A miniszter kész személyesen is bemutatni a főpolgármesternek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét. 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfő reggelre egyeztetésre hívta Karácsony Gergely főpolgármestert a budapesti közösségi közlekedés ügyében – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-t.

Palkovics behívta magához Karácsonyt, hogy egyeztessenek a fővárosi tömegközlekedés támogatásáról

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ismerteti a Road Safety – a biztonság az első címmel elindított közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat részleteit sajtótájékoztatón Győrben 2021. november 26-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

A közlemény szerint a reggel 8 órára tervezett megbeszélésen az innovációs és technológiai miniszter kész személyesen bemutatni Karácsony Gergelynek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét.

"A meghívás elfogadása esetén a kormányzati oldalról véglegesnek tekinthető szövegváltozatot a felek akár azonnal alá is írhatják majd" – ismertették.

Az ITM felhívta a figyelmet, hogy a helyi közösségi közlekedés biztosítása a fővárosi önkormányzat törvényben előírt elsődleges feladata. A központi költségvetés e kötelezettség teljesítését éves szinten 12 milliárd forintos hozzájárulással segíti. A kifizetést az ITM és a Fővárosi Önkormányzat között megkötendő támogatási szerződés alapozza meg – tették hozzá.

Kiemelték azt is, hogy a budapesti közlekedési szolgáltatások nem kizárólag a fővárosban lakó, dolgozó, tanuló emberek életminőségét befolyásolják. A vidékről más országrészbe utazók jelentős hányada, a Magyarországra látogató turisták döntő többsége is használja a helyi járatokat – jegyezték meg, hozzátéve: a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti frakciója a kialakult helyzet lehető leggyorsabb megoldását sürgette.

Azt írták: a minisztérium – a Budapesten közlekedő emberek érdekében – a hétfőre tervezett találkozóval alkalmat teremt a támogatási szerződés véglegesítésére.

Eredményes egyeztetés esetén, az aláírás után a tárca a megállapodásban foglaltak szerint gondoskodik a kifizetésről is – olvasható a közleményben.

Karácsony Gergely főpolgármester pár napja jelentette be, nagyszabású akció beindításán dolgoznak: a fővárosi járatokon a hangosbemondón közölnék az utasokkal, hogy "a kormány bliccel", mikor nem akarja átutalni nekik a 12 milliárdos támogatást. 

Forrás: mti.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Régebben természetes volt, hogy jár a közösségi közlekedés minden évben. Remélem, az ideit kifizetik egyeztetés nélkül, hiszen most már a jövő évről kellene egyeztetniük.

Tarlós megkapott mindent, még azt is, ami nem járt volna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Pegero: Kis köcsög ha hallgattál volna jobb lett volna mindeniknek.

Nem lett sarokba szorítva K.G.
Palkovics mentette a seggüket.
Pegero
@Horizont: Kis Pöcök!
Mondhatsz akármit, akkor is nekem van igazam!
Horizont
@Pegero: Kis köcsög nincs igazad, nem is volt és nem is lesz soha. Báj, báj kis köcsögöcske.
Pegero
@Horizont: Kis Pöcök!
Megtisztelhetnél azzal, hogy nagybetűvel írod a Köcsögöt!
Horizont
@Pegero: köcsög, nagyobb köcsög, még nagyobb köcsög!!! Csak kisbetűvel. Ennyit érdemelsz.
Pegero
@Horizont: Kis Pöcök!
Próbáld ki, hátha működik!
coub.com/view/10hg9k

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.