Hiába tették kötelezővé a pedagógusok számára az oltást, nem mindenki él vele.

Közzétette az Emmi, hogy mennyi pedagógus maradt oltatlanFotó: MTI/Komka Péter

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a nepszava.hu kérdésére elárulta: mostanáig a pedagógusok mintegy 90 százaléka élt felelősségteljesen a koronavírus elleni oltás lehetőségével. A november 18-ai kormányinfón közzétett adatokhoz képest ez egy jó arány, hiszen akkor még 86-87 százalékos átoltottságról beszélt Gulyás Gergely.

Azonban még mindig van 10%, akik nem vették fel az oltást, ami nagyjából 15 ezer pedagógust jelent. 

Amennyiben nem is fogják beoltatni magukat a december 15-ig megjelölt határidőig, akkor fizetés nélküli szabadságra küldik őket. A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) nem reprezentatív felmérése egyébként azt mutatta, hogy az általuk vizsgált 1500 intézményben mintegy ötezer pedagógus nincs beoltva, közülük háromezren pedig nem is tervezik felvenni a vakcinát. 

Forrás: nepszava.hu
Fotó: MTI/Komka Péter

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Emlékszem rá, amikor a szakszervezet verte az asztalt, hogy először a pedagógusokat oltsák. Beindult az oltási dömping, most meg kiderül, hogy ötezen nincs beoltva.Hát kérem, akkor irány beoltatni magukat, a többi meg készüljön a fizetés nélküli szabira.
A pedagógus szakszervezet hitelessége a nulla felé konvergál!
fergeteg
Mert libbolsi pedagógusképzés folyik még mindig. Agymosott "büdös a munka" celeb tanárokat képzünk.
KisTehen
libsi logika: kapják meg előbb az oltást, mert fontosak, de ne legyen kötelező a számukra, mert fasizmus lenne, ha kötelező lenne, de azért legyenek beoltva, mert mégiscsak a gyerekeinkről van szó, és kapják meg előbb az oltást, mert fontosak, de ne legyen kötelező ...
Horizont
@Gazella: Mások sem, azok akik oltakoznak. Akik nem oltakoznak na azok a hülyék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.