Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője szerint nincs olyan ember ma Magyarországon, aki ne értesült volna az inflációról, ha máshogy nem, akkor úgy, hogy elment egy boltba. A politikus az ATV Startban elmondta, ez azért is nagyon fontos, mert a választási év közeledtével a kormánypárt komoly osztogatásba kezdett.

Ungár: vagy egyetért Orbán Viktorral, vagy hazaáruló
Kép: YouTube

Az LMP-s politikus egy országban szeretne élni, ahol senki nem foglalkozik a másik szexuális életével. Nem tudja megérteni, hogy a Fidesz miért kezdett egy konkrétan arról szóló kampányt, hogy ki mit csinál a saját hálószobájában. Ő nem akar mások magánéletével foglalkozni, de az álszentségre rá kell mutatni szerinte.

Felhozta a szociális dolgozók 20 százalékos béremelését, első lépésként szerinte ez jó dolog. Viszont ennek egy részét el fogja vinni az, hogy 8-9 százalék lesz az infláció, hiába keres többet, nem fog tudni többet keresni. Egy része pedig abból jön, hogy nőtt a garantált bérminimum.

Ungár Péter hangsúlyozta, hogy ennek az emelő intézkedésnek csökken a hatása azáltal, hogy minden drágább lesz.

A szociális ellátásban több intézményvezető mondta, hogy túlélő üzemmódban vannak:

nagyon kevesen vannak állományban, a 20 százalékos emelés nem pedig oldja meg azt, hogy továbbra is a legrosszabbul kereső állami alkalmazottak.

Ungár Péter a Kövér László titkosszolgálatok vezetői előtt tartott kiszivárgott beszéde és a Pegasus-ügy kapcsán azt mondta, semmi hatása nem. A politikus emlékeztetett, hogy az első Orbán-kormány alatt Kövér László volt a szolgálatokért felelős miniszter. Éppen ezért szerinte elvárható lenne tőle, hogy egy ilyen szituációban a kelleténél óvatosabban fogalmazzon. Ungár azt mondta, végtele felelőtlenség volt ezt elmondani egy szolgálati szerv épületében, hogy

két opció van: vagy mindenki egyetért mindenben Orbán Viktorral, vagy aki nem, az hazaáruló.

Ungár Péter arról is beszélt, hogy olyan országban szeretne élni, ahol senki nem foglalkozik a másik szexuális életével. Nem tudja megérteni, hogy a Fidesz miért kezdett egy konkrétan arról szóló kampányt, hogy ki mit csinál a saját hálószobájában. Ő nem akar mások magánéletével foglalkozni, de az álszentségre rá kell mutatni szerinte.

Arról fog szerinte szólni a kampány, hogy magyar emberekről, szexuális ízlésük alapján, el fogják mondani, hogy rosszat akarnak a gyerekeknek.

Ezt ők is tudják, mi is tudjuk

- szögezte le az LMP-s politikus.

Forrás: atv.hu
Címlapkép: YouTube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.