolni, nem ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.