Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a kormány értékrendje nem tükrözi a magyar emberek értékrendjét.

Karácsony az amerikai kongresszusban: Orbánék 2010 óta fokozatosan építették le a jogállamiságotFotó: Karácsony Gergely/Facebook

Az Egyesült Államok Európával foglalkozó kongresszusi albizottsága a közép-európai jogállamiságról tartott online meghallgatást, amelyre Magyarországról Karácsony Gergely főpolgármestert hívtak meg – írja a hvg.hu. Ez most, hogy az EU-s tagállamok közül egyedül Magyarország nem kapott meghívást az amerikai demokráciacsúcsra, különösen nagy jelentőséggel bír.

Karácsony a Pegasus-botrányt és Kövér László kiszivárgott beszédét is megemlítette ötperces, angol nyelvű beszédében. A főváros főpolgármestere a Facebook-oldalán foglalta össze a beszéde lényegét. 

Magyar idő szerint 16 órakor az Amerikai Kongresszus, a Képviselőház Külügyi Bizottságának ülésén vettem részt varsói, prágai és pozsonyi főpolgármester-társammal együtt.

Arról beszéltem, hogy Orbánék 2010 óta fokozatosan építették le a jogállamiságot hazánkban, külpolitikájukban pedig egyre szorosabbra fűzik kapcsolataikat Kínával és Oroszországgal. Az utóbbi idők botrányai, a magyar újságírók és ellenzéki politikusok lehallgatása csak tovább bizonyítják, hogy a kormány a „keleti úton” kíván továbbhaladni, partnerséget az Európai Unióval nem mutat

– írja. Hozzátette: az is sokat mond, hogy Magyarország volt az egyetlen uniós tagállam, akit nem hívtak meg a demokrácia-csúcsra, amiért Orbánék cserébe megakadályozták, hogy az EU hivatalosan részt vehessen az eseményen.

Arról is beszéltem a Kongresszusnak, hogy a kormány nem tükrözi a magyar emberek értékrendjét

– jelentette ki. Azt is elmondta, hogy Magyarországon még mindig sokan és sokszor szót emelnek a gyűlölet és megosztás politikája ellen. Többek között az önkormányzatok együttműködve hallatják hangjukat itthon és nemzetközi szinten is.

A Szabad Városok készen állnak arra, hogy együttműködjenek az amerikai városokkal és az Egyesült Államok Kongresszusával annak érdekében, hogy megoldást keressünk azon fenyegetések ellen, amelyek demokráciánk aláásására törekednek

– írja Karácsony.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Csizmás Kond: Miért, szerinted a kolostor malacát kellett volna röfögtetni?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton57
@Pegero: Es azt hallottad mar, amikor O1G azt mondta a repteren a riporternek, megy a europai parlamentbe BRÜSSZELBE? Meg szerencse, hogy a pilota tudta, hova kell repülni, NEM BRÜSSZELBE!!!
jesz
a kongresszus is csak egy színház...meghallgatták a következő ismeretlen actort, aztán taps, irány haza...
ómió
Na! A városháza-árus már a jogállamiságot is "definiálta", vagy megint csak hazudozik?
Peller Anikó
@Eladott Ország: Jó,
"Bűnösen sok időbe telt, de kiismerték az embert, és ma már annak látják, aki mindig is volt. Annak a korrupt, kapzsi alaknak, akinek a demokrácia és a jogbiztonság csak a bajnak van, akinek az emberi jogok handabandák, aki nem hajlandó késsel, villával enni ott, ahol mindenki más késsel, villával eszik, akinek a hatalom nem eszköz, hanem a cél maga, akinek bomlott küldetéstudata lesújtó győzelmet aratott az erkölcsi integritása felett. Aki a kisebbséget többségnek, a gyűlöletet hazafiságnak, az emberséget balekságnak, a rendpárti önkényeskedést nemzeti, polgári erénynek tartja, és gátlástalanul eltapos mindenkit, aki a hatalmára és örök megélhetési politikusi pozícióira veszélyt jelent. Akinek a tisztesség és becsület csak arra jó, hogy legyen mit naponta leköpni."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.