Nagyszabású akcióval készült az egykori miniszterelnök jelölt. 

Politikai akcióval egybekötött sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely főpolgármester és tíz ellenzéki politikus a miniszterelnök hivatalánál a Várban – írja a Telex.hu. A show keretében egy nagy méretű pótdíjelismervényt próbáltak kézbesíteni a kormány illetékesének, jelezve, hogy „a kormány bliccel”, mert nem utalja a fővárosnak a budapesti tömegközlekedés finanszírozásának rá eső, 12 milliárdos forintos részét.

Karácsony a BKK járatain, hangosbemondóban akarja lejáratni a kormányt

Fotó: Facebook

Karácsony a helyszínen újságíróknak elmondta, hogy az általános európai finanszírozási gyakorlat szerint a közösségi közlekedési cégek működési költségeit egyharmad-egyharmad-egyharmad arányban állja a kormány, az adott nagyváros és az utazóközönség. Korábban volt is valami hasonló finanszírozási arány, ám az elmúlt években a kormányzati támogatás lecsökkent 12 milliárd forintra, tette hozzá.

„De ez se érkezett meg, hiába költségvetési törvény, hiába miniszterelnöki ígéretek, még a támogatási szerződés tervezetét se küldték el”

– jelentette ki a főpolgármester. Palkovics László miniszternek arra a közleményére, miszerint Karácsony aláírása hiányzik ahhoz, hogy a BKV megkapja a 12 milliárdot az államtól, a főpolgármester így reagált: Palkovics hazudik, nincs dokumentum se, amit alá lehetne írni. Mint közölte: azért hozták el a pótdíjelismervényt, mert a kormány bliccel.

Karácsony elmondta, hogy a főváros nem tudja összekaparni a hiányzó 12 milliárdot, ezért követelik, hogy a kormány adja oda ezt a pénzt. Addig, amíg nem történik meg, a BKK járatain be fogják mondani, hogy a kormány bliccel, és ha még mindig nem jön a pénz, a főpolgármester nem tartja kizártnak, hogy korlátozzák a közösségi közlekedést valamilyen módon. Végül reményét fejezte ki, hogy ha sokat verik a tamtamot, akkor a kormány fizetni fog.

Forrás: Telex.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Orbán lejáratta már a kormányt és saját magát is, nem kell azt másnak elvégeznie, Karácsonynak csak közzé kell tennie.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
FLETÓ
Ki az a hülye, aki ezt javasolta neki?!
Nessy
Aki tömeg közlekedik munkába menet, jövet,annak már nem kell lejáratni ezt a kormányt. Aki meg a kegyeltje,híve, az nem tömeg közlekedik. Legalább is nem a csúcsidőben.
ómió
És eddig azért nem adta el a BKK-t, mert úgy nem lehetne?
kissé felnőttem
na akkor az kiabál ugye akinek a háza ég ? na lesz még kutyavásár is ? elszámolóbiztós? melléfogások? hm?
kissé felnőttem
Ezeket nem kellett lejáratni megtették szépen egymás után sorba már csak a csomagolás időpontja lesz a kérdés. neveket kivételesen majd megteszik ők, mert lesz folytatás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.