Egy 14 év alatti, mentálisan beteg lányt pár éve a Blikk cikke szerint háromszor is megerőszakolt az orvos, ám az eljárást megszüntették, miután a lány véget vetett életének, és csak az ő vallomása volt bizonyíték a férfi ellen.

A Blikk cikke szerint hosszú évek óta úgy praktizálhat egy jemeni származású fővárosi háziorvos, hogy nyomozás indult ellene egy 14 év alatti lány megerőszakolásáért. 

Több betegét is szexuálisan zaklatta egy fővárosi háziorvos, még nyomkövetővel a lábán is 

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap információi szerint a doktor ellen szexuális erőszak és személyi szabadság megsértése miatt indult eljárás ám végül ezt megszüntették. A Blikk értesülése szerint a férfi 2016-ban egy buszon ismerkedett meg egy kiskorú, mentálisan beteg lánnyal, akit elcsalt magához, majd a beleegyezése és akarata ellenére háromszor is megerőszakolta. A lány feljelentést tett emiatt, a vallomása alapján megindult a nyomozás, amit később azért szüntettek meg, mert a lány 2018-ban véget vetett életének, és az ő beszámolóján kívül nem volt más bizonyíték a nyomozóhatóság kezében.

Azóta viszont két hasonló ügyben is eljárás indult a háziorvossal szemben – állítja a Blikk. 

Furcsa volt, hogy folyamatosan húzkodta a zokniját a doktor, de csak később tudtuk meg, hogy azért, mert nyomkövető van a lábán

- nyilatkozta a lapnak az egyik egészségügyi dolgozó, aki azt is megjegyezte, folyamatosan téma volt közöttük, hogy az orvost nem szabad egyedül hagyni női páciensekkel, mert tapogatja és fogdossa őket, ahol csak lehet. 

November 10-én a Fővárosi Főügyészség egy közleményben adta hírül, hogy az "ügyészség egy szexuális erőszakkal meggyanúsított külföldi állampolgárságú orvos letartóztatását indítványozta, aki a cselekmény idején egy korábbi, hasonló bűncselekmény miatti büntetőeljárásban már bűnügyi felügyelet alatt állt. A nyomozási bíró az orvossal szemben ismét bűnügyi felügyeletet rendelt el, ezért az ügyészség fellebbezett."

A közleményből kiderült, idén július 21-én egy budapesti rendelőintézetben a vizsgálóágyon fekvő, kiszolgáltatott helyzetben lévő női beteget az orvos – hatalmi helyzetével visszaélve – erőszakosan fogdosta.

A nő panasszal élt az orvossal szemben, erről pedig tudomást szerzett a Blikk cikke szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat (amely a rendvédelmi és kormányzati szerveken kívül az egészségügyet is ellenőrzi és vizsgálja korrupciós szempontból), a szerv pedig feljelentést tett az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ahol szexuális kényszerítés ügyében indult meg a nyomozás. 

A cikk szerint azonban folyamatban van még egy büntetőeljárás az orvossal szemben, szintén szexuális kényszerítés ügyében, ami miatt bűnügyi felügyelet alatt áll – ezért van a lábán nyomkövető. A férfi azért tudott dolgozni, mert a személyi szabadság korlátozása nemcsak az otthonára szól, hanem az egész országra van kiterjesztve (vagyis az országon belül szabadon mozoghat).

Ezen ügy már a bíróság előtt van, mert az ügyészség márciusban benyújtotta a vádiratot – olvasható a cikkben. 

A Blikk megkereste a Magyar Orvosi Kamarát, akiknél arról érdeklődtek, miképpen is lehetséges az, hogy az orvos nyomkövetővel a lábán (vagyis bűnügyi felügyelet alatt) dolgozhatott, illetve hogy tudtak-e egyáltalán az orvos ellen folyó eljárásokról. A lap arra is rákérdezett, hogy indult-e az orvossal szemben etikai vizsgálat. 

A kamarától a lap mindhárom kérdésére csak ennyi választ kapott:

„Nincs erről információnk”.

Forrás: blikk.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
a MOK csak a covid hisztiben érdekelt...ebben nem...
134.bátor
Szóval 5 èv alatt nem sikerült vádat emelni ellene. Brávó.
magyar1
Az egyetlen hülye bírónak sem jutott eszébe, hogy a diplomáját elvegyék?
jesz
namost kézeljük el, mi folyhat Jemenben...ott nincs semmi gátja az erőszaknak, ott a nő csak egy tárgy, ami jó meleg...arrafelé ez természetes...
Nos itt is baj van a fejekben, ha ez a majom még mindig orvos...
A lúgos orvossal is meddig tököltek, aki még mindig piszkoskodik...aztán most ez...és akikről még nem tudunk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.